آموزش درست کردن قیمه بوشهری خوشمزه و مجلسی به روش جنوبی
آموزش درست کردن قیمه بوشهری
آموزش درست کردن قیمه بوشهری خوشمزه و مجلسی به روش جنوبی،که یکی از خورش های محبوب ما ایرانیان است.
برای تهیه قیمه بوشهری خوشمزه ابتدا لپه را حداقل از ۲ ساعت قبل می خیسانیم
در ادامه پیاز را خرد می کنیم و روی حرات ملایم تفت می دهیم.
پس از اینکه پیاز سبک شد، دارچین را به همراه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه
به پیاز اضافه می کنیمدر ادامه گوشت را خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم.
گوشت را به خوبی تفت می دهیم تا تغییر رنگ بدهد و کمی سرخ شود،
سپس لپه را آبکشی می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم،
لپه را یک دقیقه تفت می دهیم سپس ۳ پیمانه آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و درب آن را می گذاریم.
پس از گذشت یک ساعت سیب زمینی را پوست می گیریم و به صورت کامل درون قابلمه می اندازیم تا بپزد.
اجازه می دهیم گوشت و لپه به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دیگر بپزند تا کاملا نرم شوند.
پس از اینکه گوشت به طور کامل پختف آب آنرا ضاف می کنیم و کنار می گذاریم،
سپس لپه را و گوشت را با هم درون یک قابلمه مناسب می کوبیم
تا با گوشتکوب برقی به طور کامل پوره می کنیم تا کاملا یکدست شوند.
در ادامه ۱ لیوان از آب گوشت را به مخلوط لپه و گوشت اضافه می کنیم
و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و به صورت مداوم مواد را هم می زنیم تا قیمه کشدار شود.
در ادامه باقیمانده آب گوشت را به قابلمه اضافه می کنیم.
سیب زمینی را هم به صورت جداگانه می کوبیم و به قابلمه اضافه می کنیم،
سپس رب گوجه فرنگی را به همراه کمی روغن در یک تابه کوچک به خوبی تفت می دهیم تا طعم خامی اش گرفته شود،
سپس به قابلمه اضافه می کنیم.
سپس مقداری نمک به همراه زعفران دم کرده و گرد لیمو عمانی اضافه می کنیم
و هم زدن را ادامه می دهیم تا مواد با هم ترکیب شوند.
در این مرحله باید هم زدن خورش را تا زمانی که کش دار شود و آب اضافی ان کشیده شود ادامه دهیم.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت سر دست | ۵۰۰ گرم |
لپه | ۲۵۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد درشت |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
سیب زمینی | ۱ عدد درشت |
گرد لیمو عمانی | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
دارچین | ¼ قاشق مرباخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
روغن و زردچوبه | به مقدار کافی |
گردآوری: کاشمر سلام