رپورتاژ

۷ نکته مهم که درباره بواسیر بهتر است بدانید

۷ نکته مهم که درباره بواسیر بهتر است بدانید

امروزه بسیاری افراد از بیماری بواسیر یا هموروئید رنج می‌برند. بواسیر که با نام علمی هموروئید شناخته می‌شود در دسته بیماری‌های پر نشان قرار دارد. این بیماری به دلیل التهاب و کشیدگی مویرگ‌های ناحیه مقعد به وجود می‌آید و می‌تواند با علائم متعددی همراه شود. ۷ نکته مهم درباره بواسیر وجود دارد که اطلاع از آنها می‌تواند برای افراد مبتلا و غیر مبتلا به این بیماری مفید باشد:

۱- چرا به بواسیر مبتلا می‌شویم؟

بواسیر زمانی رخ می‌دهد که مویرگ‌ها و رگ‌های اطراف دیواره داخلی و خارجی مقعد تحت کشش و فشار بیش از اندازه قرار بگیرند. این مسئله باعث تجمع خون و تورم در ناحیه می‌شود و به کشیدگی و التهاب رگ‌ها می‌انجامد. در بسیاری مواقع حتی ممکن است دیواره رگ‌ها دچار پارگی شود و این مسئله درد و خونریزی را به همراه داشته باشد.

۲- بواسیر چند نوع دارد؟

بواسیر به‌صورت کلی به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم می‌شود و نوع داخلی آن ۴ درجه متفاوت دارد که هر کدام دارای علائم خاص خود هستند.

۳- دلایل ابتلا به هموروئید چیست؟

علل مختلفی می‌توانند باعث شوند فرد به هموروئید مبتلا شود. از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • یبوست شدید و مزمن
  • اسهال طولانی‌مدت
  • کم‌تحرکی بدن در طول روز
  • بلندکردن اجسام سنگین به طور مداوم
  • رژیم و تغذیه نامناسب و فاقد فیبر
  • کم‌آبی بدن
  • زایمان طبیعی سخت و دردناک
  • بارداری
  • زور زدن و نشستن در توالت برای مدت طولانی‌

۴- علائم بیماری بواسیر چیست؟

بواسیر با توجه به اینکه داخلی یا خارجی است علائم متفاوتی دارد. در بواسیر داخلی به طور معمول فرد احساس درد ندارد و تنها ممکن است با خونریزی در هنگام اجابت مزاج مواجه شود. همچنین در مراحل تشدید بیماری ممکن است با توده خارج شده بواسیر از ناحیه مقعد روبه‌رو شود.

در بواسیر خارجی بیمار می‌تواند با علائم زیر مواجه شود:

  • سوزش در ناحیه مقعد
  • احساس درد
  • خارش
  • احساس تورم در اطراف ناحیه مقعد
  • خونریزی پس از اجابت مزاج یا در هنگام دفع

۵- روش‌های تشخیص بیماری بواسیر چگونه است؟

برای تشخیص بیماری بواسیر پزشک معمولاً از روش‌های زیر استفاده می‌کند:

  • معاینه فیزیکی مقعد
  • آزمایش دیجیتال رکتال
  • آنوسکوپی
  • کولونوسکوپی
  • سیگموئیدوسکوپی

۶- روش‌های درمان بیماری هموروئید

روش‌های درمان بیماری بواسیر با توجه به‌شدت بیماری متفاوت است. اگر بیماری در مراحل اولیه باشد با درمان‌های خانگی و دارویی قابل‌بهبود است. درصورتی‌که بیماری تشدید شود روش‌های ذکر شده جوابگو نیست و باید از روش‌هایی همچون جراحی و یا لیزر بواسیر استفاده کرد.

۷- آیا بیماری بواسیر به‌صورت کامل درمان می‌شود؟

بیماری بواسیر یک بیماری قابل‌درمان است و در صورت انتخاب روش مناسب درمان و استفاده از تجربیات یک پزشک متخصص و حاذق احتمال بازگشت بیماری پس از روش‌هایی همچون جراحی و یا لیزر بواسیر بسیار نادر است.

آشنایی با انواع مختلف بواسیر یا هموروئید

بیماری هموروئید به چهار شکل زیر می‌تواند دیده شود:

هموروئید داخلی

یکی از انواع مختلف بواسیر یا هموروئید، هموروئید داخلی است در بالای خط دندانه‌ای مقعد به وجود می‌آید. در واقع این هموروئید در انتهای روده بزرگ ایجاد می‌شود و قابل‌مشاهده نیست. به دلیل اینکه پایانه‌های عصبی حساس به درد، در کانال مقعد وجود ندارد این نوع بواسیر چندان دردناک نیست؛ اما ممکن است در هنگام اجابت مزاج باعث خونریزی از مقعد شود. بواسیر داخلی به چهار دسته زیر تقسیم می‌شود:

انواع مختلف بواسیر
انواع مختلف بواسیر
  • درجه یک: در این درجه سیاهرگ‌ها متورم شده‌اند؛ اما از مقعد بیرون نزده‌اند. تنها نشانه این نوع، خونریزی در هنگام اجابت مزاج است.
  • درجه دو: در این نوع زائده هموروئیدی در ناحیه به وجود آمده است. زائده می‌تواند هنگام اجابت مزاج از مقعد خارج شود و پس از آن به شکل خودبه‌خود به داخل مقعد بازگردد.
  • درجه سه: در این مورد زمانی که زائده بواسیری در هنگام عمل دفع از مقعد خارج می‌شود نمی‌تواند دوباره به داخل مقعد بازگردد و لازم است فرد با کمک انگشت خود آن را به مقعد بازگرداند.
  • درجه چهار: در این مواقع زائده هموروئیدی هنگام عمل دفع از مقعد خارج می‌شود؛ اما با کمک دست به داخل مقعد باز نمی‌گردد و برای همیشه از مقعد خارج می‌ماند.

هموروئید خارجی 

هموروئید خارجی بعد از خط دندانه‌ای مقعد و در ناحیه نرم اطراف دهانه مقعد ایجاد می‌شود. این هموروئید به دلیل محل ایجاد آن، در هنگام عمل دفع، نشستن و یا فعالیت‌های بدنی با درد بیشتری همراه است. همچنین به دلیل این که اطراف مقعد پوشیده از پایانه‌های عصبی است این بواسیر باعث سوزش و خارش شدید نیز می‌شود.

هموروئید ترومبوزه

هموروئید ترومبوزه یکی دیگر از انواع مختلف بواسیر یا هموروئید است که می‌تواند در داخل و یا خارج خط دندانه‌ای مقعد به وجود آید. این نوع به شکل یک برآمدگی کبود رنگ و دردناک است که شامل لخته خونی در بافت عارضه است. این هموروئید در ۴۸ تا ۷۲ ساعت اول خود با درد و ناراحتی بسیاری همراه است و پس از خونریزی و یا جذب‌شدن لخته خون درد آن کاهش می‌یابد.

هموروئید پرولاپس

این هموروئید در واقع به هموروئید داخلی گفته می‌شود که متورم شده و از مقعد خارج شده است. هموروئید پرولاپس بر اساس مدت بیرون‌زدگی این نوع، به ۴ درجه تقسیم می‌شود.

روش‌های پیشگیری از بیماری بواسیر

ازآنجاکه بیماری بواسیر یا هموروئید می‌تواند افراد را با مشکلات بسیاری مواجه کند پیشگیری از بیماری بواسیر اهمیت خاصی دارد. شما با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی خود می‌توانید احتمال ابتلا به بواسیر را تا حد بسیار زیادی در خود کاهش دهید. در ادامه با مهم‌ترین روش‌های پیشگیری از بیماری بواسیر آشنا می‌شوید:

نوشیدن مایعات بیشتر در طول روز: مصرف آب و یا هر نوع مایعات می‌تواند با افزایش آب بدن باعث نرم‌شدن مدفوع شود و از ایجاد یبوست که عامل بواسیر است جلوگیری کند.

راه‌های پیشگیری از بیماری بواسیر
راه‌های پیشگیری از بیماری بواسیر

اصلاح رژیم غذایی: داشتن یک رژیم غذایی حاوی فیبر بالا می‌تواند نقش مهمی در تسهیل مدفوع و جلوگیری از یبوست داشته باشد.

داشتن تحرک و انجام ورزش: تحرک و ورزش روزانه به شما کمک می‌کند تا فشار بر روی رگ‌های مقعد کاهش یابد و از طرفی از ایجاد بواسیر و یبوست جلوگیری شود.

اصلاح رفتارهای غلط هنگام اجابت مزاج: بهتر است در هنگام اجابت مزاج به‌هیچ‌عنوان زور نزنید و یا در مدت‌زمان طولانی در توالت به سر نبرید؛ زیرا می‌تواند باعث فشار به ناحیه مقعد و بواسیر شود.

عقب نینداختن تخلیه روده‌ها: برای پیشگیری از بیماری بواسیر باید هر زمان که نیاز به عمل دفع دارید این کار را انجام دهید؛ زیرا تأخیر در اجابت مزاج می‌تواند باعث سفت‌شدن مدفوع شود و در نهایت بواسیر را به همراه داشته باشد.

بلندنکردن وسایل سنگین: سعی کنید اشیا و وسایل سنگین را بلند نکنید؛ زیرا این کار می‌تواند باعث فشار به ناحیه مقعد و تنش و ایجاد هموروئید شود.

تجربه عمل بواسیر با لیزر

روش‌های متفاوتی برای درمان بواسیر یا هموروئید وجود دارد و بهترین روش، روشی است که متناسب با وضعیت هموروئید شما باشد. اگر هموروئید در مراحل شدید خود باشد نیاز است تا از طریق جراحی و یا لیزر بواسیر، بیماری درمان شود. تجربه عمل بواسیر با لیزر تجربه‌ای بدون مشکلات ناشی از جراحی بواسیر است. زمانی که شما بواسیر را با لیزر درمان می‌کنید از مزایای زیر بهره می‌برید:

تجربه درمان بواسیر با لیزر
تجربه درمان بواسیر با لیزر
  • درمان در کوتاه‌ترین زمان ممکن
  • درمان بدون درد و خونریزی
  • احتمال بسیار پایین عود مجدد بیماری
  • آسیب حداقلی به بافت‌های اطراف زخم
  • بدون نیاز به بستری در کلینیک و بیمارستان
  • دوران نقاهت کوتاه‌مدت چندروزه

به دلیل وجود مزایای فوق افراد امروزه ترجیح می‌دهند برای درمان لیزر را انتخاب کنند. تجربه عمل بواسیر با لیزر با توجه به تجربه جراح متخصص و تجهیزات مرکز درمانی می‌تواند در افراد متفاوت باشد. شما می‌توانید با انتخاب کلینیک درمان فوری و بهره‌گیری از دانش و تخصص پزشکان این مجموعه تجربه عمل بواسیر با لیزر را به تجربه‌ای دلپذیر برای خود تبدیل کنید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

کاشمر سلام

رسانه کاشمر سلام، از سال 1398 با هدف فراهم سازی بستری برای ارائه بروزترین مطالب خبری و فرهنگی هنری در فضای مجازی با دوری از هرگونه حاشیه سازی کار خود را آغاز نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا