آموزش درست کردن کدو پلو خوش طعم به سبک مازندرانی
آموزش درست کردن کدو پلو
آموزش درست کردن کدو پلو خوش طعم به سبک مازندرانی که به همراه تخم مرغ نیمرو و ترشی های سنتی سرو می شود.
مرحله اول
برای تهیه کدو پلو مازندرانی ابتدا پیاز را به صورت نگینی،
ریز خرد می کنیم، سپس به همراه کمی روغن ،
داخل یک تابه مناسب تفت می دهیم تا پیاز،
سبک و شیشه ای شود. در ادامه سیر را رنده می کنیم،
و به تابه اضافه می کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله سیر را در حدی تفت می دهیم ،
که عطر آن بلند شود. در ادامه کدو حلوایی را ،
به صورت حبه ای درشت خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم،
و کمی تفت می دهیم، سپس مقداری زردچوبه،
زیره و دارچین اضافه می کنیم.
مرحله سوم
حالا مواد را به خوبی تفت می دهیم تا با ادویه ها ترکیب شوند.
در صورت تمایل می توانیم مقداری شکر هم به مواد اضافه کنیم،
که سلیقه ای می باشد. پس از اینکه کدو حلوایی ها ،
کمی سرخ شدند، تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم.
مرحله چهارم
در این مرحله یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم،
و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریعتر به جوش بیاید.
پس از اینکه آب جوش آمد ۱ قاشق غذاخوری روغن ،
و ۱ قاشق چایخوری نمک به آب جوش اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
حالا برنج را که از قبل خیسانده ایم به همراه مقداری زردچوبه،
به آب جوش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم ،
به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه پخت اولیه برنج انجام شود.
پس از اینکه اطراف دانه های برنج نرم و مغز آنها سفت بود،
باید برنج را آبکشی کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله قابلمه ای که برای پخت کدو پلو،
در نظر گرفته ایم را روی حرارت قرار می دهیم،
و کمی روغن اضافه می کنیم. حالا به سلیقه خود ،
برای ته دیگ از نان لواش یا سیب زمینی اسلایس شده استفاده می کنیم.
مرحله هفتم
حالا روی ته دیگ را با کمی برنج می پوشانیم.
در ادامه مقداری از مخلوط کدوی سرخ شده را روی برنج می ریزیم،
سپس به همین ترتیب برنج و مخلوط کدو را به صورت لایه ای،
داخل قابلمه می ریزیم. لایه آخر را با برنج می پوشانیم.
مرحله هشتم
در این مرحله درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم،
کدو پلو به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد.
پس از اینکه کدو پلو آماده شد آنرا در دیس می کشیم ،
سپس به همراه تخم مرغ نیمرو شده و ترشی نازخاتون سرو می کنیم.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
کدو حلوایی | ۵۰۰ گرم |
برنج | ۲ پیمانه |
سیر | ۲ حبه |
پیاز | ۱ عدد |
دارچین و زیره | به مقدار کافی |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
گردآوری: کاشمر سلام