آموزش درست کردن مرغ لونگی مخصوص و مجلسی به سبک شمال کشور
آموزش درست کردن مرغ لونگی
آموزش درست کردن مرغ لونگی مخصوص و مجلسی به سبک شمال کشور که درون شکم مرغ با موادی مانند گردو و رب انار و ادویه جات پر می شود.
مرحله اول
برای تهیه مرغ لونگی خوشمزه ابتدا مرغ را می شوییم و خشک می کنیم،
سپس رب ازگیل را داخل یک کاسه بزرگ و جادار می ریزیم.
در ادامه یک فنجان آب به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه می کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله مواد را به خوبی مخلوط می کنیم تا یکدست شوند،
سپس مرغ را دورن کاسه حاوی رب ازگیل قرار می دهیم
و با دست یا برس از مخلوط رب و آب روی قسمت های
داخلی و خارجی بدن مرغ ماساژ می دهیم تا طعم دار شود.
مرحله سوم
حالا روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت
در یخچال قرار می دهیم تا مرغ به طور کامل طعم دار شود.
پس از گذشت این زمان کاسه حاوی مرغ را از یخچال خارج می کنیم،
سپس مرغ را از کاسه خارج می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله مغز گردوی خرد شده را به همراه زرشک
به مخلوط آب و رب ازگیل باقیمانده در کاسه اضافه می کنیم.
سپس سیر و پیاز را رنده می کنیم و به سلیقه خود
به صورت خام یا تفت داده شده به کاسه اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
حالا مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم
و مواد را با دست مخلوط می کنیم تا حالتی خمیری به خود بگیرند.
در ادامه فر را با حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا گرم شود،
سپس به سراغ اماده کردن مرغ می رویم.
مرحله ششم
در این مرحله نصف مخلوط گردو رب ازگیل را داخل شکم مرغ می ریزیم
و شکم مرغ را می دوزیم. سپس یک ظرف پیرکس مناسب
را با روغن چرب می کنیم و مرغ را درون ظرف قرار می دهیم.
باقیمانده مواد را در کنار مرغ می ریزیم.
مرحله هفتم
حالا نصف استکان آب هم اضافه می کنیم
و روی ظرف را با فویل آلومینیومی می پوشانیم
و به مدت یک ساعت و ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت درون فر قرار می دهیم.
در پایان برای رنگ گرفتن روی مرغ فویل را باز می کنیم
و چند دقیقه گریل را روشن می کنیم.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
مرغ متوسط | ۱ عدد |
مغز گردو | ۱۵۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
رب ازگیل یا رب انار | ۴ قاشق غذاخوری |
زرشک | ۲ قاشق غذاخوری |
سیر | ۲ حبه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
گردآوری: کاشمر سلام