آموزش درست کردن مربای پوست پسته تازه به سبک سمنانی
آموزش درست کردن مربای پوست پسته
آموزش درست کردن مربای پوست پسته تازه به سبک سمنانی که به عنوان یکی از مربا های خوش عطر ایرانی در وعده صبحانه سرو میشود.
مرحله اول
برای تهیه مربای پوست پسته مجلسی ابتدا پوست پسته را می شوییم،
سپس داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم.
در ادامه داخل کاسه را با داغ پر می کنیم،
و اجازه می دهیم پوست پسته ها به مدت ۱۵ ساعت درون آب بمانند.
مرحله دوم
پس از گذشت این زمان پوست پسته ها را آبکشی می کنیم،
و درون کیسه فریزر قرار می دهیم، سپس به مدت ۲ ساعت در فریزر قرار می دهیم.
در ادامه یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم
و پوست پسته ها را داخل آب می ریزیم.
مرحله سوم
در این مرحله قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید.
پس از اینکه آب به نقطه جوش رسید، ۲۰ دقیقه صبر می کنیم،
سپس پوست پسته ها را آبکشی می کنیم و داخل یک کاسه حاوی آب و یخ می ریزیم.
مرحله چهارم
این کار باعث می شود تلخی پوست پسته ها گرفته شود.
ممکن است نیاز باشد این کار ۲ تا ۳ مرتبه انجام دهیم،
تا تلخی پوست پسته ها به طور کامل گرفته شود.
در ادامه نصف پیمانه آب را به همراه گلاب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم.
مرحله پنجم
در این مرحله هل ها را به همراه شکر و آب لیمو ترش به قابلمه اضافه می کنیم
و روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا شربت بجوشد و کمی غلیظ شود،
سپس قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم و اجازه می دهیم شربت خنک شود.
مرحله ششم
پس از اینکه شربت خنک شد، گلوکز را به همراه پوست پسته،
به شربت اضافه می کنیم و مجددا قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم
و اجازه می دهیم مربا با حرارت ملایم به قوام برسد.
پس از اینکه مربا آماده شد زعفران دم کرده را اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
در صورتی که بخواهیم رنگ مربا کاملا قرمز شود،
بهتر است کمی رنگ غذا هم به آن اضافه کنیم.
در پایان مربا را در محیط آشپزخانه قرار می دهیم تا خنک شود،
سپس داخل ظرف های شیشه ای درب دار می ریزیم و در یخچال نگهداری می کنیم.
مواد لازم مربای پوسته پسته | |
پوست پسته تازه | ۲۵۰ گرم |
شکر | ۲۵۰ گرم |
گلوکز | ۱ قاشق سوپخوری |
گلاب | ۱ پیمانه |
آب | ½ پیمانه |
آب لیمو ترش | ½ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری غلیط |
هل سبز | ۵ عدد |
گردآوری: کاشمر سلام