آموزش درست کردن حلوای شیر خشک به روش مجلسی
آموزش درست کردن حلوای شیر خشک
آموزش درست کردن حلوای شیر خشک به روش مجلسی که معمولا در مراسمات خاص به ویژه مجالس مذهبی پخته می شود.
مرحله اول
برای تهیه حلوای شیر خشک ابتدا آرد گندم ،
(می توانید به جای آن از آرد نان فانتزی هم استفاده کنید)
را همراه با پودر نشاسته و شیرخشک داخل ،
یک تابه مناسب می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
مرحله دوم
در این مرحله شروع به تفت دادن مواد می کنیم،
تا رنگ آن ها تغییر کند و طعم و بوی خامی آرد ،
به طور کامل گرفته شود. در ادامه روغن جامد ،
( یا کره ۱۰۰ گرمی ) را به همراه روغن مایع ،
به تابه اضافه می کنیم.
مرحله سوم
سپس مواد را به صورت مداوم هم می زنیم،
تا جایی که رنگ مواد به رنگ نسکافه ای در بیاید.
در ادامه در قابلمه ای آب را به همراه شکر و هل را ،
اضافه می کنیم. در صورت تمایل می توانیم ،
کمی زعفران دم کرده نیز اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
سپس روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم،
و با قاشق هم می زنیم تا شکر کاملا در آب حل شود ،
و بعد اجازه می دهیم تا به جوش بیاید ،
و کمی شربت بجوشد. پس از کمی جوشیدن شربت ،
کم کم آن را به مواد داخل تابه اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
حالا به صورت مداوم مواد را هم می زنیم ،
تقریبا ۳ دقیقه زمان کافی است که شربت کاملا ،
به خورد حلوا برود. توجه داشته باشید که نباید،
شربت را به صورت یک جا به تابه اضافه کنیم ،
چون باعث ایجاد مشکلاتی می شود.
مرحله ششم
اضافه کردن شربت به صورت یکجا باعث می شود،
که حلوای مدت زیادی روی حرارت بماند که،
همین امر باعث سفت شدن حلوا نیز می شود.
در پایان حلوا را داخل ظرف مورد نظرمان می کشیم ،
و با مواد دلخواه تزیین می کنیم.
مواد لازم حلوای شیر خشک | |
آرد سفید | ۱ پیمانه |
نشاسته | ۱ پیمانه |
شیر خشک | ۱ پیمانه |
روغن جامد | ½ پیمانه |
روغن مایع | ½ پیمانه |
آب | ۱ پیمانه |
شکر | ۲ پیمانه |
پودر هل | ½ قاشق چایخوری |
گردآوری: کاشمر سلام