آشپزیسرگرمی

آموزش درست کردن دلمه برگ کلم مجلسی به روش تبریزی در منزل

آموزش درست کردن دلمه برگ کلم مجلسی به روش تبریزی

آموزش درست کردن دلمه برگ

آموزش درست کردن دلمه برگ کلم مجلسی به روش تبریزی که در بخش های مختلف ایران با مواد گوناگونی تهیه میشود اما درکا از غذاهای اصیل و خوش طعم ایرانی است.

آموزش درست کردن دلمه برگ کلم مجلسی به روش تبریزی
آموزش درست کردن دلمه برگ کلم مجلسی به روش تبریزی

مرحله اول

ابتدا لپه را در یک کاسه آب می ریزیم،

سپس نصف قاشق چایخوری نمک اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۲ ساعت خیس بخورد.

پس از گذشت ۲ ساعت لپه را آبکشی می کنیم و به همراه ۲ لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم تا بپزد.

مرحله دوم

برنج را هم از ۲ساعت قبل در یک ظرف آب می خیسانیم تا نرم شود، سپس آبکشی می کنیم.

در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و پیاز را پس از خرد کردن به همراه کمی روغن در تابه تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود.

مرحله سوم

در این مرحله گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمکف فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ بدهد و سرخ شود.

در ادامه رب گوجه فرنگی و زعفران دم کرده را اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا رب سرخ شود.

مرحله چهارم

حالا تابه را از روی حرارت بر می داریم و برنج خیسانده شده را به همراه سبزی خرد شده و لپه به مواد اضافه می کنیم و به خوبی مخلوط می کنیم.

در این مرحله شکر و سرکه را هم اضافه می کنیم و طعم مواد را می چشیم و در صورت تمایل سرکه یا شکر اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

حالا برگ های کلم سفید را داخل آب جوش می ریزیم تا نرم شوند،

سپس پس از اینکه خنک شدند از مواد داخل کلم برگ می ریزیم و به صورت بقچه ای یا لوله ای جمع می کنیم و داخل قابلمه به صورت منسجم در کنار هم می چینیم تاب از نشوند.

مرحله ششم

پس از اینکه کار پیچیدن دلمه ها به پایان رسید، ۲ تا ۳ لیوان آب جوش روی دلمه ها می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم تا با حرارت ملایم بپزند.

اگر می خواهید برای روی دلمه ها همسس درست کنید می توانید یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی یا رب انار را تفت دهید.

مرحله هفتم

سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و انواع ادویه های دلخواه به آن اضافه کنید،

حالا نصف لیوان آب جوش اضافه کنید و مواد را به خوبی ترکیب کنید.

پس از اینکه آب داخل قابلمه به طور کامل تبخیر شد سس را می توانید اضافه کنید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج۱ پیمانه
گوشت چرخ کرده۳۰۰ گرم
لپهنصف پیمانه
کلم کلم۱ عدد بزرگ
پیاز۱ عدد بزرگ
شکر۴ قاشق سوپخوری
سرکه سفید۴ قاشق سوپخوری
زعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
سبزی دلمه۳۰۰ گرم
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

گردآوری: کاشمر سلام

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

کاشمر سلام

رسانه کاشمر سلام، از سال 1398 با هدف فراهم سازی بستری برای ارائه بروزترین مطالب خبری و فرهنگی هنری در فضای مجازی با دوری از هرگونه حاشیه سازی کار خود را آغاز نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا