آموزش درست کردن شامی رودباری سنتی و خوشمزه
آموزش درست کردن شامی رودباری
آموزش درست کردن شامی رودباری سنتی و خوشمزه که در تهیه آن از گوشت چرخ شده استفاده میشود. شامی را میتوان هم به عنوان پیش غذا و هم غذای اصلی میل نمود.
مرحله اول
برای تهیه شامی رودباری خوشمزه ابتدا پیازها را با رنده ریز رنده می کنیم
و با فشار دست آب اضافی شان را می گیریم،
سپس به همراه گوشت چرخ کرده، مقداری نمک،
فلفل سیاه و زردچوبه داخل یک کاسه جادار و مناسب می ریزیم.
مرحله دوم
برای تهیه این شامی می توانید از سبزیجات محلی رودبار
مثل خالواش و چوچاق استفاده کنید، ولی به دلیل اینکه این سبزیجات،
فقط در شمال کشور به راحتی قابل دسترس هستند
ما از ترکیب ریحان، جعفری و گشنیز استفاده می کنیم.
مرحله سوم
سبزی ها را به صورت ریز خرد می کنیم و به کاسه حاوی
گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم. در ادامه مایه شامی را
به خوبی ورز می دهیم تا کاملا مواد یکدست شوند،
سپس روی کاسه را با سلفون می پوشانیم
و به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار می دهیم.
مرحله چهارم
پس از اینکه مایه شامی به خوبی استراحت کرد،
آنرا از یخچال خارج می کنیم، سپس یک تابه مناسب
روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخل آن می ریزیم.
در ادامه به اندازه یک نارنگی از مایه شامی بر می داریم
و آنرا با دست شکل می دهیم.
مرحله پنجم
سپس داخل رو.غن داغ می اندازیم تا شامی ها سرخ شوند،
پس از اینکه یک سمت شامی ها سرخ شد، آنها را بر می گردانیم
تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود. به همین ترتیب
تمام شامی ها را سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله ششم
در این مرحله برای تهیه سس شامی، ابتدا پوست گوجه فرنگی ها را
جدا می کنیم و به صورت ریز یا پوره شده خرد می کنیم،
سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم
و مقداری روغن مایه به تابه اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
حالا رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم
تا رنگش باز شود، سپس پوره گوجه فرنگی را به همراه کمی سبزی معطر،
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم
و اجازه می دهیم سس کمی غلیظ شود.
مرحله هشتم
پس از اینکه سس کمی غلیظ شد، شامی ها را به آرامی
درون سس می چینیم و درب تابه را می گذاریم
تا سس به خورد شامی ها برود. در پایان شامی ها را
به همراه سس گوجه فرنگی داخل ظرف مورد نظرمان می ریزیم
و به همراه نان یا برنج سرو می کنیم.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۳ عدد متوسط |
جعفری | ۵۰ گرم |
گشنیز | ۵۰ گرم |
ریحان | ۵۰ گرم |
گوجه فرنگی | ۵ عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | یه مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
گردآوری: کاشمر سلام