شیرینی فروشی قدیمی تهران که فرانسه نام دارد، پلمپ شد
شیرینی فروشی فرانسه یکی از قدیمی ترین شیرینی فروشی های تهران است که به تازگی پلمپ شده است، در ادامه به جزئیات بیشتر می پردازیم.
در پی پلمب سریالی کافهها و رستورانها، شیرینی فرانسه تهران نیز امروز پلمب شد.
شیرینی فرانسه یکی از قدیمیترین قنادیهای تهران است.
که در سال ۱۳۴۴ در خیابان انقلاب تاسیس شده و گویا از آنجایی که یک شیرینی پز فرانسوی ـ به نام ژیلبرت بارو ـ را استخدام کرده بوده تا برای تهرانی ها شیرینی فرانسوی درست کند، به این نام شهرت پیدا کرده است.
شیرینی فرانسه از قدیمیترین شیرینیفروشیهای شهر تهران محسوب میشود. این قنادی در سال ۱۳۴۴ تأسیس شده و در خیابان انقلاب قرار دارد.
ریچارد نیکسون، رئیسجمهور وقت آمریکا، در سفرش به تهران (۱۳۵۱) همراه محمدرضا پهلوی از مقابل شیرینی فرانسه عبور می کند.
تاریخچه شیرینی فرانسه
این قنادی در سال ۱۳۴۴ توسط محمد ثابتقدم با کمک سه نفر از دوستانش تأسیس شد.
آنها محلی را علاوه بر کارگاه تهیه کردند. وارد کردن ماشینآلات مرتبط با قنادی از خارج کشور حدود یک سال طول کشید، زیرا آن زمان ماشینآلات جدیدِ تولید نان در ایران وجود نداشت.
در آن زمان، یعنی اوایل دولت هویدا، ماشینآلات در گمرک توقیف شد و ترخیص آنها از گمرک حدود شش ماه به طول انجامید.
بنیانگذاران همچنین یک سرآشپز سوئیسی (ساکن فرانسه) بهنام ژیلبرت بارو را برای ایجاد تحول در پخت شیرینی به ایران آوردند.
ابتدا مشکلاتی در تمدید اقامت بارو پیش آمد اما بعد از اینکه با خانمی ایرانی ازدواج کرد، مشکل اقامت او حل شد.
بارو تا سال ۱۳۵۶ در ایران بود، سپس مدتی در کترینگ فرودگاه مهرآباد مشغول بود و بعد از انقلاب از ایران رفت.
ثابتقدم چون از اول در نظر داشت یک سرآشپز از فرانسه به ایران بیاورد، نام قنادی را «فرانسه» گذاشت.
اما خصوصاً بعد از انقلاب مشکلاتی بر سر نام گذاری ایجاد شد، چون گفته می شد نام قنادی حتماً باید ایرانی باشد.
با این حال، نام «فرانسه» تغییر نکرد و این شیرینیفروشی همچنان با همین اسم شناخته می شود.
گردآوری: کاشمر سلام