آموزش درست کردن کوکوی گل کلم مخصوص به سبک شمالی
آموزش درست کردن کوکوی گل کلم
آموزش درست کردن کوکوی گل کلم مخصوص به سبک شمالی که یکی از کوکوهای اصیل ایرانی میباشد.در تهیه این مدل کوکو از جعفری تازه و پنیر پیتزا استفاده میشود.
مرحله اول
برای تهیه کوکوی گل کلم مجلسی ابتدا گل کلم را ،
به قطعات کوچک تبدیل می کنیم، سپس به همراه ۲ پیمانه آب ،
و ۱ قاشق چایخوری نمک و زردچوبه داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم.
در ادامه قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم.
مرحله دوم
پس از اینکه گل کلم کمی نرم شد آنرا آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم،
تا آب اضافی شان خارج شود. نکته مهم در مورد پختن گل کلم ،
این است که نباید بگذاریم بیش از حد پخته و له شوند،
زیرا باعث می شود شکل ظاهری کوکوها خراب شود.
مرحله سوم
در این مرحله پیاز را با رنده ریز رنده می کنیم و پس از گرفتن آب اضافی اش،
داخل یک کاسه مناسب و جادار می ریزیم. در ادامه گل کلم پخته شده را ،
به همراه تخم مرغ، آرد سفید، پنیر پیتزا و مقداری نمک
و فلفل سیاه به کاسه اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
حالا جعفری را به صورت ریز خرد می کنیم و به کاسه اضافه می کنیم.
در ادامه مایه کوکو را مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شود،
سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم،
و مقداری روغن اضافه کرده و صبر می کنیم روغن داغ شود.
مرحله پنجم
حالا به اندازه یک نارنگی از مایه کوکو بر می داریم و با دست شکل می دهیم،
و در روغن داغ سرخ می کنیم. پس از اینکه کوکوها را سرخ کردیم،
آنها را روی دستمال حوله ای قرار می دهیم تا روغن اضافی شان گرفته شود،
سپس به همراه نان سرو می کنیم.
مرحله ششم
در صورت تمایل می توانیم کوکوها را درون فر درست کنیم.
برای این منظور فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا گرم شود.
سپس سینی فر را چرب می کنیم. در ادامه کوکوها را با دست شکل می دهیم،
و درون سینی فر می چینیم.
مرحله هفتم
حالا سینی فر را در طبقه وسط فر قرار می دهیم و اجازه می دهیم ،
به مدت ۱۵ دقیقه کوکوها برشته شوند. پس از گذشت ۱۵ دقیقه،
کوکوها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز بپزد،
برای برشته شدن روی کوکوها می توانیم چند دقیقه گریل روشن کنیم.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گل کلم | ۱ عدد متوسط |
تخم مرغ | ۲ عدد |
پنیر پیتزا | ۲ قاشق غذاخوری |
جعفری | ۲ قاشق غذاخوری |
آرد سفید | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۱ عدد درشت |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
گردآوری: کاشمر سلام