آموزش درست کردن مسقطی خوشمزه و مجلسی به سبک استان فارس
آموزش درست کردن مسقطی
آموزش درست کردن مسقطی خوشمزه و مجلسی به سبک استان فارس که یکی از دسرهای پرطرفدار ایرانیست و در مجالس و میهمانی ها خصوصا مناسبت های مذهبی سرو میشود.
مرحله اول
ابتدا نشاسته را داخل کاسه ای می ریزیم و ۱ لیوان آب به آن اضافه می کنیم
و با همزن دستی مخلوط را می زنیم تا نشاسته در آب حل شود.
بعد صافی را داخل قابلمه ای می گیریم و مخلوط آب و نشاسته که حل شده است را از داخل صافی رد می کنیم.
مرحله دوم
سپس قابلمه را روی حرارت کم قرار می دهیم و ۵ لیوان آب سرد،شکر و گلاب را به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم تا شکر کاملا حل شود
و اجازه می دهیم تا به مدت ۳۰ دقیقه بپزد.آنوقت زعفران دم کرده به هر میزان که تمایل داریم اضافه می کنیم.
مرحله سوم
حالا خوب مواد را هم می زنیم و جوهر لیمو را نیز در صورت تمایل اضافه می کنیم
(می توانید حذف کنید) و همگی مواد را مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم
تا مایه مسقطی قوام یابد و کمی غلیظ شود که حدودا با حرارت کم ۱ ساعت زمان می برد.
مرحله چهارم
سپس کره ذوب شده و یا اگر در دسترس نبود ۱/۴ لیوان روغن مایع اضافه می کنیم
و مداوم با مواد مخلوط می کنیم تا به خورد مواد برود
و بعد در صورت دلخواه ۱ قاشق گلوکز نیز اضافه می کنیم و با مواد مخلوط می کنیم
و یک دم کنی روی در قابلمه قرار می دهیم تا مسقطی قوام یابد و غلیظ شود.
مرحله پنجم
هر ۱۵ دقیقه به مسقطی سر می زنیم و آن را هم می زنیم
و اگر به قوام رسیده بود خلال پسته یا بادام داخل آن می ریزیم
و اجازه می دهیم تا ۱۵ دقیقه دیگر بپزد و بعد قابلمه را از روی حرارت بر می داریم
ظرف مورد نظرمان را با قلمو چرب می کنیم و مواد را داخل قالب می ریزیم.
مرحله ششم
سپس پشت قاشق را چرب می کنیم و روی مسقطی را صاف می کنیم
و داخل یخچال قرار می دهیم تا به مدت ۱۰ ساعت استراحت کند و منسجم شود
و بعد از یخچال بیرون می آوریم و برش می دهیم و روی آن را تزئین می کنیم و در ظرف می چینیم.نوش جان
مواد لازم برای ۶ نفر | |
نشاسته | ۱۵۰ گرم |
کره | ۱۲۵ گرم |
شکر | ۳۰۰ گرم |
گلاب | نصف لیوان |
آب سرد | ۵ لیوان |
جوهر لیمو | نصف قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
گردآوری: کاشمر سلام