آموزش درست کردن نان روغنی مغزدار به سبک ترکی
آموزش درست کردن نان روغنی مغزدار
آموزش درست کردن نان روغنی مغزدار به سبک ترکی که معمولا برای صبحانه و به همراه عسل و مربا سرو می شود.
مرحله اول
برای تهیه نان کته ترکیه ای ابتدا برای تهیه مواد میانی نان،
کره را داخل یک تابه نچسب میریزیم و روی حرارت ملایم ،
قرار می دهیم تا به طور کامل حل شود. در ادامه،
آرد را داخل تابه الک می کنیم و شروع به تفت دادن آرد می کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله آرد را تا زمانی که عطر آن بلند شود،
و رنگش طلایی شود تفت می دهیم، سپس نمک را،
اضافه می کنیم و پس از کمی مخلوط کردن تابه را ،
از روی حرارت کنار می گذاریم تا مایه میانی نان به طور کامل خنک شود.
مرحله سوم
برای تهیه خمیر نان شیر را به همراه شکر و آب،
داخل یک کاسه بزرگ و جادار مخلط می کنیم،
تا شکر حل شود، سپس خمیر مایه را اضافه می کنیم،
و درب کاسه را می پوشانیم و به مدت ۱۰ دقیقه،
در یک جای نسبتا گرم قرار می دهیم.
مرحله چهارم
پس از اینکه خمیر مایه عمل آمد، روغن مایع را ،
به همراه نمک اضافه می کنیم، سپس ،
زرده های تخم مرغ ها را برای رومال کنار می گذاریم ،
و سفیده های آنرا به کاسه اضافه می کنیم،
و مخلوط می کنیم تا مواد با هم کاملا یکدست شوند.
مرحله پنجم
در این مرحله آرد را دو مرتبه الک می کنیم،
سپس کم کم به مواد اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم،
تا خمیری نرم و لطیف به دست بیاید که به دست نچسبد.
مراقب باشید بیش از حد از حد آرد اضافه نکنید،
چون نان سنگین و خشک می شود.
مرحله ششم
پس از اینکه خمیر را به خوبی ورز دادیم،
یک کاسه مناسب را با روغن چرب می کنیم،
و خمیر را درون کاسه قرار می دهیم. حالا روی کاسه را ،
با سلفون می پوشانیم و به مدت یک ساعت ،
در یک جای گرم قرار می دهیم تا خمیر حجیم شود.
مرحله هفتم
پس از اینکه حجم خمر تقریبا دو برابر شد،
آنرا به سطح کار منتقل می کنیم و کمی ورز می دهیم،
تا هوای اضافی آن گرفته شود، سپس ،
به ۵ قسمت مساوی تقسیم می کنیم،
و روی سطح کار کمی آرد پاشی می کنیم ،
و همه چونه ها را با وردنه باز می کنیم.
مرحله هشتم
حالا ۲۰۰ گرم کره را روی حرارت بسیار ملایم،
ذوب می کنیم و جلوی دستمان قرار می دهیم.
روی هر سط خمیر ۴ قاشق غذاخوری کره پخش می کنیم ،
و به خوبی آنرا روی سطح خمیر می مالیم،
سپس به ترتیب خمیر ها را روی هم قرار می دهیم.
مرحله نهم
در این مرحله خمیر ۵ طبقه را به صورت رول شده جمع می کنیم،
سپس رول خمیر را به صورت مساوی به ده قسمت تقسیم کرده ،
و برش می زنیم. حالا هر تکه خمیر را با فشار دست صاف می کنیم،
سپس ۱ قاشق از مواد میان درون روی خمیر قرار می دهیم.
مرحله دهم
در این مرحله لبه های خمیر را روی آن بر می گردانیم،
تا مایه میانی در وسط خمیر قرار بگیرد، حالا مجددا ،
خمیر را با دست صاف می کنیم. به همین ترتیب،
تمام خمیرها را اماده می کنیم و با یک دستمال تمیز ،
روی خمیرها را می پوشانیم.
مرحله یازدهم
در این مرحله فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد ،
روشن می کنیم و اجازه می دهیم گرم شود،
سپس روی خمیرها را با زرده تخم مرغ رومال می کنیم ،
و به صورت دلخواه روی خمیرها با چنگال ،
نقش می اندازیم و تزیین می کنیم.
مرحله دوازدهم
در این مرحله خمیرها را داخل فر قرار می دهیم ،
و اجازه می دهیم به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه ،
درون فر بمانند تا اطراف خمیرها طلایی شود،
سپس چند دقیقه گریل را روشن می کنیم،
تا روی نان ها هم طلایی و خوشرنگ شود.
مرحله سیزدهم
در پایان نان ها را از فر خارج می کنیم و کنار می گذاریم ،
تا از حرارت بیفتند، سپس داخل جا نانی ،
یا یک دستمال تمیز قرار می دهیم تا خشک نشوند.
این نان کره ای خوشمزه را می توانیم به همراه عسل ،
و انواع مربا برای صبحانه سرو کنیم.
مواد لازم برای ۱۰ نان | |
آرد سفید | ۳ تا ۴ پیمانه |
شیر ولرم | ۲ لیوان |
آب ولرم | ۱ لیوان |
روغن مایع | ۱ فنجان |
تخم مرغ | ۲ عدد |
کره | ۲۰۰ گرم |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق غذاخوری |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق مرباخوری |
مواد لازم مغز نان | |
آرد | ۱٫۵ لیوان |
کره | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ پنس |
گردآوری: کاشمر سلام