آموزش درست کردن نان سوخاری به همراه شربت زعفرانی

آموزش درست کردن نان سوخاری

آموزش درست کردن نان سوخاری به همراه شربت زعفرانی که یک شیرینی خوشمزه و همه پسند برای میهمانی ها و مجالس است.

آموزش درست کردن نان سوخاری به همراه شربت زعفرانی
آموزش درست کردن نان سوخاری به همراه شربت زعفرانی

مرحله اول

برای تهیه نان سوخاری خوشمزه ابتدا خمیرمایه ،

و شکر را داخل لیوانی می ریزیم و تقریبا دو سوم لیوان آب،

به مواد اضافه می کنیم و با قاشق یک هم مختصر می زنیم،

و کنار می گذاریم تا خمیر مایه عمل بیاید و روی آن کف کند.

مرحله دوم

بعد تخم مرغ را ابتدا در پیاله ای می شکنیم ،

و در صورت سالم بودن در کاسه ای بزرگ می ریزیم،

سپس شکر را به همراه روغن، کره، نمک و وانیل ،

به آن می افزاییم و با چنگال مواد را مخلوط،

و کمی هم می زنیم تا یکدست شوند.

مرحله سوم

سپس خمیر مایه که عمل آمده را به مواد می افزاییم،

و آرد را الک می کنیم و کم کم به مواد اضافه می کنیم،

و مخلوط می کنیم.مقدار آرد زمانی کافی است که ،

دیگر خمیر به دستمان نچسبد و زمانی که ،

خمیر را ورز می دهیم لطیف باشد.

مرحله چهارم

می توانیم خمیر را به مدت ۵ دقیقه با دست ورز دهیم،

و یا خمیر را به صورت یک دایره در دست بگیریم ،

و ۵۰ تا ۱۰۰ مرتبه محکم به سطح کار بزنیم ،

تا خمیر سبک شود، ضمن اینکه این کار باعث می شود،

هیچ هوایی دیگر داخل خمیر باقی نماند.

مرحله پنجم

بعد کاسه ای را کاملا چرب می کنیم و خمیر را ،

در وسط آن قرار می دهیم و روی خمیر را با سلفون،

می پوشانیم و روی آن حوله یا پارچه ای قرار می دهیم،

و در جای گرمی کاسه را می گذاریم تا به مدت ،

حداکثر ۱ ساعت خمیر استراحت کند.

مرحله ششم

سپس در این مدت زمان باقی شربت زعفرانی را،

آماده می کنیم.۱ لیوان شکر را داخل شیرجوش ،

می ریزیم و ۱/۲ لیوان آب به آن اضافه می کنیم ،

و روی حرارت کم قرار می دهیم و با قاشق هم می زنیم،

تا شکر در آب حل شود.

مرحله هفتم

بعد ۱/۴ قاشق چایخوری زعفران به آن اضافه می کنیم ،

و اجازه می دهیم تا شربت به جوش بیاید و از روی حرارت ،

بر می داریم و کنار می گذاریم تا خنک شود.بهتر است،

شربت از قبل آماده کنیم و داخل یخچال قرار دهیم تا خنک شود.

مرحله هشتم

پس از گذشت ۱ ساعت خمیر دو برابر شده است.

خمیر را در داخل کاسه جمع می کنیم و روی سطح کار،

قرار می دهیم و ۲۰ ثانیه آن را ورز می دهیم ،

تا پف آن از بین برود و قالب لوف (۱۰در ۲۰) را،

با استفاده از قلمو و کره چرب می کنیم.

مرحله نهم

خمیر را در قالب قرار می دهیم و سطح خمیر را ،

صاف می کنیم و قلمو را داخل زرده تخم مرغ (رومال)

می زنیم و روی سطح خمیر می کشیم و ۳۰ دقیقه ،

به خمیر داخل قالب استراحت می دهیم تا مجددا ،

خمیر در این زمان پف کند و حجم قالب را کاملا بگیرد.

مرحله دهم

بیست دقیقه از زمان استراحت خمیر که گذشت ،

فر را روشن می کنیم و روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد،

قرار می دهیم تا گرم شود.زمان ۳۰ دقیقه ،

خمیر که کامل شد قالب را داخل فر قرار می دهیم،

و به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه اجازه می دهیم تا خمیر پخته شود.

مرحله یازدهم

زمانیکه نان پخته شد اجازه می دهیم در فر،پ

نیمه باز باشد و به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه ،

نان همین طور داخل فر باقی بماند تا کمی خنک شود.

بعد قالب را از داخل فر بیرون می آوریم و روی نانها را،

با پارچه ای می پوشانیم و اجازه می دهیم تا خنک شود.

مرحله دوازدهم

بعد نان ها را برش می زنیم و از داخل قالب ،

بیرون می آوریم و داخل تابه ای کره را قرار می دهیم،

و روی حرارت کم می گذاریم تا به مرور زمان آب شود ،

و نان ها را یکی یکی داخل تابه می گذاریم ،

و هر دو طرف آن ها را سرخ می کنیم.

مرحله سیزدهم

سپس بلافاصله که از داخل تابه بیرون می آوریم ،

داخل شربت زعفرانی خنک قرار می دهیم تا کاملا ،

آغشته به شربت شود و بیرون می آوریم و در ظرف مورد نظر ،

نان سوخاری ها را قرار می دهیم و روی آن ها،

پودر هل الک می کنیم نوش جان.

مواد لازم نان سوخاری
آرد سفید ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم
شکر ۵۰ گرم
آب ولرم ½ پیمانه
خمیر مایه فوری ۱ قاشق غذاخوری
کره ۲۰ گرم
روغن مایع ۱۰ گرم
وانیل یک سوم قاشق چایخوری
نمک ¼ قاشق چایخوری
تخم مرغ ۱ عدد
زرده تخم مرغ ۱ عدد برای رومال
مواد لازم شربت
شکر ۱ لیوان
آب ½ لیوان
زعفران خشک ¼ قاشق چایخوری

گردآوری: کاشمر سلام

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید