آموزش درست کردن آش انار به سبک اصیل شمالی
آموزش درست کردن آش انار
آموزش درست کردن آش انار به سبک اصیل شمالی که بدون استفاده از گوشت و با برنج و سبزی تهیه میشود.
مرحله اول
برای تهیه آش انار مجلسی ابتدا لپه را ،
داخل کاسه ای می ریزیم و تا سطح آن،
آب می ریزیم و کنار می گذاریم تا حدودا ۶ ساعت،
خیس بخورد و آب آن را ۲ الی ۳ مرتبه ،
تعویض می کنیم تا نفخ آن از بین برود.
مرحله دوم
یک ساعت قبل از پخت آش برنج را داخل،
کاسه ای می ریزیم و تا سطح روی آن،
آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا خیس بخورد.
سبزی آشی را پاک می کنیم و بعد ،
سبزی ها را داخل کاسه ای می ریزیم ،
تا به مدت ۱۵ دقیقه خیس بخورند.
مرحله سوم
تا خاک و گل آن کاملا خارج شود و بعد ،
آبکش می کنیم و اجازه می دهیم تا آب ،
اضافه آن خارج شود و آنوقت روی ،
تخته آشپزخانه ریز خرد می کنیم.البته ،
می توانید داخل خردکن نیز بریزید،
و خرد شده تحویل بگیرید.
مرحله چهارم
سپس لپه را داخل آبکش می ریزیم و می شوییم ،
و داخل قابلمه ای که برای پخت آش ،
در نظر گرفته ایم می ریزیم و آب برنج را ،
بیرون می ریزیم و خود برنج را به لپه ها ،
اضافه می کنیم و حدودا ۵ لیوان آب،
به مواد اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله قابلمه را روی حرارت ملایم،
قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید ،
و سبزی خرد شده را اضافه می کنیم،
و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را ،
کم می کنیم و اجازه می دهیم تا لپه ها کاملا بپزد.
مرحله ششم
بعد از اینکه مواد پخته شدند داخل کاسه ای،
می ریزیم و با گوشتکوب دستی مواد را،
می کوبیم در حدی که برنج و لپه بافتشان ،
از دست نرود.بعد مخلوط لپه و برنج را،
مجددا داخل قابلمه می ریزیم.
مرحله هفتم
سپس رب انار (می توانید به جای رب انار،
از آب انار نیز استفاده کنید)، نیمی از پیاز داغ،
زردچوبه و آب گوشت یا استاک و فلفل ،
و نمک به آن اضافه می کنیم و خوب مواد را،
مخلوط می کنیم و روی حرارت کم،
قرار می دهیم تا آش جا بیافتد.
مرحله هشتم
در آخر آش انار که به قوام رسید و جا افتاد،
آنرا داخل ظرف مورد نظرمان می کشیم.
برای تزیین این آش معمولا از انار دان شده ،
استفاده می شود، پس از اینکه آش را تزیین کردیم ،
آنرا به صورت داغ سرو می کنیم.
مواد لازم برای ۲ تا ۳ نفر | |
برنج | دو سوم پیمانه |
لپه | ¼ پیمانه |
سبزی آشی | ۱۲۰ گرم |
پیاز داغ | ¼ پیمانه |
رب انار | ¼ پیمانه |
آب گوشت | ۱ پیمانه |
انار دان شده | برای تزیین |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
گردآوری: کاشمر سلام