دستگاه سختی گیر چیست؟
دستگاه سختی گیر چیست؟
دستگاه سختی گیر چیست؟ در رابطه با اهمیت استفاده و کاربرد این دستگاه چه میدانید؟ امروزه دستگاههای بسیار زیادی در حوزههای مختلف استفاده میکنند. قطعاً تمامی این دستگاهها با هدف خاصی و برای بهبود کیفیت یا عملکرد استفاده میشود. معمولا از این دستگاه برای تصفیه آب و حذف سختی آن استفاده خواهند کرد. این دستگاه نیز شرایط کاری، مزایا و عملکرد مختص با مشخصات و ساختار خود را دارند. اکنون اگر قصد خرید دستگاه سختی گیر را دارید، بهتر است ابتدا در رابطه با آن اطلاعات مفید و ارزشمندی کسب کنید. و حتما با بهترین شرکت تجهیزات تصفیه آب آبان شیمی پالایش تماس بگیرید. این شرکت ارائه کننده انواع تجهیزات و مواد شیمیایی ضد رسوب مانند آنتی اسکالانت است.
دستگاه سختی گیر
سختی گیر یکی از دستگاههای مناسب برای حذف سختی آب نظیر املاح و آهک آن است. یکی از مشکلات آبهای آشامیدنی غلظت بالای آنها به دلیل وجود بسیاری از املاح است. این دستگاه وظیفه دارد تا ترکیبات معدنی که به صورت معلق و املاح در آب هستند را حذف کند. این سختی باعث میشود تا به دلیل افزایش یا کاهش حرارت بالای آب، املاح داخلی آن به صورت رسوب باقی بماند. این دستگاه بیشتر در دیگ بخار، برج خنک کننده، سیستم سرمایشی و مبدل حرارتی کاربرد دارد.
معمولاً در مصارف صنعتی وجود سختی آب در سیستمهای مختلف باعث انسداد لوله می شود. این انسداد لوله ممکن است آسیب بسیار جدی و بزرگی به سیستم وارد کند و در نتیجه هزینههای تعمیر و نگهداری به شدت افزایش مییابد. اما با خرید یک دستگاه سختی گیر میتوان از رسوب املاح موجود در آب جلوگیری کرد. سختگیرها را با نام نرم کننده آب یا یک سیستم تصفیه کننده قوی نیز میشناسند.
معمولا از این دستگاه برای از بین بردن غلظت بسیار بالای منیزیم یا کلسیم که باعث به وجود آمدن سختی آب شدهاند، استفاده میکنند. همین سختی آب که به دلیل وجود املاح بسیار زیاد می باشد، ممکن است باعث سوزش و خشکی پوست بعد از حمام کردن شود. قطعاً متوجه شدهاید که گاهی در اطراف سردوش آب لایههای آهکی و مواد معدنی وجود دارد، این لایهها به دلیل وجود سختی بالای آب است.
حتی پس از شستن لباسها علی رغم اینکه با استفاده از مواد نرم کننده باید لباسها نرم و لطیف باشند، بسیار سفت خواهند شد. همچنین در دیوارههای اطراف دوش نیز کف صابون به وجود میآید. پس یک دستگاه سختی گیر هم برای مصارف خانگی، آبهای آشامیدنی و هم برای مصارف صنعتی اهمیت بسیار زیادی دارد. البته برای هر یک از این کاربردها نیز از دستگاه سختی گیر با ظرفیت و ویژگیهای مختلفی استفاده میشود.
مهمترین قسمت های دستگاه سختی گیر
دستگاه سختی گیر به عنوان یک نوع دستگاه تصفیه کننده برای حذف املاح موجود در آب است. این دستگاه خود از قسمتهای مختلفی تشکیل میشود که هر یک از این بخشها برای حذف سختی آب مهم هستند.
- مخزن سختی گیر به عنوان مهمترین قسمت این دستگاه است. این مخزن از دو نوع فلزی و فایبرگلاس ساخته میشود. معمولا دستگاههای سختگیر با مخزن فلزی را با نام سختی گیر فلزی و مخزنهای فایبرگلاس را با نام سختیگیر فایبرگلاس میشناسند.
- نازل سخت یگیر دیگر قسمت بسیار مهم این دستگاه است. این قطعه نیز در دو نوع نازل برنجی و نازل پلاستیکی است که از نظر جنس نامگذاری شدهاند.
- رزین سختی گیر معمولاً شامل رزینهایی از نوع کاتیونی هستند.
- لوله و لوله کشیهای انجام شده در دستگاه سختی گیر نیز جزو بخشهای دیگر آن محسوب میشوند. معمولا آب از طریق این لولهها رفت و برگشت دارد. از طریق یک لوله آب تصفیه نشده وارد مخزن و از طریق لوله دیگر آبی که سختی آن حذف شده، خارج میشود. معمولا لولههای مورد استفاده برای دستگاه با توجه به ظرفیت بین ۳ تا ۴ اینچ متغیر هستند.
- شیر سختیگیر اصلیترین اجزا این سیستم و دستگاه است. معمولاً شیرهای مورد استفاده برای سختگیر شامل شیر تمام اتوماتیک، شیر نیمه اتوماتیک، یا شیر دستی هستند.
- مخزن نمک یا تانک نمک نیز برای انجام بکواش و احیای رزین خواهد بود. این مخزنها معمولاً از جنس پلی اتیلن هستند.
انواع دستگاه سختی گیر
دستگاه سختگیر امروزه چه در مصارف صنعتی و چه در مصارف خانگی برای حذف املاح موجود در آب اهمیت دارند. سختی گیرها از نظر جنس به دو نوع سختی گیر فایبرگلاس و سختی گیر فلزی تقسیم میشوند که هر یک مقاومت خاصی نیز خواهند داشت. اما طبقه بندی دیگر این دستگاه از نظر عملکرد آن است.
- سختی گیر رزینی به عنوان رایجترین دستگاه در دنیای پیشرفته امروز است. از این دستگاه برای حذف سختی آب آشامیدنی، برج خنک و حتی دیگهای آب گرم استفاده میکنند. در این دستگاه تبادل یونی توسط رزین باعث حذف سختی کامل آب میشود. ظرفیت این دستگاه نیز بر اساس ظرفیت تبادل مورد نیاز خواهد بود. این دستگاهها خود در دو مدل تک مخزنه و دوبلس طراحی میشوند. همچنین در مدلهای اتوماتیک و نیمه اتوماتیک نیز در بازار وجود دارند.
- دستگاه سختی گیر مغناطیسی نیز نمونه دیگری از این دستگاهها است که باعث خنثی شدن کریستال کلسیم نیز میشود. این دستگاه باعث جلوگیری از رسوب در لولهها و بالا بردن انتقال حرارت در مبدل خواهد شد. همچنین کاهش خوردگی تجهیزات یکی دیگر از مزایای استفاده از این نوع دستگاههای سختگیر است.
در این دستگاه میدان مغناطیسی به وجود میآید و بر اساس جریان القایی بر یون کلسیم اگونیت تغییر میکند. این میدان مغناطیسی باعث حذف سختی نمیشود اما تمایل یونها به رسوب گذاری را کاهش میدهد.
نتیجه
آب غیر آشامیدنی آبی پر از میکروب و سختی است. برای استفاده از آب آشامیدنی باید میکروبها و سختیهای آن حذف شود. معمولاً برای از بین بردن سختی از دستگاه سختی گیر استفاده می کنند. این دستگاهها نیز شرایط عملکرد مختص به ساختار خود را دارند. این دستگاه باعث حذف آهک و املاح موجود در آب شده و آن را برای آشامیدن استفاده میکنند. معمولا دستگاه سختی گیر نیز دارای انواعی است، چرا که انواع سختیهای آب نیز متفاوت هستند. این دستگاه نیز مزایای خاص خود را دارد. عملکرد مناسب برای حذف سختی و املاح آب و همچنین قیمت ارزان از مزایای مهم آن به شمار می رود. البته این قیمت به ظرفیت، جنس بدنه، ضخامت دستگاه، مدل شیر کنترلی، تجهیزات جانبی آن و همچنین برند دستگاه بستگی دارد. به دنبال خرید بهترین دستگاه سختی گیر با قیمت ارزان میتوانید همین حالا با کادر توانمند و متخصص مجموعه آبان شیمی پالایش تماس بگیرید.