خواص و فواید هل بر روی بدن + مضرات احتمالی هل در طب سنتی
فواید و مضرات هل
مصرف هل مخصوصاً در فصلهای سرد برای افرادی که دچار دردهایی در ناحیه زیر دنده چپ میشوند،
بسیار خوب است. هِل انرژیها را در بدن افزایش میدهد و نشاط و شادمانی افراد را زیاد میکند.
مزاج این گیاه گرم و خشک است.
خواص هل:
ضدافسردگی و نشاط آور
مالیدن روغن هل به گردن و پس سر موجب رفع سردردهای سوداوی
هل موجب باز شدن مجاری درون کبد و طحال
دیگر خواص هل
* برای قی و دل به هم خوردگی و تقویت معده نیم کوبیدهی آن خصوصاً با پوست در گلاب یا آب، جوش داده و خورده شود.
* چون با تخم خیار به اندازه مساوی و هر روز یک درهم با سکنجبین بیاشامند، سنگ گرده و مثانه بریزاند.
* مکیدن هل در دهان از بین برنده بوی بد دهان و بوی سیر میباشد.
پودر هل
* ریشهی هل مقوی، تونیک و ملین است.
* در شبه جزیره مالایا ساقهی زیرزمینی ضخیم آن را کوبیده
با زردهی تخممرغ مخلوط کرده و برای تسریع تولد بچه استعمال میشود.
* هل دستگاه گوارش، کبد و قلب را تقویت میکند.
* در قدیم معمولا چای را با هل و دارچین تهیه می کردند
و توصیه میشود که افراد حداقل هفته ای ۲ بار چای خود را با هل مصرف کنند.
* مصرف هل عرق و بوی دهان را خوشبو میکند.
* اگر افراد پودر هل را اگر در ظرفی ریخته و آن را تکان داده شود
و استنشاق کنند، ایجاد عطسه میکند که برای افزایش قوای ذهنی مفید است و سردرد را کاهش میدهد.
* هل مقوی معده، رفع دل به هم خوردگی و آشفتگی است.
* هل بادشکن، مقوی لثه است و برای برای رفع زخمهای دهان مفید است.
مضرات هل:
مضر رودهها است و از این نظر باید با کتیرا خورده شود.
مصلح آن شکر است.
گردآوری: کاشمر سلام