وسایل لازم برای راه انداختن مغازه فلافلی
وسایل لازم برای راه انداختن مغازه فلافلی
بسیاری از افراد مغازه اغذیه فروشی یا رستوران تأسیس کردهاند و از این طریق کسب درآمد میکنند. رشد تورم، نرخ بیکاری و درآمد خوب رستورانداری باعث شده است تا روز به روز افراد بیشتری به این زمینه گرایش پیدا کنند. یکی از کارهای مختلفی که افراد انجام میدهند، راهاندازی یک مغازه فلافلی است. فلافل به عنوان یکی از خوشمزهترین غذاها در ایران شناخته میشود که در سالهای اخیر نیز طرفداران بسیاری زیادی در سرتاسر کشور پیدا کرده است. برای راه انداختن یک مغازه فلافل و پخت و فروش آن، خرید تجهیزات فلافلی لازم است. تجهیزات فلافلی مختلفی نیاز است تا یک مغازه مناسب راهاندازی شود. در این مقاله به بررسی این تجهیزات پرداخته شده است.
تجهیزات فلافلی مورد نیاز برای راه اندازی فلافلی
یخچال
برای هر نوع کار فست فودی و رستورانی، یخچال یکی از اصلیترین وسایل است. در یخچال انواع مواد غذایی تازه نگه داشته میشوند و میتوان آنها را مدت زمان زیادی در یخچال نگه داشت. برای راه اندازی فلافلی نیز یخچال یکی از تجهیزات فلافلی به شمار میرود. با این حال ممکن است یخچال به صورت مستقیم برای نگه داشتن فلافل استفاده نشود و مواد دیگر در آن قرار گیرند. با این حال ماده خام فلافل باید در یخچال نگهداری شود تا طعم مواد کاملاً خودشان را حفظ کنند و بهترین فلافل به دست مشتری برسد. همچنین اگر قصد تأسیس فلافل فروشی سلف سرویس را داشته باشید، یخچال تبدیل به یکی از اصلیترین تجهیزات میشود. در این صورت ممکن است مواد در سلف به سرعت تمام شوند و باید دوباره سلف را شارژ کنید. نگهداری این مواد و مواد اولیه فلافل، در یخچال انجام میپذیرد.
فلافل زن
از تجهیزات فلافلی دیگر، دستگاه فلافل زن است. دستگاههای فلافل زن انواع مختلفی دارند. یکی از دستهبندیهای فلافل زن بر اساس ظرفیت آن است. ظرفیت دستگاه فلافل زن عبارت است میزان فلافلی که در یک مدت زمان مشخص آماده میکند. هر چه ظرفیت دستگاه بیشتر باشد، با یک بار استفاده فلافل بیشتری پخته خواهد شد و در نتیجه سفارش بیشتری از مشتریان آماده میشود.
دستهبندی دیگر دستگاههای فلافل زن بر اساس نحوه کار آنها است. این دستگاه ممکن است اتوماتیک باشد. در نتیجه تمام کارها توسط دستگاه انجام میشود و در نهایت فلافل سرخ شده آماده میشود. در این دستگاهها برداشتن ماده فلافل و اندازهگیری آن برای سرخ شدن توسط دستگاه انجام میشود. برای راهاندازی فلافلی ممکن است دستگاه فلافل زن اتوماتیک مناسب نباشد. این دستگاهها قیمت بالاتری دارند و ممکن است در ابتدا مشتری زیادی وجود نداشته باشد و بیشتر اوقات، دستگاه بدون استفاده باقی بماند. نوع دیگر دستگاههای فلافل زن، میتوان به نوع دستی اشاره کرد. در این دستگاهها، فلافل زنی و اندازهگیری آن برای سرخ کردن به صورت دستی و توسط انسان انجام میشود. برای استفاده از این دستگاهها فردی با مهارت و تجربه فلافل پزی نیز لازم است. دستگاههای فلافل زن به صورت رومیزی نیز وجود دارند. با ریختن ماده فلافل در این دستگاهها، فلافلهایی با اندازههای یکسان و مناسب سرخ شدن آماده میشوند.
سرخ کن فلافل
سرخ کن یکی دیگر از تجهیزات فلافلی است که بسیار مهم بوده و کاربرد زیادی دارند. سرخ کن فلافل در واقع همان سرخ کن معمولی است و مخصوص فلافل نیست. با این حال بهتر است تا در این دستگاه بخشهای مختلفی برای سرخ کردن مواد غذایی متفاوت وجود داشته باشد تا تمام مواد در یک روغن و در یک بخش سرخ نشوند. این دستگاهها دارای چند بخش برای ریختن روغن و سرخ کردن فلافل هستند. همچنین توریهای دستی نیز برای بیرون آوردن فلافلهای سرخ شده از روغن در آنها وجود دارند. فردی باتجربه برای سرخ کردن فلافل باید از این دستگاهها استفاده کنند. روغن به میزان زیاد در این دستگاهها ریخته شده و داغ نگه داشته میشود. در نتیجه این روغن همواره آماده سرخ کردن فلافل و مواد دیگر است.
ظروف بن ماری
این ظرفها برای فلافل فروشی سلف سرویس کاربرد بیشتری دارند. در واقع استفاده از این ظروف و این دسته از تجهیزات فلافلی برای سلف سرویس ضروری است. فلافلها معمولاً به صورت سلف سرویس فروخته میشوند یا حداقل تاپینگ آنها که شامل موادی مانند خیارشور، گوجه و کاهو است، توسط مشتری گذاشته میشوند. این مواد در ظروف بن ماری قرار داده میشوند تا مشتری به راحتی از آنها برای ساندویچ خود استفاده کند.
مواد اولیه
مواد اولیه نیز بخشی از تجهیزات فلافلی هستند. مواد اولیه موادی هستند که برای درست کردن فلافل و تاپینگهای آن استفاده میشوند. همچنین نان و نوشیدنیهای مختلف نیز بخش دیگری از تجهیزات فلافلی هستند. هنگام راه انداختن یک مغازه فلافلی، باید به تمام این موارد توجه داشته باشید.
نیروی انسانی
برای راه اندازی فلافلی، نیروی انسانی نیز لازم است. یک نفر برای سرخ کردن فلافلها، یک نفر برای کارهای صندوق و افرادی نیز برای رسیدگی به مشتریان و وضعیت مغازه ضروری است. برای تمیز نگه داشتن مغازه، آمادهسازی مواد اولیه، درست کردن ماده فلافل و خرد کردن و آمادهسازی تاپینگها نیز به افراد ماهر و مختلفی نیاز است.
قیمت تجهیزات فلافلی
قیمت تجهیزات فلافلی به عوامل مختلفی مانند ظرفیت و نحوه کار آنها بستگی دارد. بدیهی است که اگر از فلافل زن اتوماتیک با ظرفیت بالا استفاده کنید، قیمت بیشتری پرداخت خواهید کرد. همچنین سرخ کنها نیز در ظرفیتهای مختلف وجود دارند و قیمتهای آنها نیز متغیر است. قیمت مواد اولیه نیز بخش بزرگی از هزینه تجهیزات فلافلی را شامل میشوند.
مواد اولیه و سرمایه کار فلافلی خانگی
فلافل به دلیل این که با استفاده از مواد اولیه سادهای درست میشود و پخت آن نیز کار سختی نیست، در خانهها نیز توسط افراد مختلف تهیه میشود. مواد اولیه و سرمایه کار فلافلی خانگی مانند یک مغازه فلافلی نیست. برای پخت فلافل در خانه اجاق گاز و ظروف معمولی نیز کافی است. مواد اولیه ساخت فلافل در خانه مشابه فلافلهایی است که در مغازهها پخت میشود. با این حال ممکن است به دلیل بازدهی بیشتر و زمان آمادهسازی کمتر در مغازهها، از برخی از مواد دیگر استفاده شود که در دستور اصلی فلافل جای ندارند. این کار ممکن است روی کیفیت فلافل تأثیر داشته باشد. با این حال برای پخت فلافل در خانه نیز میتوان از تجهیزات فلافلی حرفهای استفاده کرد. در صورتی که فلافلی خانگی مشتری زیادی داشته باشد، بهتر است تا از تجهیزات فلافلی استفاده شود. در این صورت سفارشهای مشتریان سریعتر و بهتر آماده میشوند.