آموزش درست کردن زیره جوش خوشمزه به سبک اصیل اراکی که با مغزیجات و دانه های عطری تهیه مبشود و بسیار مقویست.
طرز تهیه زیره جوش اراکی
برای تهیه زیره جوش خوشمزه ابتدا روغن ها را ، داخل قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت کم، قرار می دهیم تا به مرور زمان داغ شوند.
آرد را الک می کنیم و به روغن داغ شده کم کم ، اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله دوم آموزش درست کردن زیره جوش خوشمزه
چیزیکه قابل اشاره است در اینجا این است که، رنگ آرد نباید تغییر محسوسی کند فقط ، در حدی باید تفت دهیم که طعم ، خامی آرد گرفته شود.
بعد پودر هل،دارچین،زردچوبه،زیره، پودر گل محمدی و زعفران را اضافه می کنیم.
مرحله سوم زیره جوش خوشمزه
حالا حدودا ۳۰ ثانیه مواد را تفت می دهیم تا آرد، با ادویه ها طعم دار و به طور کامل مخلوط شود.
در ادامه قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم و شکر را اضافه می کنیم و مداوم تفت می دهیم تا شکر سفت نشود.
مرحله چهارم درست کردن زیره جوش خوشمزه
در این مرحله مغزیجات خام (پسته، بادام، گردو، فندق و…) را نیز قابلمه می افزاییم و همگی مواد را زیر و رو می کنیم، تا مغزیجات با کل زیره جوش آمیخته شود.
زیرجوش را در ظرف مورد نظر می ریزیم و داغ و گرم نوش جان کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
آرد سفید | ۲ لیوان |
روغن مابع | ۱ لیوان |
پودر هل | ½ قاشق چایخوری |
پودر دارچین | ½ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
زیره آسیاب شده | ¼ قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر گل محمدی | ¼ قاشق چایخوری |
مغزیجات خام | ۱ لیوان |
گردآوری: کاشمر سلام