آموزش درست کردن آش سبزی خوشمزه به روش شیرازی
آموزش درست کردن آش سبزی
آموزش درست کردن آش سبزی خوشمزه به روش شیرازی، بسیار مقوی که در فصل سرد و گرم سال تهیه و سرو میشود که در ادامه مشاهده می کنید.
مرحله اول
ابتدا نخود و لوبیا سفید را از سب قبل در یک آب می خیسانیم تا نفخ شان گرفته شود.
برای شروع نخود و لوبیا سفید را آبکشی می کنیم و به همراه ۲ لیوان آب و مقداری نمک داخل یک قابلمه کوچک می ریزیم تا بپزند.
مرحله دوم
یک ساعت که از پخت لوبیا سفید و نخود گذشت عدس را که از ۲ ساعت قبل خیسانده ایم اضافه می کنیم.
چون عدس زودتر می پزند اگر همزمان با نخود و لوبیا سفید انرا به قابلمه اضافه کنیم بیش از حد پخته می شود و له می شود.
مرحله سوم
گوست را به همراه یکی از پیازها و مقداری زردچوبه و فلفل قرمز و یک لیتر آب داخل یک قابلمه جداگانه می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد.
برنج را هم می خیسانیم و به مدت یک ساعت به صورت جداگانه در قابلمه ای که برای پخت آش در نظر گرفته ایم می پزیم.
مرحله چهارم
در این مرحله سبزی آش را خرد می کنیم و کنار می گذاریم.
پس از اینکه حبوبات پختند انها را به همراه سبزی آشی به قابلمه حاوی برنج اضافه می کنیم.
پس از اینگه گوشت پخت آنرا از قابلمه خارمی کنیم و استخوان هایش را جدا می کنیم.
مرحله پنجم
حالا گوشت را به خوبی می کوبیم تا بافتش کاملا له شود،
سپس به همراه آب گوشت به قابلمه آش اضافه می کنیم.
در یک تابه کوچک پیاز باقیمانده را به همراه کمی روغن تفت می دهیم سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می کنیم.
مرحله ششم
مواد را خوب تفت می دهیم تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود سپس به قابلمه آش اضافه می کنیم.
حالا آش را به خوبی مخلوط می کنیم،
سپس یک سوم از آش را داخل یک قابلمه کوچک می ریزیم و به خوبی می کوبیم تا کاملا پوره شود.
مرحله هفتم
سپس آش پوره شده را به قابلمه اصلی آش بر می گردانیم و اجازه می دهیم آش با حرارت ملایم جا بیفتد.
پس از اینکه آش جا افتاد آنرا در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کرده و سرو می کنیم.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت سردست گوسفند | ۴۰۰ گرم |
تره | ۳۰۰ گرم |
ترخون خشک | یک قاشق غذاخوری |
نخود | نصف پیمانه |
لوبیا سیفد | نصف پیمانه |
عدس | نصف پیمانه |
برنج | ۱ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و فلفل قرمز | به مقدار کافی |
نعناع داغ و پیاز داغ | برای تزیین |
گردآوری: کاشمر سلام