آموزش درست کردن حلوای زعفرانی به سبک اصیل تبریزی
آموزش درست کردن حلوای زعفرانی
آموزش درست کردن حلوای زعفرانی به سبک اصیل تبریزی که معمولا در مراسمات خاص به ویژه مذهبی سرو می شود.
مرحله اول
برای تهیه حلوای زعفرانی مجلسی ابتدا ،
زعفران آسیاب شده را داخل شیشه ای،
یا ظرف در داری می ریزیم و آب جوش را ،
به آن اضافه می کنیم و در ظرف را می بندیم ،
و روی بخار کتری می گذاریم تا دم بکشد.
مرحله دوم
در این مرحله آرد را داخل تابه ای الک می کنیم،
و تابه را روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم،
و تقریبا ۳۰ دقیقه به طور مداوم تفت می دهیم،
تا رنگ آن کمی تغییر کند و بوی خامی ان ،
کاملا گرفته شود و عطر تفت خورده آن بلند شود.
مرحله سوم
سپس روغن حیوانی را کم کم به آرد اضافه می کنیم،
و مداوم تفت می دهیم تا کاملا روغن با آرد آمیخته شود.
دقت کنید اگر جایی از آرد گلوله شد با پشت کفگیر،
آن گلوله آرد را فشار می دهیم تا له شود.
مرحله چهارم
حالا مداوم به تفت دادن ادامه می دهیم ،
تا حدود ۳۰ دقیقه که مایه سبک و شل شود.
داخل قابلمه ای ۳/۵ لیوان آب می ریزیم،
و شکر را به آن اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم ،
قرار می دهیم و با قاشق هم می زنیم ،
تا شکر در آب کاملا حل شود.
مرحله پنجم
اجازه می دهیم تا به جوش بیاید و حدودا ۲۰ دقیقه،
بجوشد.۳ قاشق غذاخوری زعفران دم کشیده را ،
به آن اضافه می کنیم و ۵ دقیقه بعد شربت را ،
از روی حرارت بر می داریم و همانطور،
داغ شربت را کم کم اضافه می کنیم.
مرحله ششم
سپس با مخلوط آرد تفت می دهیم تا ،
اگر کافی بود شربت زیادی داخل حلوا نریزیم،
تا باعث شل شدن حلوا شود.نصف شربت را ،
که کم کم به آرد اضافه کردیم گلاب ،
و زعفران را نیز به حلوا اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
حالا به خوبی تفت می دهیم تا کاملا عطر آن ها ،
بلند شود و بعد اگر نیاز بود کم کم باقی شربت را ،
اضافه می کنیم.به حدی از این به بعد شربت ،
اضافه می کنیم که مداوم که تفت می دهیم،
طعم حلوا را می چشیم
مرحله هشتم
اگر شیرینی آن اندازه بود بیش از حد آن را شیرین نکنیم.
(به طور معمول تقریبا ۱ لیوان از شربت باقی می ماند)
حلوا زعفرانی آماده شده را در سینی شکل می دهیم،
و با انواع مغزیجات تزئین می کنیم.نوش جان
مواد لازم حلوا زعفرانی | |
آرد سفید قنادی | ۱.۵ کیلوگرم |
روغن حیوانی یا مایع | ۵۰۰ گرم |
شکر | ۶ لیوان فرانسوی |
آب | ۳.۵ لیوان فرانسوی |
زعفران | ۲ مثقال |
آب جوش برای زعفران | ½ لیوان |
گلاب | ½ لیوان |
گردآوری: کاشمر سلام