آموزش درست کردن کلوچه کردی خوش طعم به سبک کرمانشاهی
آموزش درست کردن کلوچه کردی
آموزش درست کردن کلوچه کردی خوش طعم به سبک کرمانشاهی که یکی از کلوچه های سنتی و اصیل ایرانی است.
مرحله اول
برای تهیه کلوچه کردی خوشمزه ابتدا تخم مرغ را به همراه کره،
روغن مایع و شکر داخل یک کاسه مناسب ترکیب می کنیم،
تا کاملا یکدست شوند. در ادامه ماست و شیر را اضافه می کنیم ،
و یک دقیقه دیگر مواد را ترکیب می کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله پودر خمیر مایه فوری را به همراه بکینگ پودر،
زعفران دم کرده، پودر هل و وانیل را به مواد اضافه می کنیم ،
و به خوبی ترکیب می کنیم تا مواد با هم یکدست شوند.
در ادامه آرد را دو تا سه مرتبه الک می کنیم.
مرحله سوم
حالا آرد را کم کم اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم تا خمیر جمع شود.
در حدی باید آرد اضافه کنیم که خمیر به دست نچسبد،
البته باید توجه داشته باشیم که بیش از حد آرد اضافه نکنیم ،
تا خمیر سنگین و خشک شود.
مرحله چهارم
در این مرحله یک کاسه مناسب را با کمی روغن چرب می کنیم،
سپس خمیر را درون کاسه قرار می دهیم و روی آنرا با سلفون می پوشانیم.
در ادامه کاسه را در یک جای گرم قرار می دهیم ،
و اجازه می دهیم حجم خمیر تقریبا دو برابر شود.
مرحله پنجم
پس از گذشت یک تا دو ساعت که خمیر به طور کامل آماده شد،
آنرا روی سطح کار منتقل می کنیم و کمی ورز می دهیم،
تا هوای اضافی خمیر گرفته شود. حالا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد ،
روشن می کنیم تا کاملا گرم شود.
مرحله ششم
حالا خمیر را به ۴ تا ۶ قسمت تقسیم می کنیم،
و هر قسمت را چونه می گیریم. در ادامه سینی فر را ،
با کمی روغن چرب می کنیم، حالا خمیرها را با وردنه باز می کنیم،
و داخل سینی فر قرار می دهیم، سپس روی خمیرها را ۱۵ دقیقه می پوشانیم.
مرحله هفتم
پس از گذشت این زمان، روی خمیرها را با زرده تخم مرغ ،
و مقداری کنجد یا سیاه دانه رومال می کنیم و به مدت ۱۵ تا ۲۵ دقیقه،
در فر قرار می دهیم. پس از اینکه کلوچه ها پختند،
چند دقیقه گریل را روشن می کنیم تا روی کلوچه ها رنگ بگیرد.
مواد لازم کلوچه کردستانی | |
تخم مرغ | ۲ عدد |
شیر | ½ پیمانه |
ماست | ½ پیمانه |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق مرباخوری |
شکر | ۱ لیوان |
کره | ½ لیوان |
روغن مایع | ½ لیوان |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر هل | ½ قاشق چایخوری |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
آرد سفید | حدودا ۲ تا ۳ پیمانه |
گردآوری: کاشمر سلام