عوارض سینوس لیفت
ایمپلنت های دندانی در سال های اخیر محبوبیت بیشتری پیدا کرده اند و تعداد جراحی های لیفت سینوس را افزایش داده اند. اگر بیمار دندان خالی در فک بالایی خود داشته باشد و بخواهد آن را با جراحی ایمپلنت جایگزین کند اما تراکم استخوان کافی در اطراف سینوس خود نداشته باشد، احتمالاً نیاز به جراحی سینوس لیفت دارد.
جراحی سینوس لیفت یکی بهترین روش های پیوند استخوان است که برای حمایت از ایمپلنت مورد استفاده قرار میگیرد. جراحی سینوس لیفت با افزودن استخوان به ناحیه بین پرمولرها، مقدار استخوان فک بالا را افزایش می دهد که می تواند مفید باشد. این عمل به این دلیل نامگذاری شده است که غشای سینوس بلند یا کشیده می شود تا راهی برای استخوان ایجاد شود.
جالب و آموزنده » همه چیز درباره ایمپلنت دندان
افراد واجد شرایط سینوس لیفت
بیشتر افراد مراجعه کننده به کلینیک های دندانپزشکی برای انجام کاشت ایمپلنت دندان مدت زمان طولانی را بدون دندان سپری کرده اند و این موضوع باعث تحلیل استخوان فک آنها شده است. حال این سوال که چه کسانی واجد سینوس لیفت هستند مطرح می شود؟ افراد با شرایط زیر واجد سینوس لیفت هستند:
- افرادی که فک بالایی آنها فاقد مقادیر سالم استخوان است
- افرادی که بیماری لثه آنها باعث تحلیل استخوان می شود
- افرادی که استخوان فک آنها به هر دلیل دیگری از بین رفته است.
از طرف دیگر افراد با شرایط زیر نباید سینوس لیفت انجام دهند:
- افرادی دارای سینوزیت شدید
- افراد مبتلا به سرطان
- افراد دارای بیماری خودایمنی
- افرادی که دارای استخوان بین لایه مخاطی بینی و لایه مخاطی دهان هستند.
- افراد مبتلا به ایدز
- افرادی با سابقه داشتن مشکلات انعقاد خون
عوارض و معایب جراحی سینوس لیفت
جراحی لیفت سینوس همانند سایرعمل های جراحی دیگر دارای معایبی می باشد. قبل از انجام عمل باید از خطرات ناشی از جراحی لیفت سینوس آگاه باشید. برخی از مشکلات رایج سینوس لیفت ایمپلنت های دندانی تورم و درد هستند، اما این مشکلات برای ۷ یا ۱۰ روز اول پس از جراحی طبیعی است، در واقع در ۴۸ ساعت اول پس از جراحی این علائم به حداکثر شدت می رسد و سپس آنها را نشان می دهد. شروع به کاهش خواهد کرد. آنها یک عارضه واقعی را نشان نمی دهند مگر اینکه شروع به کاهش نکنند تا زمانی که به طور کامل ناپدید شوند. هنگامی که این علائم در طول زمان باقی می مانند و شدت آنها کاهش نمی یابد، ممکن است علائم عوارض سینوس لیفت در نظر گرفته شوند و معمولاً نشان می دهند که عفونت رخ داده است.در زیر معایب و مشکلات مربوط به لیفت سینوس ذکر شده است.
وجود درد و ناراحتی
پس از لیفت سینوس، ناراحتی، درد و خونریزی برخی از عوارض معمول هستند. طبق دستورات دندانپزشک، پس از این که این مشکلات اغلب فقط چند روز طول کشید، می توانید فعالیت های عادی خود را از سر بگیرید.
عفونت
یکی از عوارض بسیار نادر جراحی سینوس لیفت که در صورت رعایت توصیه های پزشک بسیار بعید است، عفونت است. تورم، تب یا ترشحات بدبو که از ناحیه جراحی میآید همه نشانههای عفونت هستند. اگر احساس ناراحتی کردید، تورمی که بعد از ۲ تا ۳ روز کاهش نمییابد، خونریزی که کنترل آن سخت است یا هر علامت دیگری، در اسرع وقت با پزشک خود تماس بگیرید.
پاره شدن غشای سینوس
پارگی غشای سینوس یکی از شایع ترین عوارض سینوس لیفت است. این موضوع البته غیر معمول است. هنگامی که جراح عمل لیفت سینوس را خراب می کند، ممکن است غشای سینوس سوراخ شود.
شکست سینوس لیفت
اگرچه میزان موفقیت سینوس لیفت بسیار بالا است، شکست سینوس لیفت ممکن است، با این حال، این بسیار نادر است. اگر این اتفاق بیفتد، جراح ممکن است بخواهد مدتی صبر کند تا ناحیه بهبود یابد تا این عمل تکرار شود.
میزان موفقیت لیفت سینوس
نرخ موفقیت سینوس لیفت یکی از بالاترینها در درمانهای دندانی است، تخمین زده میشود که حدود ۹۰ درصد از جراحیهای لیفت سینوس در درازمدت موفقیتآمیز هستند، چیزی کاملاً مشابه میزان موفقیت ایمپلنتهای دندانی.
مراقبت های بعد از انجام سینوس لیفت
پس از لیفت سینوس، معمولاً عوارض جانبی جزئی مانند تورم، ناراحتی و خونریزی را تجربه می کنید. خوشبختانه، این علائم تنها برای چند روز ادامه می یابد. دندانپزشک یا جراح شما احتمالاً دارویی برای مدیریت این عوارض جانبی تجویز می کند. به همین ترتیب، میتوانید از کمپرس سرد روی گونه در برابر ناحیه جراحی شده برای کنترل تورم و درد استفاده کنید. مراقبت و بهداشت خوب دندان نیز برای جلوگیری از عفونت ضروری است.
دندانپزشک همچنین در مورد موارد خاصی که می تواند ناراحتی شما را بدتر کرده و باعث عفونت بیشتر شود به شما هشدار می دهد. این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد:
- از دمیدن بینی یا عطسه شدید خودداری کنید.
- برای جلوگیری از ایجاد اختلال در محل جراحی، از مسواک زدن دندان های خود برای دوره های خاص خودداری کنید.
- از غذاهای سفت، ترد یا جویدنی خودداری کنید.
- از محصولات تنباکو و مشروبات الکلی خودداری کنید.
- در ۲۴ ساعت آینده از تف کردن، مکیدن خودداری کنید.
کلام آخر
جراحی لیفت سینوس به بیمارانی که تحلیل استخوان قابل توجهی دارند این امکان را می دهد که دندان های خود را با ایمپلنت های دندانی بازسازی کنند و کیفیت زندگی خود را تا حد زیادی افزایش دهند. علیرغم این واقعیت که تمام جراحی ها دارای خطراتی هستند،بسیاری از بیماران قبل از انجام هر گونه درمان جراحی در مورد خطرات و پیامدهای آن تحقیق می کنند. ممکن است با آگاهی از این عوارض تصمیم بهتری در مورد انجام یا عدم انجام این روش بگیرید. ما در این مقاله سعی کرده ایم اطلاعات مفیدی در مورد لیفت سینوس و عوارض آن در اختیار شما قرار دهیم. البته دندانپزشک در جلسه ارزیابی اطلاعات مورد نیاز در مورد معایب لیفت سینوس را در اختیار شما قرار می دهد. لیفت سینوس یکی از بالاترین میزان موفقیت در دندانپزشکی را دارد، اما تا ۹۰ درصد از عمل ها موفقیت آمیز هستند