آموزش درست کردن زیره جوش خوشمزه به سبک اصیل اراکی
آموزش درست کردن زیره جوش
آموزش درست کردن زیره جوش خوشمزه به سبک اصیل اراکی که با مغزیجات و دانه های عطری تهیه مبشود و بسیار مقویست.

مرحله اول
برای تهیه زیره جوش خوشمزه ابتدا روغن ها را ،
داخل قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت کم،
قرار می دهیم تا به مرور زمان داغ شوند.
آرد را الک می کنیم و به روغن داغ شده کم کم ،
اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله دوم
چیزیکه قابل اشاره است در اینجا این است که،
رنگ آرد نباید تغییر محسوسی کند فقط ،
در حدی باید تفت دهیم که طعم ،
خامی آرد گرفته شود. بعد پودر هل،دارچین،زردچوبه،زیره،
پودر گل محمدی و زعفران را اضافه می کنیم.
مرحله سوم
حالا حدودا ۳۰ ثانیه مواد را تفت می دهیم تا آرد،
با ادویه ها طعم دار و به طور کامل مخلوط شود.
در ادامه قابلمه را از روی حرارت بر می داریم ،
و کنار می گذاریم و شکر را اضافه می کنیم ،
و مداوم تفت می دهیم تا شکر سفت نشود.
مرحله چهارم
در این مرحله مغزیجات خام (پسته، بادام، گردو، فندق و…)
را نیز قابلمه می افزاییم و همگی مواد را زیر و رو می کنیم،
تا مغزیجات با کل زیره جوش آمیخته شود.
زیرجوش را در ظرف مورد نظر می ریزیم و داغ و گرم نوش جان کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
آرد سفید | ۲ لیوان |
روغن مابع | ۱ لیوان |
پودر هل | ½ قاشق چایخوری |
پودر دارچین | ½ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
زیره آسیاب شده | ¼ قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر گل محمدی | ¼ قاشق چایخوری |
مغزیجات خام | ۱ لیوان |
گردآوری: کاشمر سلام