رپورتاژ

فیزیوتراپی در منزل برای چه بیمارانی تاثیرگذار است؟

فیزیوتراپی در منزل برای چه بیمارانی تاثیرگذار است؟

فیزیوتراپی هم در درمان آسیب های اسکلتی عضلانی نقش دارد و همچنین از طریق قدرتمند تر کردن عضلات و ساختار های ماهیچه بدن از وقوع مجدد چنین آسیب‌هایی جلوگیری می کند.

فیزیوتراپی در منزل برای چه بیمارانی تاثیر گذار است ؟

فیزیوتراپی هم در درمان آسیب های اسکلتی عضلانی نقش دارد و همچنین از طریق قدرتمند تر کردن عضلات و ساختار های ماهیچه بدن از وقوع مجدد چنین آسیب‌هایی جلوگیری می کند.

در فیزیوتراپی در منزل تکنیک های درمانی به صورت فرد محور و یا فیزیوتراپیست محور و یا همچنین ترکیبی است که از این دو انجام میشود. در فیزیوتراپی یک نگاه اصلاح ساختارهای مکانیکی و عضلانی افراد از طریق تمرین درمانی و تغییر پاسچر است و نگاه دیگرآن استفاده از مدالیته های الکتروتراپی نظیر تحریک الکتریکی،لیزر پرتوان ،اولتراسوند تراپی و … برای افزایش قدرت عضلات و کاهش درد بیماران است.

فیزیوتراپی هم در درمان و هم در پیشگیری نقش مهمی ایفا می کند درد بیماران از طریق ورزش های شخصی سازی شده واجرای طبق برنامه آنها کاهش می یابد اما مطلبی که نباید فراموش شود تکرار پیوسته این تمرینات پس از پایان جلسات فیزیوتراپی در منزل می باشد.

فیزیوتراپی در منزل
فیزیوتراپی در منزل

عملکردهای مهم فیزیوتراپی در منزل

  • پیشگیری از آسیب های اسکلتی عضلانی

  • بازگشت مجدد توانایی های حرکتی افراد پس از تصادفات یا بستری های طولانی مدت در بیمارستان ها

  • بهبود وضعیت و کیفیت زندگی کودکان با آسیب های مادرزادی مغزی

  • کاهش درد اندام ها مثل کمردرد ها و دردهای پس از جراحی

  • افزایش هماهنگی اندام های بدن پس از آسیب هایی مانند سکته مغزی

چه اندام هایی از بدن می‌توانند تحت درمان فیزیوتراپی در منزل قرار گیرند؟

با توجه به گستره وسیع تاثیرگذاری فیزیوتراپی در درمان آسیب ها و بیماریهای اندام های مختلف بدن مثل اندام های فوقانی و تحتانی، گردن، کمر، قفسه سینه، زانو ، لگن، پاها، قلب، ریه ها و هم چنین صورت افراد ،می توان با انجام فیزیوتراپی در منزل توانایی از دست رفته ی این اندام ها را بازگردانید.

برای مثال فیزیوتراپی قلبی برای افزایش استقامت فرد در انجام فعالیت‌های روزانه ی خود و کاهش خستگی انجام می پذیرد. در فیزیوتراپی ریوی، هدف افزایش ظرفیت تنفسی بیمار از طریق آموزش های مربوط به شیوه های صحیح تنفس می باشد. افرادی که طولانی مدت در بیمارستان بستری می شوند به تدریج دچار ضعف در تنفس خود می شوند که فیزیوتراپی تنفسی می تواند راه گشای این مشکل بیماران باشد.

در فیزیوتراپی بیماری های روماتیسمی به علت اثر ضد التهابی فیزیوتراپی ,مفاصل ،ماهیچه ها، و تاندون هایی که به علت بیماری روماتیسمی مربوطه تحت تاثیر قرار گرفتند، بهبود مشهودی در وضعیتشان حاصل می شود.

پس از جراحی هایی مانند عمل های باز قلب، ستون فقرات، ارتوپدی به علت آسیب دیدن بخشی از ماهیچه های بدن توانایی فرد در راه رفتن و تحرک به شدت کاهش می یابد در این مرحله است که فیزیوتراپی در منزل برای کاهش درد، افزایش قدرت تحرک بیماران از طریق حفظ عملکرد های روزانه بیمار وارد عمل میشود تا بیمار به علت وضعیت نامساعد فیزیکی خود، زمین گیر نشود.

توانبخشی در منزل
توانبخشی در منزل

فیزیوتراپی در منزل آسیب های عصبی

در آسیب های عصبی نظیر(سکته مغزی، پارکینسون و…) اختلالات شدیدی در حرکت و شکل طبیعی مفاصل اندام ها ایجاد می شود که اگر فیزیوتراپی به موقع برای این بیماران تجویز شود سیر پیشرفت بیماری و عوارض ناشی از آن به شدت کند می شود .نکته مهم ارتباط سازنده تیم های درمانی نظر پزشکان، فیزیوتراپیست ها، ارتوپد های فنی برای همکاری در درمان این بیماران است.

فیزیوتراپی در منزل بیماران فاقد هوشیاری

گاهی بیماران به علت افت شدید هشداری خود دیگر فاقد تحرک می شوند و به همین دلیل امکان بروز عوارضی مانند ایجاد لخته در سیاهرگ های عمقی، زخم بستر، ضعف و تحلیل عضلانی و مشکلات تنفسی مثل ذات ریه در بیماران دیده می شود. در این وضعیت اندام های بدن فرد بیهوش باید حرکت داده شود و این حرکات غیر فعال نقش به سزایی در کاهش عوارض ناشی از بیهوشی بیمار دارد.

فیزیوتراپی در منزل ارتوپدی

فیزیوتراپی در منزل می تواند آسیب های عملکردی عضلات و مفاصل را درمان کند. مطلب مهمی که وجود دارد این است که بلافاصله بعد از جراحی های ارتوپدی مثل (تعویض مفصل ران، زانو، شکستگی ها و…) باید به سرعت تحرک فرد بازگردانده شود. همچنین فیزیوتراپی در منزل برای بیماری های ارتوپدی می تواند در بهبود شرایط بیمار به جزعمل های جراحی نیز مانند کمردردها،شانه درد ها، زانو درد ها نقش کلیدی ایفا کند. آموزش هایی نظیر اصلاح وضعیت نشستن و کار کردن طولانی مدت در پشت میز نیز توسط فیزیوتراپیست ها انجام می شود.

فیزیوتراپی در خانه
فیزیوتراپی در خانه

فیزیوتراپی در منزل سالمندان

مهمترین بخش زندگی یک سالمند تحرک و پویایی وی می باشد.فیزیوتراپی درخانه این هدف را دنبال می کند که تا جای ممکن یک سالمند زندگی مستقلی داشته باشد و هیچگاه به علت ضعف و آسیب های عضلانی – مفصلی زمین گیر نشود.

فیزیوتراپی در منزل ورزشکاران

بسیاری از ورزشکاران از صدمات و آسیب هایی مثل آرنج تنیس بازان،درد زانو ناشی از آسیب های منیسک و ….شکایت دارند.همچنین پس از آسیب های ورزشی در ورزشکاران حرفه ای برای بازگشت به میادین ورزشی حضور فیزیوتراپیست ها در کنار ورزشکاران بسیار ضروری است تا در یک مدت کوتاه توانبخشی ،ورزشکار مجددا به زندگی دلخواه خود بازگردد.تمرینات تقویتی و تعادلی بخش مهمی از توانبخشی این دسته از بیماران محسوب می شود.

ویژگی های فیزیوتراپی در منزل

با یک جلسه درمان توانبخشی در منزل،شما هیچگاه تاثیر فیزیوتراپی را متوجه نخواهید شد.بلکه این درمان یک پروسه ی چندین جلسه ای(۱۰تا۲۰و یا حتی بیشتر) دارد که ارتباط مداوم بیمار با تیم توانبخشی و اجرای صحیح تمرینات ارائه شده به بیمار باعث بهبودی وی خواهد شد.

فیزیوتراپی در خانه باید توسط فیزیوتراپیست تحصیل کرده ی دانشگاهی که مجوز درمان را از نظام پزشکی دریافت کرده است انجام شود.

چه عاملی سبب افزایش کارایی فیزیوتراپی در منزل می شود؟

مشارکت منظم بیمار در اجرای تمرینات فیزیوتراپی در منزل و اشتیاق وی در سپری کردن جلسات مورد نیاز برای یک درمان مناسب،پیش نیاز رسیدن به موفقیت در درمان فیزیوتراپی می باشد.آن چیزی که بیشتر باید مورد توجه قرار گیرد حفظ روحیه ی بیمار و تمایل وی برای رسیدن به بهبودی و تحرک است وگرنه صرفا انجام جلسات فیزیوتراپی بدون مشارکت فعال فرد ،نقش کلیدی در نتیجه بخش ساختن فیزیوتراپی در منزل ایفا نمی کند.

فیزیوتراپی در منزل ایران فیزیو با انتقال مدرن ترین تجهیزات به منزل بیماران کمک شایانی به کاهش هزینه های درمانی بیماران نیازمند توانبخشی کرده است.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

کاشمر سلام

رسانه کاشمر سلام، از سال 1398 با هدف فراهم سازی بستری برای ارائه بروزترین مطالب خبری و فرهنگی هنری در فضای مجازی با دوری از هرگونه حاشیه سازی کار خود را آغاز نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا