رپورتاژ

به چه علت خروپف می کنیم؟ با راه های درمان آن آشنا شوید.

به چه علت خروپف می کنیم؟ با راه های درمان آن آشنا شوید.

علت خروپف
علت خروپف

بعضی افراد موقع خواب جریان هوا را نمی توانند از بینی و گلو عبور دهند، این اتفاق برای زمان کوتاهی رخ می‌ دهد و آن گاه خروپف، شکل می گیرد. دلیل این مسئله ارتعاشات بافت هایی است که در دهان و گلو وجود دارند و همین باعث ایجاد صدای آشنای خروپف هنگام خواب می شود. طبق این تعریف هر عاملی که باعث قطع شدن تنفس انسان در هنگام خواب شود می تواند دلیلی برای ایجاد خروپف باشد.

دلایل خروپف چیست؟

 اگر شما به مدت حدود ۱۰ ثانیه در خواب دچار وقفه در نفس کشیدن شوید در اصطلاح به بیماری آپنه خواب مبتلا هستید، این عارضه در طولانی مدت مشکلات و مسائل جدی را برای ما ایجاد می کند. عوامل گوناگونی همچون سینوس ‌ها و آناتومی دهان، مصرف الکل، آلرژی، افزایش وزن و سرماخوردگی، می توانند باعث خرناس کشیدن در هنگام خواب شوند. هنگامی که خواب تان می برد از خواب سبک وارد خواب عمیق می شوید، آن گاه ماهیچه های سقف دهان، زبان و گلو شل خواهد شد.

بافت های موجود در گلو می تواند به قدری شل شود که بخشی از مسیر عبور هوا را مسدود کند. هرچقدر تنگی نفس بیشتر شود فشار عبور هوا افزایش می یابد، در نتیجه ارتعاشات بیشتر شده و صدای بلندتری ایجاد می گردد.

جالب است بدانید بیشتر افرادی که در خواب خروپف می کنند از عارضه آپنه انسدادی رنج می برند. مشکلات بینی و شکل خوابیدن نیز از دیگر عواملی است که باعث انسداد راه های تنفسی در هنگام خواب می شود.

روش های درمان خروپف

با توجه به اینکه روش های معالجه برای خروپف بسیار زیاد است، ما به شما توصیه می کنیم به هیچ وجه بصورت خودسرانه اقدام نکنید، قطعا پزشک معالج پس از انجام بررسی های لازم بهترین راه را برای شما پیدا می کند و به شما آموزش های لازم جهت داشتن خوابی راحت را خواهد داد. اما بطور کلی انواع روش های درمان را در ادامه بررسی می کنیم.

راه های درمان خروپف
راه های درمان خروپف

·         روش های خانگی

شما با اصلاح سبک زندگیتان و یا کاهش وزن می توانید از ایجاد خروپف جلوگیری کنید.

·         استفاده از نایت گارد یا ابزار دهانی

از این روش برای ثابت نگه داشتن زبان و کام نرم و باز گذاشتن فضای تنفس استفاده می گردد.

·         استفاده از پروتزهای پالاتال

در این روش از مواد پلی استر کمک گرفته می شود، به این صورت که این مواد به سقف دهان تزریق می شوند و با سفتی که ایجاد می کنند سبب کاهش خروپف می گردند.

·         استفاده از دستگاه سی پپ

این دستگاه توسط پمپی که در خود دارد گردش هوای ضعیفی در مجرای تنفسی ایجاد می کند و به این صورت فرد هنگام خواب راحت تر نفس می کشد. برای خرید سی پپ در اهواز، اصفهان، تهران یا سایر شهرها می توانید از طریق سایت رسمد ایران که فروش انواع دستگاه های کمک تنفسی را به صورت حضوری و آنلاین انجام می دهد، اقدام کنید.

استفاده از سی پپ برای درمان خروپف
استفاده از سی پپ برای درمان خروپف

·         جراحی

جراحی از راه حل های دائمی برای رفع خروپف می باشد و تفاوت آن با روش های دیگر این است که از نایت گارد و دستگاه سیپر به شکل دائمی استفاده می شود و فرد مبتلا به صورت دائمی و منظم باید توسط پزشک معاینه شود اما با جراحی مشکل شما بصورت ریشه ای حل می شود.

درمان نکردن خروپف چه عوارضی در دراز مدت دارد؟

مسئله بعدی این است که اگر خروپف جزو عادات معمول شما است و به فکر درمان آن نیستید، باید بدانید که اگر مبتلا به آپنه انسدادی باشید علاوه بر اینکه برای اطرافیان خود مشکلاتی ایجاد می کنید ممکن است دچار عوارض دیگری شوید.

  1. کمبود انرژی و خواب آلودگی
  2. بد اخلاقی و عصبانیت
  3. مشکل در ایجاد تمرکز
  4. فشار خون بالا
  5. بیماری های قلبی
  6. سکته مغزی
  7. ابتلا به مشکلات رفتاری همچون پرخاشگری
  8. مشکلات یادگیری در کودکان
  9. افزایش خطر تصادفات رانندگی

همچنین باید بدانید که کودکانی که هنگام خواب خرناس می کشند امکان دارد در طول روز از خود، بی توجهی و پرخاشگری بروز دهند. همچنین مشکلات یادگیری برای کودکانی که دارای آپنه انسدادی هستند در کمین است.

عوامل تشدید کننده خروپف در خواب

همانطور که می دانید دلایل متعددی وجود دارد که سبب افزایش شدت خروپف در خواب می شود که می خواهیم این موارد را بررسی کنیم.

  1. خوابیدن روی بالش های بیش از اندازه بزرگ یا بیش از اندازه نرم
  2. مصرف برخی داروهای خاص نظیر دارو سرماخوردگی و داروهای خواب آور
  3. ابتلا به برخی بیماری های خاص نظیر آسم که باعث انسداد مجرای هوای انسان می شود و ورود هوا را مختل می کند.
  4. در خصوص خروپف کودکان لازم به ذکر است که معمولاً این مشکل نشان از وجود لوزه سوم یا بزرگ بودن آن در کودکان دارد.
علل تشدید خروپف
علل تشدید خروپف

سخن پایانی

 با مرور مطالب گفته شده درمی یابیم که عوامل بسیاری در شکل گیری خروپف دخیل هستند، مانند عارضه هایی چون آپنه انسدادی، آلرژی ها،  سرماخوردگی ها، آسم، مصرف برخی قرص ها و بسیاری از عوامل دیگر. دو راه دائمی و خانگی برای حل این مشکل وجود دارد، اما در ابتدا پیشنهاد می شود به متخصص مربوطه مراجعه کنید. بسیاری از این عوامل با درمان خانگی برطرف می گردد، اما برای درمان برخی از آن ها لازم است به پزشک مربوطه مراجعه شود.

خروپف را شوخی نگیرید، خروپف یک عارضه جدی است. اگر این عارضه جدی با آپنه انسدادی همراه گردد، عوارض جبران ناپذیری برای شما خواهد داشت؛ چرا که باعث کاهش انرژی، خستگی و کمبود خواب می شود. همچنین مشکلاتی همچون بداخلاقی، پرخاشگری، عصبانیت و در کودکان مشکلات یادگیری و عدم تمرکز و بیش فعالی را در پی دارد.

اگر خروپف را درمان نکنید و درگیر عوارض آن شوید، احتمال تصادفات رانندگی بر اثر کمبود خواب برای شما بالا رفته و حتی باعث افزایش خطر بیماری های قلبی و مغزی نیز می شود. روش های درمانی بسیاری برای این عارضه وجود دارد، روش دائمی این موضوع جراحی و روش مقطعی آن دو روش نایت گارد و استفاده از دستگاه سی پپ رسمد است.

اگر خودتان و یا عضوی از اعضای خانواده تان به این عارضه دچار است، حتماً به پزشک مربوطه یعنی متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید و از علت این عارضه در وجود خود یا اعضا خانواده تان با خبر شوید و در صدد برطرف کردن آن باشید. چرا که اگر طولانی مدت درگیر این مشکل شوید پیامدهای نا مطلوب و ناراحت‌ کننده‌ای انتظار شما را می کشند. سلامت شما از هر موضوع دیگری با ارزش تر است.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای

کاشمر سلام

رسانه کاشمر سلام، از سال 1398 با هدف فراهم سازی بستری برای ارائه بروزترین مطالب خبری و فرهنگی هنری در فضای مجازی با دوری از هرگونه حاشیه سازی کار خود را آغاز نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا