آموزش درست کردن نان حلوایی خانگی به روش اصیل ترکی
آموزش درست کردن نان حلوایی
آموزش درست کردن نان حلوایی خانگی به روش اصیل ترکی که درون نان را میتوان به دلخواه با هر حلوای تازه ای پر نمود.
مرحله اول
برای تهیه نان حلوایی خوشمزه ابتدا شیر ولرم را ،
به همراه ۱ قاشق مرباخوری شکر و پودر خمیر مایه فوری،
داخل یک کاسه مناسب ترکیب می کنیم، سپس درب کاسه را می گذاریم ،
و آنرا به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در یک جای گرم قرار می دهیم.
مرحله دوم
در این مرحله تخم مرغ ها را داخل یک کاسه بزرگ ،
کمی مخلوط می کنیم تا از حالت لختگی خارج شوند،
سپس روغن مایع را به همراه باقیمانده شکر اضافه می کنیم،
و کمی مخلوط می کنیم تا مواد با هم یکدست شوند.
مرحله سوم
حالا خمیر مایه عمل آمده را اضافه می کنیم و کمی مخلوط می کنیم،
تا مواد یکدست شوند. در ادامه آرد را الک می کنیم،
سپس در چند مرحله به کاسه اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم،
تا خمیری یکدست جمع شود.
مرحله چهارم
به دلیل اینکه آردها مختلف آب خور متفاوتی دارند،
ممکن است مقداری کمتر یا بیشتری به آرد نیاز باشد.
تا زمانی که خمیر دیگر به دست نچسبد آرد اضافه می کنیم ،
و به مدت ۱۵ دقیقه با دست ورز می دهیم تا خمیر منسجم و یکدست شود.
مرحله پنجم
پس از ورز دادن خمیر را ۵۰ تا ۱۰۰ بار محکم به سطح کار می کوبیم،
سپس یک کاسه مناسب را با روغن چرب می کنیم ،
و خمیر را درون کاسه قرار می دهیم. در ادامه روی کاسه را ،
با سلفون می پوشانیم و به مدت یک ساعت کنار می گذاریم.
مرحله ششم
خمیر را در این مدت باید در یک جای نسبتا گرم قرار دهیم،
تا حجمش دو برابر شود. پس از اینکه خمیر حجیم شد،
آنرا به سطح کار منتقل می کنیم و چند دقیقه ورز می دهیم،
تا هوای اضافی موجود در خمیر به طور کامل گرفته شود.
مرحله هفتم
در این مرحله خمیر را به ۶ قسمت مساوی تقسیم کرده،
و چونه می کنیم. در ادامه چونه ها را وردنه باز می کنیم ،
و ۱ قاشق غذاخوری پر حلوا وسط خمیرها می ریزیم،
سپس لبه های خمیر را در وسط جمع می کنیم ،
و با فشار دست به هم وصل می کنیم.
مرحله هشتم
در صورت تمایل چند برش هم روی خمیر ایجاد می کنیم،
تا ظاهر زیباتری داشته باشد. در ادامه فر را ،
با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود،
سپس داخل سینی فر را با کاغذ روغنی پوشش می دهیم.
مرحله نهم
در این مرحله خمیرها را داخل سینی فر می چینیم ،
و با ترکیب زعفران دم کرده، ۱ قاشق غذاخوری شیر ،
و یک زرده تخم مرغ رومال می کنیم و در صورت تمایل ،
می توانیم مقداری سیاه دانه یا کنجد هم روی خمیرها بریزیم.
مرحله دهم
حالا سینی فر را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه درون طبقه وسط فر ،
قرار می دهیم و اجازه می دهیم نان ها بپزند.
برای اینکه نان ها خشک نشوند بهتر است یک کاسه آب جوش هم ،
داخل فر قرار دهیم تا باعث ایجاد رطوبت در فر شود.
مرحله یازدهم
پس از اینکه پخت نان ها به پایان رسید، چند دقیقه گریل را روشن می کنیم،
تا روی نان ها رنگ بگیرد، سپس آنها را از فر خارج می کنیم.
پس از اینکه نان ها خنک شدند آنها را داخل جا نانی،
یا پارچه می پیچیم تا خشک نشوند.
مواد لازم نان حلوایی | |
آرد سفید | حدود ۲ لیوان |
تخم مرغ | ۱ عدد |
شکر | ۳۰ گرم |
روغن مایع | ۴۰ گرم |
نمک | ¼ قاشق چایخوری |
شیر ولرم | ½ لیوان |
پودر خمیر مایه | ۱ قاشق مرباخوری |
حلوا | به مقدار کافی |
گردآوری: کاشمر سلام