آموزش درست کردن کله پاچه به روش سنتی و اصیل ویژه کله پزی
آموزش درست کردن کله پاچه
آموزش درست کردن کله پاچه به روش سنتی و اصیل ویژه کله پزی که غذای محبوب ایرانیان و عموما به عنوان صبحانه سرو میشود در منزل می توانید این غذا را تهیه کنید.
مرحله اول
برای تهیه کله و پاچه خانگی ابتدا نخود را از شب قبل در یک کاسه آب می خیسانیم
تا علاوه بر اینکه نفخش گرفته شود، زمان کمتری برای پخت نیاز داشته باشد.
در صورت امکان باید چند بار آب موجود در کاسه نخود را تعویض کنیم.
مرحله دوم
در ادامه پس از اینکه کله و پاچه ها را تمیز کردیم، آنها را داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم
و به اندازه ای آب می ریزیم که سطح آب چند بند انگشت بالاتر از کله و پاچه باشد،
سپس قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید.
مرحله سوم آموزش درست کردن کله پاچه
زمانی که آب جوش بیاید، روی سطح آب را کف های قهوه ای رنگ پر می کند
که بهتر است آب موجود در قابلمه را خارج کنیم و مجددا پر کنیم.
این بار به اندازه ای آب پر می کنیم تا که دو سوم کله و پاچه ها زیر آب قرار بگیرد.
مرحله چهارم
مجددا قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریعتر به جوش بیاید.
پس از اینکه آب به نقطه جوش رسید پیازها را ۴ قاچ یا ۵ قاچ می کنیم
و به همراه دارچین، زردچوبه و نخودهای خیس خورده داخل قابلمه می ریزیم.
مرحله پنجم
بعضی افراد داخل کله پاچه از سیر هم استفاده می کنند که سلیقه ای می باشد
و در صورتی که تمایل دارید از سیر استفاده کنید می توانید آنها را در همین مرحله به قابلمه اضافه کنید.
حالا درب قابلمه را می گذاریم تا کله پاچه اماده شود.
مرحله ششم
حالا حرارت زیر قابلمه را ملایم تر می کنیم تا کله پاچه با زمان کافی بپزند.
بسته به حرارت شعله حدود ۴ تا ۶ ساعت زمان برای پخت کله پاچه زمان لازم است.
پس از اینکه پخت غذا تکمیل شدمی توانیم نمک را اضافه کنیم.
مرحله هفتم
توجه داشته باشید که اضافه کردن نمک در شروع پخت باعث می شود
که کله پاچه زمان بیشتری برای پخت نیاز داشته باشد و حتی کمی سفت شود.
در پایان کله پاچه را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه لیمو ترش تازه و نان سنگک سرو می کنیم.
مواد لازم برای ۵ نفر | |
کله و پاچه کامل | ۱ دست |
نخود | ۱۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
گردآوری: کاشمر سلام