آموزش درست کردن بریانی مرغ رستورانی به روش ویژه
آموزش درست کردن بریانی مرغ
آموزش درست کردن بریانی مرغ رستورانی به روش ویژه که معمولا در میهمانی ها و مجالس، به عنوان یک غذای اصیل ایرانی، سرو می شود.
مرحله اول
برای تهیه بریانی مرغ مجلسی ابتدا برنج را به مدت ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت،
نسبت به نوع آب با کمی نمک و آب ولرم می خیسانیم،
سپس گوشت مرغ را به ۸ تکه تقسیم می کنیم و پس از شستشو،
کنار می گذاریم تا آب اضافی شان خارج شود.
مرحله دوم
در این مرحله ۱ عدد پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم ،
و به همراه کمی روغن داخل یک تابه مناسب تفت می دهیم،
تا پیاز سبک و شفاف شود، سپس تکه های مرغ را اضافه می کنیم،
و به خوبی تفت می دهیم تا کاملا سرخ شوند.
مرحله سوم
در این مرحله زعفران دم کرده را به همراه مقداری زردچوبه،
به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم، سپس ۳ لیوان آب ،
اضافه می کنیم. در ادامه برگ بو را به همراه پودر دارچین،
مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم مرغ بپزد.
مرحله چهارم
در این مرحله پیاز باقیمانده را به صورت خلالی خرد می کنیم،
و به همراه کمی روغن تفت می دهیم تا سبک شود،
سپس هویج و سیب زمینی را به صورت مکعبی ریز خرد می کنیم،
و به تابه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا سرخ شوند.
مرحله پنجم
حالا مخلوط هویج، سیب زمینی و پیاز را از تابه خارج می کنیم ،
و رشته فرنگی را به تابه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم ،
تا رنگش طلایی شود، سپس یک لیوان آب اضافه می کنیم،
و اجازه می دهیم رشته فرنگی بپزد.
مرحله ششم
پس از اینکه رشته فرنگی پخت، کنسرو نخود فرنگی را به همراه کشمش،
پرک بادام و مخلوط هویج و سیب زمینی اضافه می کنیم،
سپس مقداری ادویه اضافه می کنیم و مواد را ،
به خوبی ترکیب می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله هفتم
در این مرحله یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم،
سپس روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب جوش بیاید.
در ادامه ۱ قاشق چایخوری نمک، ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع ،
و ۱ قاشق چایخوری زردچوبه به آب جوش اضافه می کنیم.
مرحله هشتم
حالا برنج خیسانده شده را به آب جوش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم ،
به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه درون آب جوش بماند تا پخت اولیه برنج انجام شود،
سپس آنرا آبکشی می کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب ،
روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم.
مرحله نهم
پس از اینکه روغن داغ شد، به دلخواه برای ته دیگ از نان لواش ،
یا سیب زمینی اسلایس شده استفاده می کنیم.
در ادامه برنج را روی ته دیگ می ریزیم، سپس درب قابلمه را می گذاریم،
و اجازه می دهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد.
مرحله دهم
پس از اینکه گوشت مرغ پخت یک فنجان از آب انرا کنار می گذاریم.
در پایان برنج را در یک دیس بزرگ می کشیم،
سپس تکه های مرغ را اطراف آن می چینیم.
در ادامه سبزیجات سرخ شده و رشته فرنگی را اضافه کرده،
و به همراه آب مرغ سرو می کنیم.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۳ پیمانه |
مرغ | ۱ عدد |
نخود فرنگی | ۱ پیمانه |
سیب زمینی | ۲ عدد |
هویج | ۱ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
رشته فرنگی | ۱ پیمانه |
بادام پرک شده | یک سوم پیمانه |
کشمش پلویی | یک سوم پیمانه |
پودر لیمو عمانی | ۱ قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | ½ فنجان |
پودر هل و دارچین | به مقدار کافی |
برگ بو | ۲ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
گردآوری: کاشمر سلام