سوله صنعتی – شرکت ایستاسازه
سوله صنعتی – شرکت ایستاسازه
سوله صنعتی سازه فولادی بزرگ است که به طور خاص برای مصارف صنعتی و تجاری ساخته می شود. هر کدام از این سازه ها باید استاندارد های مختلفی را پاس کنند تا بتوانند اجرا شوند. این سوله طیف وسیعی از کاربری های مختلف که نیاز به سازه وسیع دارند را پوشش می دهد. از جمله این کاربرد ها می توان به کارخانه ها، انبار، کارگاه های تجاری، ساختمان اداری، فروشگاه ها، سردخانه، مراکز خرید بزرگ، تعمیرگاه، آزمایشگاه، آشیانه هواپیما و حتی مدرسه و بیمارستان اشاره کرد.
سوله صنعتی – شرکت ایستاسازه
سوله صنعتی سازه فولادی بزرگ است که به طور خاص برای مصارف صنعتی و تجاری ساخته می شود. هر کدام از این سازه ها باید استاندارد های مختلفی را پاس کنند تا بتوانند اجرا شوند. این سوله طیف وسیعی از کاربری های مختلف که نیاز به سازه وسیع دارند را پوشش می دهد. از جمله این کاربرد ها می توان به کارخانه ها، انبار، کارگاه های تجاری، ساختمان اداری، فروشگاه ها، سردخانه، مراکز خرید بزرگ، تعمیرگاه، آزمایشگاه، آشیانه هواپیما و حتی مدرسه و بیمارستان اشاره کرد.
استحکام سازه نه تنها شما را از رقبا پیش می اندازد بلکه امنیت کسب و کار و کارکنان شما را فراهم می سازد. افزایش بهره وری با استفاده از سوله مناسب قابل پیش بینی است.
سوله صنعتی به روش های مختلفی قابل اجرا است که هر کدام مزیت خود را دارد. در انتخاب سوله باید مواردی مانند محل نصب، کاربری و ابعاد سوله مورد نیاز را به دست آورد. سپس بر اساس آن اقدام به خرید و ساخت سوله کرد. موارد مختلف را با هم بررسی می کنیم تا بهترین انتخاب را داشته باشید.
مراحل ساخت سوله صنعتی
اولین قدمی که در ساخت سوله صنعتی انجام می شود، اخذ مجوز احداث سوله صنعتی می باشد. اخذ مجوز ساخت سوله نیز مانند مجوز ساخت ساختمان های دیگر شرایط خاصی دارد که در ادامه مطلب بررسی خواهد شد. طراحی سوله صنعتی با توجه به نوع کاربری، بودجه و شرایط منطقه ای در قدم دوم انجام می شود.
انتخاب نوع سوله مورد نظر از انواع مختلف سوله صنعتی سبک یا سنگین نیز در این مرحله انجام می شود. انواع سوله های صنعتی شامل سوله تیرورقی، سوله خرپایی، سوله قوسی، چند ضلعی و غیره می باشد. طراحی شیوه ساخت سوله صنعتی باید به صورت کاملاً دقیق و با جزئیات کامل انجام گیرد.
خرید زمین سوله قدم بعدی است که در ساخت سوله صنعتی انجام می گیرد. کارفرمایان می بایست در خریداری زمین مورد نظر به عواملی مثل نزدیکی به بازار یا انبار، شرایط و ملاحظات منطقه مورد نظر، دقت کافی داشته باشند. خاکبرداری و اجرای فونداسیون پس از طراحی دقیق و انتخاب نوع سوله انجام می شود.
پیش نیاز خاکبرداری، تعیین وزن سوله، دیوار ها، انجام آزمایش خاک و مشخص کردن مقاومت آن می باشد. تحمل فشار در خاک هر منطقه متفاوت است و نوع فونداسیون می بایست متناسب با تحمل فشار خاک انتخاب شود. خاکبرداری و اجرای فونداسیون اینگونه انجام می شود که تراز کردن خاک یا زمین انجام گرفته و سپس ساخت فونداسیون آغاز می شود. تراز بودن سطح زمین باعث میشود که مصالح کمتری مورد استفاده قرار گرفته و سازه مقاوم تر باشد.
مرحله بعدی در ساخت سوله صنعتی، کف سازی و نصب سازه می باشد. نصب سازه در ساخت سوله صنعتی شامل مراحل حمل سوله، نصب ستون ها و نصب بادبند و غیره می باشد.
اسکلت فلزی – ایستاسازه
پیکره اصلی ساختمان های امروزی را اسکلت فلزی تشکیل می دهد. اسکلت های فلزی ساخته شده از فولاد، تیر و ستون می باشد که به صورت عمودی و افقی به یک دیگر وصل شده اند. استفاده از اسکلت فلزی، استحکام و مقاومت ساختمان ها را در برابر انواع فشار بالا می برد. همچنین سرعت اجرای پروژه ساخت و ساز افزایش یافته و وزن ساختمان به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. مراحل ساخت اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه با توجه به طرح معماری در می اید. اسکلت ساختمانی از جنس فولاد با هر نوع طرحی قابل اجراست و برای انواع پروژه های ساختمانی مانند: اداری، تجاری، مسکونی و … کاربرد دارد.
در ساخت ساختمان ها با استفاده از اسکلت های فلزی، امکان رفع عیب در هر مرحله بدون هیچ گونه تخریب وجود دارد. علاوه بر آن حجم فونداسیون کاهش می یابد و امکان بازرسی و انجام تست های غیر مخرب در تمامی مراحل وجود دارد. در ادامه با اسکلت فلزی ساختمان و مراحل اجرای آن آشنا خواهیم شد.
مزایای اسکلت فلزی
- بهترین گزینه جهت ساخت سازه های طویل
- مقاومت ساختمان در برابر انفجار
- بالا بودن دوام و استحکان فولاد و قابلیت استفاده و بهره برداری طولانی مدت
- همگن بودن فلز و برخورداری از خواص یکنواخت
- آسان بودن ساخت و اجرای اسکلت فلزی
- کاهش وزن ساختمان ( کم بودن وزن اسکلت فلزی در مقایسه با اسکلت بتنی )
- قابلیت شکل پذیری و برخورداری از تحمل بالا در برابر تنش، ضربه و نیروی دینامیکی
- امکان رفع عیب و ایراد در سازه فلزی بدون تخریب و از بین رفتن آن
- سرعت بالا در اجرا و نصب قطعات فلزی
- بالا بودن استحکام سازه های فلزی در مقابل فشار هایی مانند زلزله
- امکان استفاده از اسکلت فلزی حتی در شلوغ ترین مکان ها
- امکان افزایش سطح زیر بنا
- بالا بودن کیفیت سازه ساخته شده و کاهش قابل توجه پرتی مصالح
- امکان استفاده مجدد از قطعات سازه فلزی مخصوصا اگر با روش پیچ و مهره اجرا شده باشند
- کاهش حجم فونداسیون
اسکلت بتنی – شرکت ایستاسازه
در اسکلت بتنی که نام دیگر آن سازه بتنی است، از بتن آرمه یا بتن مسلح استفاده میشود. مواد تشکیل دهنده بتن آرمه عبارتند از سیمان، شن، ماسه، فولاد، میلگرد ساده و میلگرد آجدار. بتن مقاومت فشاری بالا دارد که از مزایای آن محسوب میشود.
در مقابل مقاومت کششی آن پایین است که یکی از معایب این نوع سازه محسوب میشود. از این رو از بتن آرمه برای افزایش مقاومت کششی سازههای بتنی استفاده میشود. اتصالات در طراحی اسکلت بتنی ، در نود و نه درصد موارد خمشی هستند و از اتصالات لولایی در یک درصد اتصالات استفاده میشود.
در خدمات نقشهکشی، اسکلت بتنی از دو بخش تشکیل میشود. بخش عمودی و بخش افقی. بخش عمودی شامل ستونها و بخش افقی دربرگیرنده تیرها میباشد. از اسکلت بتنی در فونداسیون، راه پلهها، سقف و دیوار برشی استفاده میشود. تقویت سازههای بتنی از سه طریق صورت میگیرد: اضافه کردن اعضای جدید به سازه، تقویت اعضای جدید سازه و درنهایت کاهش بارهای وارد بر سازه.
از مزایای سازههای بتنی میتوان به هزینه کمتر نسبت به سایر سازهها، مقاومت بالا و شکل پذیری آن اشاره کرد.
مزایای سازه بتنی عبارت اند از:
• قابل دسترس و ارزان
• حمل و نقل آسان از محل ساخت به محل بتن ریزی
• هزینه ی نگهداری سازه های بتنی در شرایط عادی ناچیز است
• مقاومت بالا در برابر آتش سوزی به نسبت سایر مصالح
• مقاومت بالا در برابر زلزله
سازه های بتنی معمولا شامل یک چارچوب می باشند که همان اسکلت بتنی است. این اسکلت ها از دو قسمت عمودی و افقی تشکیل میشوند که قسمت عمودی آن ستون ها و قسمت افقی آن همان تیرها هستند. برای ساخت اسکلت بتنی در فونداسیون ها، ستون ها، راه پله ها، سقف، تیرچه ها و تیرها صورت میگیرد که معمولا بتن به کار رفته همان بتن آرمه است.
بتن آرمه مسلح بوده و برای ساخت آن علاوه بر شن و ماسه و آب و سیمان صفحات فلزی و میلگرد های آهنی نیز استفاده میشود. این بتن ها در مقابل فشارهای کششی مقاومتی ندارند، بنابراین بتن آرمه و آرماتور ها باعث میشوند که مقاومت کششی آنها بیشتر شود.
اجرای اسکلت بتنی شامل چند مرحله مختلف است. در مرحله اول لازم است که محل پروژه زیرسازی شود. پس از آن باید به صورت اصولی مرحله گودبرداری را انجام داد. مرحله سوم شامل آرماتور بندی فونداسیون است. مرحله چهارم بتن ریزی فونداسیون است که لازم است پس از بتن ریزی به مدت هفت روز سطح بتن مورد نظر مرطوب نگه داشته شود تا به استجکام لازم دست یابد. سپس در مرحله پنجم بتن ریزی و آرماتور بندی ستون ها انجام میگیرد و تیرچه بلوک ها در جای خود قرار میگیرند.
پس از قرار دادن و جاسازی تیرچه بلوک ها، لازم است که قالب بندی دیوارها صورت بگیرد و سپس میلگردهای سقف قرار بگیرند. عمل آوری و آرماتور بندی اسکلت طبقات، مرحله به مرحله انجام میشود. پس از انجام این مراحل، دیوارچینی و نازک کاری انجام میشود.