آشپزیسرگرمی

آموزش درست کردن هزاری ماهی و پلو به روش سنتی جنوبی

  • آموزش درست کردن هزاری ماهی و پلو به روش سنتی جنوبی

    آموزش درست کردن هزاری

    آموزش درست کردن هزاری ماهی و پلو به روش سنتی جنوبی که با فیله ماهی دلخواه و ادوه های مخصوص جنوب تهیه میشود.

    آموزش درست کردن هزاری ماهی و پلو به روش سنتی جنوبی
    آموزش درست کردن هزاری ماهی و پلو به روش سنتی جنوبی

    مرحله اول

    برای تهیه هزاری خوشمزه جنوبی ابتدا ،

    فیله ماهی ها را تمیز می شوییم و آرام،

    در آبکشی قرار می دهیم تا آب اضافه آن ،

    خارج شود.سیرها را پوست می گیریم ،

    و می شوییم و روی تخته آشپزخانه،

    ریز خرد می کنیم.

    مرحله دوم

    فیله های ماهی را در کاسه ای ،

    قرار می دهیم و سیرخرد شده ،زردچوبه،

    فلفل قرمز،نمک،پودر زنجبیل،روغن زیتون روی آن،

    می ریزیم و لیمو ترش را از وسط نصف می کنیم،

    و داخل پیاله ای آب آن را کامل می گیریم ،

    و هسته های آن را جدا می کنیم.

    مرحله سوم

    سپس روی ماهی ها می ریزیم فیله های ،

    ماهی را آرام داخل کاسه جابه جا می کنیم،

    تا کاملا با مواد آغشته شوند و بعد روی کاسه را ،

    با سلفون می پوشانیم و داخل یخچال ،

    قرار می دهیم تا به مدت ۱ ساعت ،

    فیله ها طعم دار شوند.

    مرحله چهارم

    سپس برنج را داخل کاسه ای می ریزیم ،

    و تا سطح روی آن آب می ریزیم و کنار می گذاریم،

    تا به خوبی خیس بخورد. در ادامه پیازها را ،

    پوست می گیریم و می شوییم و روی ،

    تخته آشپزخانه خلالی خرد می کنیم.

    مرحله پنجم

    در این مرحله تابه ای را روی حرارت قرار می دهیم،

    و کمی روغن سرخ کردنی داخل آن می ریزیم،

    و اجازه می دهیم تا داغ شود و فیله ها را ،

    داخل یخچال بیرون می آوریم و داخل تابه ،

    می چینیم تا سرخ شوند.

    مرحله ششم

    فیله ها را بر می گردانیم تا طرف دیگر آن نیز ،

    سرخ شود. فیله ها را در توری قرار می دهیم،

    تا روغن اضافه آن ها خراج شود و پیازها را ،

    داخل همان تابه که ماهی ها را سرخ کردیم،

    می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند.

    مرحله هفتم

    سپس اجازه می دهیم تا سرخ و طلایی شود.

    پیازهای سرخ شده را در بشقابی می ریزیم،

    و کنار می گذاریم. آب برنج را بیرون می ریزیم ،

    و خود برنج را داخل قابلمه ای می ریزیم،

    و آب جوش را به آن اضافه می کنیم.

    مرحله هشتم

    حالا ۱ قاشق چایخوری زردچوبه روی آن می افزاییم،

    و روی حرارت زیاد قابلمه را قرار می دهیم،

    تا شروع به جوشیدن کند و آب موجود ،

    در آن بخار شود. در ادامه نیمی از برنج را،

    از داخل قابلمه خارج می کنیم .

    مرحله نهم

    سپس فیله سرخ شده را به همراه کمی،

    پیازداغ ها روی برنج قرار می دهیم و کمی،

    برنج روی آن می ریزیم(از همان نصف برنجی که،

    برداشتیم از داخل قابلمه) و مجددا ،

    از فیله و پیازداغ لایه بعدی قرار می دهیم.

    مرحله دهم

    مجددا برنج روی آن می ریزیم و حرارت را ،

    زیاد می کنیم تا بخار برنج بلند شود.تابه ای را ،

    روی حرارت قرار می دهیم و کره را داخل آن ،

    قرار می دهیم و ۳ قاشق سوپخوری روغن،

    به آن اضافه می کنیم و همین که کره،

    ذوب شد از روی حرارت بر می داریم.

    مرحله یازدهم

    پس از اینکه بخار برنج که بلند شد ترکیب کره ،

    و روغن را با کفگیر دارای سوراخ به صورت،

    پخش روی برنج می ریزیم و درب قابلمه را ،

    می گذاریم و اول حرارت را زیاد می کنیم ،

    تا به مدت ۵ دقیقه بخار داخل قابلمه بپیچد.

    مرحله دوازدهم

    بعد حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا ،

    به مدت ۳۰ دقیقه پلو هزاری پخته و آماده شود

    .پلو که پخته شد و دم کشید آرام پلو را،

    داخل دیسی می کشیم و فیله های ماهی را ،

    روی آن قرار می دهیم و نوش جان کنید.

    مواد لازم برای ۳ نفر
    برنج ۳ پیمانه
    فیله ماهی ۳۰۰ گرم
    پودر لیمو عمانی یا لیموی تازه ۱ عدد
    سیر ۳ حبه
    روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
    پیاز ۲ عدد بزرگ
    آب جوش ۴.۵ پیمانه
    کره ۱۰ گرم
    روغن ۳ قاشق سوپخوری

    گردآوری: کاشمر سلام

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا