آموزش درست کردن خورش کدو سبز مخصوص و اصیل ایرانی
آموزش درست کردن خورش کدو سبز
آموزش درست کردن خورش کدو سبز مخصوص و اصیل ایرانی که جز غذاهای کم کالری و رژیمی و البته خوشمزه و پرطرفدار می باشد.
مرحله اول
ابتدا گوشت را می شوییم و روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم
و به صورت مکعب های ۲سانتیمتری خرد می کنیم و کنار می گذاریم.
پیازها را پوست می گیریم و می شوییم
و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و
گوشه ای از تخته آن ها را قرار می دهیم.
مرحله دوم
سیرها را نیز پوست می گیریم و می شوییم و رنده ریز می کنیم.
قابلمه ای را روی حرارت کم می گذاریم و روغن داخل آن می ریزیم
و اجازه می دهیم تا داغ شود و پیازها را داخل قابلمه می ریزیم
و تفت می دهیم تا سبک شوند.
مرحله سوم
سپس سیر را به آن می افزاییم و مجددا تفت می دهیم
و کمی زردچوبه روی آن ها می پاشیم و به تفت دادن ادامه می دهیم
و گوشت های خرد شده را نیز اضافه می کنیم و همگی مواد را زیر و رو می کنیم
تا همه جای گوشت تغییر رنگ دهد و کمی سرخ شوند.
مرحله چهارم
بعد وسط قابلمه را خالی می کنیم و مواد را گوشه های قابلمه جمع می کنیم
و رب گوجه فرنگی را وسط آن می ریزیم و تفت می دهیم
تا بوی خامی آن گرفته شود و آنوقت ۷ الی ۸ لیوان آب جوش روی مواد می ریزیم
و درب قابلمه را می گذاریم.
مرحله پنجم
سپس حرارت را ابتدا زیاد می کنیم تا آب موجود در قابلمه به جوش بیاید
و بعد حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا به مرور زمان گوشت پخته شود.
(اگر تمایل داشتید لپه نیز اضافه کنید به مقدار ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم را ،
از ۴ الی ۵ ساعت قبل خیس کنید و در اینجا به گوشت اضافه کنید
و تفت دهید و اجازه بدهید تا با گوشت پخته شود)
مرحله ششم
سپس کدوها را پوست می گیریم و می شوییم
و داخل آبکش قرار می دهیم تا خشک شوند
و تابه ای را روی حرارت کم قرار می دهیم و داخل آن روغن سرخ کردنی می ریزیم
و اجازه می دهیم تا داغ شود و کدوها را از وسط نصف می کنیم
و داخل تابه می چینیم.
مرحله هفتم
حالا اجازه می دهیم تا سرخ و طلایی شوند.
بعد از گذشت ۲ ساعت به گوشت سر می زنیم
و به احتمال زیاد کاملا پخته شده است
و کدوهای سرخ شده را به آن اضافه می کنیم
و همین طور گوجه فرنگی ها را نیز می شوییم.
مرحله هشتم
سپس از وسط نصف می کنیم و روی مواد می چینیم
و درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم تا به مدت ۳۰ دقیقه دیگر خورشت بپزد
و آب اضافی غذا تبخیر شود و به روغن بیافتد و کدوها نیز بپزند.
این خورش باید به صورت کم آب سرو شود.
مرحله نهم
پس از اینکه خورشت جاافتاد و آب اضافی آن تبخیر شد
طعم آن را می چشیم و فلفل،نمک و آبلیمو یا آبغوره را به غذا اضافه می کنیم
و ۵ دقیقه بعد خورشت کدو سبز آماده شده را داخل ظرف می ریزیم
و با پلو نوش جان کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
کدو سبز قلمی | ۴ عدد |
گوشت خورشتی | ۳۰۰ گرم |
گوجه فرنگی | ۴ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
سیر | ۳ حبه |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
آب لیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه و روغن | به اندازه کافی |
گردآوری: کاشمر سلام