آموزش درست کردن حلوای به خوش طعم به سبک سنتی شمالی
آموزش درست کردن حلوای به
آموزش درست کردن حلوای به خوش طعم به سبک سنتی شمالی که مجلسی بوده و میتوان به عنوان دسر یا عصرانه سرو نمود.
مرحله اول
برای تهیه حلوای به مجلسی ابتدا به ها را پوست می گیریم،
و به صورت ریز خرد می کنیم، سپس وزن می کنیم و ۸۰۰ گرم،
از به خرد شده را داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم.
در ادامه شکر را لا به لای به ها می ریزیم و در یخچال قرار می دهیم.
مرحله دوم
حالا به مدت ۶ تا ۸ ساعت زمان می دهیم تا به ها به خوبی آب بیندازند،
سپس از یخچال خارج می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
پس از گذشت ۲ ساعت که به به خوبی پخت آنرا با گوشتکوب،
به خوبی له می کنیم تا شبیه پوره شود.
مرحله سوم
در این مرحله نشاسته گل را به همراه یک لیوان آب،
داخل یک کاسه مناسب قرار می دهیم تا نشاسته به طور کامل حل شود،
سپس نشاسته را به قابلمه حاوی پوره به اضافه می کنیم،
و اجازه می دهیم روی حرارت ملایم غلیظ شود.
مرحله چهارم
پس از اینکه پوره به غلیظ شد و تغییر رنگ داد، پودر هل را،
به همراه مغر گردوی خرد شده اضافه می کنیم و مواد را ،
به خوبی مخلوط می کنیم تا یکدست شوند. در ادامه ژلاتین را ،
به همراه نصف لیوان آب سرد داخل یک کاسه مناسب مخلوط می کنیم.
مرحله پنجم
پس از اینکه حالت ژلاتین اسفنجی شد،
انرا روی حرارت بخار آب کتری یا سماور به روش بن ماری حل می کنیم،
سپس ژلاتین حل شده را به همراه کره به پوره به اضافه می کنیم،
و خوب مخلوط می کنیم تا پوره به غلیظ تر شود.
مرحله ششم
زمانی که رد قاشق روی پوره به باقی بماند یعنی تقریبا آماده است.
در ادامه داخل یک ظرف پیرکس آب سرد می ریزیم تا ظرف کاملا سرد شود،
سپس آب را خالی می کنیم و مایه حلوا را داخل ظرف می ریزیم
و آنرا صاف می کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله حلوا را به مدت ۶ ساعت در یخچال قرار می دهیم،
تا سفت و منسجم شود. پس از گذشت این زمان حلوا را،
از یخچال خارج می کنیم، سپس با چاقو به شکل دلخواه،
برش می زنیم و کمی پودر نشاسته روی حلوا می پاشیم.
مواد لازم حلوای به | |
میوه به | ۸۰۰ گرم |
شکر | ۲ لیوان سرخالی |
نشاسته گل | ۶۰ گرم (۱ لیوان سرخالی) |
مغز گردو | ¾ لیوان |
پودر هل | ½ قاشق چایخوری |
پودر ژلاتین | ۴ قاشق غذاخوری |
کره | ۲ قاشق غذاخوری |
گردآوری: کاشمر سلام