آموزش درست کردن نان شلشلو یا شل شلی اصیل جنوبی
آموزش درست کردن نان شلشلو
آموزش درست کردن نان شلشلو یا شل شلی که اصالت آن به جنوب کشور باز میگردد و طعم فوق العاده ای دارد.
مرحله اول
برای تهیه نان شلشلوی جنوبی ابتدا شیر ولرم را با شکر ،
و خمیر مایه فوری داخل یک کاسه مناسب ترکیب می کنیم،
سپس درب کاسه را می گذاریم و آنرا به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه،
در یک جای گرم قرار می دهیم تا خمیر مایه فعال شود.
مرحله دوم
در این مرحله تخم مرغ را به همراه روغن و نمک ،
داخل یک کاسه مناسب مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند،
سپس خمیر مایه عمل آماده را به کاسه اضافه می کنیم ،
و کمی ترکیب می کنیم تا با دیگر مواد یکدست شود.
مرحله سوم
حالا آرد را با بکینگ پودر ترکیب کرده و دو مرتبه الک می کنیم،
سپس کم کم به مواد اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم،
تا با هم یکدست شوند. پس از اینکه آرد را با مواد مخلوط کردیم،
زعفران دم کرده را اضافه مر کنیم و کمی مخلوط می کنیم.
مرحله چهارم
حالا یک لیوان آب ولرم کنار دستمان قرار می دهیم ،
و کم کم به کاسه اضافه کرده و مخلوط می کنیم،
تا مایه نان غلظتی شبیه به مایه پنکیک پیدا کند،
سپس روی درب کاسه را با سلفون می پوشانیم،
و به مدت یک ساعت در یک جای گرم استراحت می دهیم.
مرحله پنجم
پس از گذشت یک ساعت خمیر نان را مخلوط می کنیم،
سپس کنجد را نیز جلوی دستمان قرار می دهیم.
حالا یک تابه یک نفره روی حرارت قرار می دهیم،
و با روغن انرا چرب می کنیم، سپس با ملاقه ،
مقداری از مایه نان داخل تابه می ریزیم.
مرحله ششم
حالا مقداری کنجد روی نان می پاشیم و اجازه می دهیم،
روی نان حباب بزند، سپس آنرا بر می گردانیم،
تا سمت دیگرش نیز بپزد. پس از اینکه نان پخت ،
انرا در یک ظرف مناسب قرار می دهیم و کمی روغن،
روی آن می ریزیم تا روغن را جذب کند.
مرحله هفتم
در صورتی که به مهیاوه ( نوعی خوراکی جنوبی ) ،
دسترسی دارید می توانید، زمان پخت نان قبل از ریختن کنجد،
کمی مهیاوه هم روی نان ها بپاشید. در پایان،
پس از اینکه نان ها از حرارت افتادند، آنها را ،
داخل ظرف مورد نظرمان قرار داده و سرو می کنیم.
مواد لازم نان شلشلو | |
آرد سفید | ۲ لیوان |
تخم مرغ | ۱ عدد |
شیر ولرم | ۱ لیوان |
روغن | ۱ استکان سرخالی |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق مرباخوری |
شکر | ۱ قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | ½ قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
کنجد یا مهیاوه | به مقدار کافی |
گردآوری: کاشمر سلام