آموزش درست کردن نان کنجدی مخصوص به سبک مازندرانی
آموزش درست کردن نان کنجدی
آموزش درست کردن نان کنجدی مخصوص به سبک مازندرانی که میتوان آن را در وعده صبحانه یا عصرانه میل کرد.
مرحله اول
برای تهیه نان کنجدی خوشمزه ابتدا خمیر مایه،
شکر، آرد، پودر هل و پودر دارچین را داخل کاسه ای بزرگ،
می ریزیم و گودی وسط مواد ایجاد می کنیم،
و کم کم آب روی مواد می ریزیم و مخلوط می کنیم،
تا مواد چسبنده شوند.
مرحله دوم
در این مرحله دستمان را چرب می کنیم ،
و خمیر را ورز می دهیم تا لطیف و منسجم شود،
و داخل کاسه را چرب می کنیم و خمیر را داخل آن ،
قرار می دهیم و روی آن را با سلفون می پوشانیم،
و کنار می گذاریم تا ۱۵ دقیقه استراحت کند.
مرحله سوم
سپس خمیر را از داخل کاسه بیرون می آوریم ،
و به چانه های ۱۰۰ گرمی تقسیم می کنیم،
سپس سینی فر را با کاغذ روغنی پوشش می دهیم،
و چانه ها را روی آن می گذاریم و صبر می کنیم،
تا به مدت ۳۰ دقیقه استراحت کنند.
مرحله چهارم
بعد کنجد، عسل و نصف پیمانه آب را با یکدیگر ،
مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم تا ۳۰ دقیقه،
استراحت کند. پس از گذشت زمان استراحت،
کنجد را داخل صافی می ریزیم و چانه ها را بر می داریم،
و داخل کنجد قرار می دهیم تا کاملا آغشته به آن شوند.
مرحله پنجم
سپس داخل سینی فر کاغذ روغنی قرار می دهیم ،
و چانه ها را در آن می چینیم و اجازه می دهیم ،
تا ۴۰ دقیقه استراحت کنند. در ادامه فر را روشن می کنیم ،
و آنرا روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد ،
تنظیم می کنیم تا ۱۰ دقیقه گرم شود.
مرحله ششم
در این مرحله سینی فر را در طبقه وسط فر،
قرار می دهیم تا به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه ،
نان کنجدی ها بپزند. در آخر نان کنجدی ها را ،
از داخل فر بیرون می آوریم و اگر تمایل دارید ،
کره را ذوب کنید و با قلمو روی نان ها می کشیم.
مرحله هفتم
در آخر پس از اینکه کره به خوبی جذب نان ها شد،
اجازه می دهیم نان ها کمی خنک شوند،
سپس نان ها را درون یک سبد مناسب قرار می دهیم ،
و روی آنها را با یک دستمال تمیز می پوشانیم ،
تا نان ها نرم بمانند و خشک نشوند.
مواد لازم نان کنجدی | |
آرد نانوایی | ۵۰۰ گرم |
شکر | ۸۰ گرم |
آب گرم | ۲۸۰ میلی لیتر |
پودر هل | ۱ قاشق چایخوری |
پودر دارچین | ½ قاشق چایخوری |
خمیر مایه فوری | ۵ گرم |
کنجد | ۱ پیمانه |
آب | ½ پیمانه |
عسل | ۱ قاشق غذاخوری |
گردآوری: کاشمر سلام