آموزش پختن حلیم خانگی به روش سنتی در منزل + مراحل درست کردن حلیم
پختن حلیم خانگی
حلیم گندم یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است
که بیشتر به عنوان صبحانه مورد استفاده قرار می گیرد.
مواد لازم:
گندم پوست کنده ۳۰۰ گرم
گوشت گوسفندی ۲۰۰ گرم
پیاز برای گرفتن بوی گوشت ۱ عدد
شکر و روغن به اندازه کافی
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
نمک و دارچین به اندازه کافی
ابتدا گندم های پوست کنده را داخل کاسه ای بزرگ می ریزیم
و تا سطح روی گندم ها آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا صبح خیس بخورند.
بعد گندم های خیس خورده را داخل صافی می ریزیم
و آبکش می کنیم و داخل قابلمه مورد نظر برای پخت حلیم می ریزیم.
سپس ۶ لیوان آب نیز به گندم اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت کم می گذاریم
تا به مرور زمان گندم ها بپزند.
زمانیکه به جوش آمد بطور مداوم هر ۵ دقیقه یکبار آن را هم می زنیم تا ته نگیرد.
گوشت را نیز داخل قابلمه ای قرار می دهیم.
سپس تا یک بند انگشت روی آن آب می ریزیم و بلافاصله پیاز را پوست می گیریم
و می شوییم و از وسط نصف می کنیم و به گوشت اضافه می کنیم
تا بوی زهم گوشت را بگیرد و کمی زردچوبه نیز روی گوشت می پاشیم.
همین طور پیاپی گندم را هم می زنیم تا ته نگیرد.
گوشت پخته شده را ریش ریش می کنیم
به آن می افزاییم و بلافاصله کمی نمک نیز اضافه می کنیم
و مداوم به هم زدن ادامه می دهیم و ۱ قاشق غذاخوری روغن نیز به مواد اضافه می کنیم
و حرارت را ملایم می کنیم و مداوم به هم زدن ادامه می دهیم.
و می خواهیم آب اضافه حلیم تبخیر شود حلیم قوام یابد.
حلیم قوام یافته را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا کمی از حرارت بیفتد و خنک شود
و داخل ظرف مورد نظر می ریزیم و با شکر و دارچین آن را تزئین می کنیم
البته می توانید کمی روغن نیز مجددا رور آن بریزید.
گردآوری: کاشمر سلام