آموزش درست کردن خورش آلو اسفناج لذیذ به روش سنتی مازندران
آموزش درست کردن خورش آلو اسفناج
آموزش درست کردن خورش آلو اسفناج لذیذ به روش سنتی مازندران که میتوان بنا به سلیقه، با گوشت قرمز یا مرغ آن را سرو نمود که در ادامه می توانید مطالعه کنید.
مرحله اول
ابتدا یکی از پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم
و به همراه کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا نرم و شفاف شود،
سپس مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و پس از یک دقیقه تفت دادن گردو را چرخ یا آسیاب می کنیم و اضافه می کنیم.
مرحله دوم
اضافه کردن گردو به این خورش اختیاری است ولی باعث می شود خورش شما خیلی خوشمزه تر شود.
پس از کمی تفت دادن گوشت خورشتی را خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم.
گوشت خورشتی را تا زمانی که تغییر رنگ بدهد تفت می دهیم.
مرحله سوم
در ادامه ۴ لیوان آب جوش اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا گوشت بپزد.
در حین پخت گوشت پیاز دیگر را به صورت نگینی خرد می کنیم و در یک تابه جداگانه با روغن تفت می دهیم تا پیاز داغ کاراملی شود.
مرحله چهارم
سیر را هم له می کنیم و به پیاز اضافه می کنیم، سیر را نیاز نیست زیاد تفت دهیم. فقط در حدی تفت می دهیم که عطر سیر بلند شود.
در ادامه تره و اسفناج را به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
چند دقیقه اسفناج و تره را تفت می دهیم تا کمی سرخ شوند سپس تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم.
حالا باید زمانی که گوشت نیم پز شد سبزیجات را به آن اضافه کنیم.
حالا باید منتظر جا افتادن خورش باشم.
مرحله ششم
زمانی که آب خورش نصف شد رب انار را داخل نصف استکان آب جوش حل می کنیم
و مقداری نمک و فلفل سیاه هم اضافه می کنیم،
سپس به قابلمه خورش اضافه می کنیم. آلو ها را به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد می خیسانیم.
مرحله هفتم
در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش، به قابلمه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا خورش به روغن بیفتد.
به هیچ وجه این خورش را با آب زیاد سرو نکنید، این خورش به صورت کم آب سرو می شود. در پایان خورش را به همراه برنج سرو کنید.
نکاته پخت خورش آلو اسفناج
علت تلخ شدن خورش
یکی از مشکلاتی که آشپزهای مبتدی با این خورش دارند این است
که همه چیز خوب پیش می رود تا اینکه در پاین پخت متوجه می شوند که خورش طعم تلخی دارد و قابل استفاده نمی باشد.
دلیل تلخ شدن این خورش اسفناج می باشد.
خیلی افراد فکر می کنند برای اینکه خورش رنگش تیره تر شود و مانند خورش قورمه سبزی سیاه شود، تره و اسفناج را باید خیلی سرخ کنند.
سرخ کردن اسفناج باعث سیاه شدن رنگ خورش می شود ولی خب باید این را هم بدانید که اسفنجی که زیاد سرخ شود طعمش تلخ می شود.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت خورشتی | ۴۰۰ گرم |
اسفناج | ۵۰۰ گرم |
تره | ۲۰۰ گرم |
سیر | ۲ حبه |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
آلو خورشتی | ۲۰۰ گرم |
مغز گردو | ۲۰۰ گرم |
رب انار | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه و روغن | به اندازه کافی |
گردآوری: کاشمر سلام