آشپزیسرگرمی

آموزش درست کردن سمبوسه سیب زمینی ترد به سبک جنوبی و جدید

آموزش درست کردن سمبوسه سیب زمینی ترد به سبک جنوبی

آموزش درست کردن سمبوسه سیب زمینی

آموزش درست کردن سمبوسه سیب زمینی ترد به سبک جنوبی که مواد داخل آن کاملا سلیقه ای میباشد اما در جنوب معمولا با سیب زمینی تهیه میشود.

آموزش درست کردن سمبوسه سیب زمینی ترد به سبک جنوبی
آموزش درست کردن سمبوسه سیب زمینی ترد به سبک جنوبی

مرحله اول

ابتدا سیب زمینی ها را به همراه ۲ لیوان آب و نصف قاشق چایخوری نمک داخل یک قابلمه مناسب می ریزم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا سیب زمینی ها آبپز شوند.

پس از اینکه سیب زمینی ها آبپز شدند اجازه می دهیم کمی خنک شوند.

مرحله دوم

در ادامه پوست سیب زمینی ها را جدا می کنیم و آنها را با گوشتکوب می کوبیم تا به شکل پوره سیب زمینی در بیایند،

سپس آنرا کنار می گذاریم.

حالا پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه مقدار کمی روغن در یک تابه مناسب روی حرارت ملایم تفت می دهیم.

مرحله سوم

پس از اینکه پیاز به خوبی سرخ شد سیر را به همراه مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و یک تفت کوچک می دهیم،

در حدی که فقط سیر بلند شود. حالا گشنیز و جعفری را که از قبل به صورت ساطوری خرد کرده ایم اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

مواد را هر چند دقیقه یک بار تفت می دهیم تا نسوزند،

پس از اینکه آب سبزیجات به طور کامل تبخیر شد،

تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم.

حالا مخلوط پیاز داغ و سبزیجات را به پوره سیب زمینی اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

سپس به مقدار دلخواه نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاه اضافه می کنیم و مواد را به خوبی با هم مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند.

اگر می خواهید مانند جنوبی ها سمبوسه هایتان تند و خوشمزه باشد حتما از فلفل قرمز تند هم استفاده کنید.

مرحله ششم

حالا ماده میانی سمبوسه آماده است و باید نان های لواش را آماده کنیم.

برای این منظور نان های لواش را به صورت طولی با عرض دلخواه برش می زنیم.

هر چقدر عرض نان لواش را بیشتر بگیریم، سمبوسه بزرگ تر می شوند.

مرحله هفتم

برای داشتن سمبوسه با سایز متوسط عرض نان لواش را بین ۸ تا ۱۲ سانتی متر بگیرید.

نکته دیگر در مورد نان لواش این که حتما از نان های نرم استفاده کنید تا زمان پیچیدن سمبوسه ها با مشکل مواجه نشوید.

( در صورت تمایل می توانید به مطلب پخت نان لواش نرم خانگی مراجعه کنید )

مرحله هشتم

پس از اینکه نان ها را برش زدیم مقداری از مایه میانی سمبوسه را ابتدای نان قرار می دهیم و نان را به شکل مثلث جمع می کنیم.

اگر می خواهید سمبوسه هایتان تخت نباشد و کمی شکم داشته باشد مقداری بیشتری مواد داخل نان قرار دهید.

مرحله نهم

اگر پیچیدن سمبوسه ها به صورت مثلثی برایتان سخت است می توانید آنها را مثل لقمه به صورت لوله ای بپیچید.

پس از اینکه کار پیچاندن سمبوسه ها به پایان رسید،

یک ظرف گود مثل شیر داغ کن روی حرارت قرار می دهیم و به اندازه ای روغن می ریزیم که سمبوسه ها در روغن شناور باشد.

مرحله دهم

نکته مهم در این مرحله این است که حتما از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید

تا سمبوسه ها بعد از سرخ کردن ترد تر شوند و روغن کمتری جذب کنند .

حرارت زیر ظرف باید متوسط باشد،

حالا سمبوسه ها را به تعدادی که در ظرف جا می شود در روغن قرار می دهیم تا به صورت یکنواخت سرخ شوند.

مرحله یازدهم

پس از اینکه یک سمت سمبوسه سرخ شد آنها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود.

به همین ترتیب تمام سمبوسه ها را با حوصله سرخ می کنیم

و پس از سرخ شدن سمبوسه ها آنها را یا در توری فلزی قرار می دهیم یا با استفاده از دستمال حوله ای روغن اضافی شان را می گیریم.

مرحله دوازدهم

در پایان سمبوسه ها را در ظرف مورد نظرمان می چینیم و به همراه سس کچاپ سرو می کنیم.

برای نان سمبوسه می توانید از نان های دیگر مثل خمیر یوفکا نیز استفاده کنید،

یا اینکه مانند پیراشکی گوشت خودتان خمیر مخصوص درست کنید.

نکات پخت سمبوسه

سمبوسه سیب زمینی با پنیر

اگر با کالری بالا مشکل ندارید می توانی به سمبوسه خود پنیر نیز اضافه کنید.

به سلیقه خود می توانید از انواع پنیر های رنده شده و ورقه ای در سمبوسه استفاده کنید.

زمانی که مواد را در نان قرار دادید مقداری پنیر هم می توانید روی مواد سمبوسه قرار دهید.

مواد لازم برای ۴ نفر
سیب زمینی۲ عدد بزرگ
گشنیز۵۰ گرم
جعفری۵۰ گرم
پیاز۲ عدد متوسط
سیر۲ حبه
نان لواشبه تعداد کافی
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
روغن و زردچوبهبه مقدار کافی

گردآوری: کاشمر سلام

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

کاشمر سلام

رسانه کاشمر سلام، از سال 1398 با هدف فراهم سازی بستری برای ارائه بروزترین مطالب خبری و فرهنگی هنری در فضای مجازی با دوری از هرگونه حاشیه سازی کار خود را آغاز نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا