آموزش درست کردن شله ماش خوشمزه به روش سنتی اصفهانی
آموزش درست کردن شله ماش
آموزش درست کردن شله ماش خوشمزه به روش سنتی اصفهانی که برای فصل سرما و همچنین برای بهبود سرماخوردگی از بهترین آش هاست.
مرحله اول
برای تهیه شله ماش مجلسی ابتدا برنج را به همراه ۲ پیمانه آب ،
و مقداری نمک داخل یک ظرف مناسب می ریزیم تا به خوبی خیس بخورد،
سپس ماش را به همراه ۲ پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم
و روی حرارت زیاد قرار می دهیم.
مرحله دوم
پس از اینکه آب به جوش امد حرارت را کم می کنیم
و اجازه می دهیم مشا به مدت یک ساعت و ۳۰ دقیقه بپزد.
در ادامه برای تهیه سیر داغ سیرها را به صورت ورقه ای نازک خرد می کنیم
و به همراه کمی روغن داخل یک تابه مناسب تفت می دهیم.
مرحله سوم
پس از اینکه سیرها طلایی شدند، آنها را از تابه خارج می کنیم،
سپس کمی روغن اضافه می کنیم و پیازهایی را که،
به صورت خلالی درشت خرد کرده ایم را به تابه اضافه می کنیم
و به خوبی تفت می دهیم تا کاراملی شوند.
مرحله چهارم
در این مرحله برنج خیسانده شده را به همراه ۴ پیمانه آب،
داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و اجازه می دهیم آب به نقطه جوش برسد،
سپس ۱ قاشق چایخوری نمک را به همراه ماش پخته شده به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
حالا مقداری یک دوم قاشق چایخوری زردچوبه ،
و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه به قابلمه اضافه می کنیم
و با دیگر مواد ترکیب می کنیم. در ادامه،
دو سوم از پیاز داغ را به قابلمه آش اضافه می کنیم و با دیگر مواد مخلوط می کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم
و اجازه می دهیم آش با حرارت ملایم جا بیفتد.
پس از اینکه آش اماده شد آنرا درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم،
سپس با پیاز داغ و سیر داغ تزیین کرده و به صورت داغ سرو می کنیم.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۱٫۵ پیمانه |
ماش | ۱ پیمانه |
پیاز | ۴ عدد درشت |
سیر | ۴ حبه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
گردآوری: کاشمر سلام