⚖️ انواع و اقسام طلاق | چند نوع طلاق داریم؟ 【به زبان ساده】
⚖️ انواع و اقسام طلاق | چند نوع طلاق داریم؟ 【به زبان ساده】
در هر ازدواجی امکان عدم تفاهم و ناسازگاری بین زوجین وجود دارد که در اینصورت آنها می توانند شراعا ازدواج خود را به پایان برسانند. طلاق در فقه به عنوان حقوق مرد شناخته شده که مانند دیگر اعمال حقوقی متوجه آثاری است. ولی بر اساس قانون، زن نیز این امکان را دارد که با مراجعه به دادگاه درخواست طلاق بدهد. لذا اجرای صیغه طلاق نیازمند فرایندی است و باید قبل از اجرا نیز مهریه زن تسلیم شود. بنابراین اگر صداق پول رایج باشد مهریه به نرخ روز محاسبه خواهد شد.
انواع طلاق
طلاق بر حسب درخواست کننده انواع مختلفی دارد که در اینجا هر یک را معرفی خواهیم کرد.
طلاق از طرف مرد: درخواست طلاق از طرف مرد طی تشریفاتی انجام می شود. درست است که در گذشته طلاق به عنوان حقوق مرد به شمار می رفت، ولی در حال حاضر بر اساس قانون مرد این امکان را دارد که به دادگاه مراجعه کند و درخواست طلاق همسرش را ارائه دهد. در این مورد مرد باید گواهی عدم سازش را از دادگاه درخواست کند و بعد از اینکه برای دادگاه ثابت شد که ادامه زندگی برای زوجین امکان پذیر نیست، این گواهی به مرد داده می شود. در این صورت بعد از مراجعه او به جلسات داوری و پرداخت حقوق زن من جمله صداق و نفقه صیغه طلاق جاری خواهد شد.
طلاق از سمت زن: اگر زن وکالت در طلاق یا حق طلاق داشته باشد یا اینکه در شرایط عسر و حرج قرار گیرد می تواند به دادگاه درخواست طلاق بدهد.
- طلاق با داشتن حق طلاق: مرد می تواند حق طلاق به زنش بدهد که در این مورد نیز رعایت تشریفات الزامی است.
- طلاق با داشتن شرایط عسر و حرج و دیگر شرایط: شرایط عسر و حرج شامل این موارد است: عدم پرداخت نفقه توسط زوج، غایب بودن مرد بیش از چهار سال و مشقت بار بودن زندگی برای زن و مشکل بودن تحمل و ادامه آن. در این دو مورد اگر صداق عین معین مانند سکه باشد مهریه به نرخ روز عقد تسلیم می شود و اگر وجه نقد باشد بر اساس شاخص بانک مرکزی به نرخ روز محاسبه خواهد شد.
- طلاق توافقی: در طلاق توافقی با توافق زوجین طلاق صورت می گیرد، ولی با این وجود تشریفات باید در مورد آن رعایت شود و گواهی عدم سازش نیز باید گرفته شود. نحوه محاسبه مهریه در این مورد به این صورت است که میزان آن به شکل توافقی تعیین می شود.