پمپ هیدرولیک و انواع پمپ ها در فروشگاه اینترنتی قوام صنعت
پمپ هیدرولیک و انواع پمپ ها در فروشگاه اینترنتی قوام صنعت
پمپ هیدرولیک دستگاهی است که انرژی مکانیکی را به جریان و فشار تبدیل کرده و سیالات را از مکانی به مکان دیگرمنتقل می کند. از این قابلیت پمپ ها برای انتقال آب آشامیدنی در واحدهای مسکونی شهری ، آبیاری مزارع، خنک کردن موتورها و بسیاری از کارهای دیگراستفاده می شود. این پمپ هیدرولیک در یک ماشین دینامیک به منزله قلب سیستم به شمار می روند واز کار افتادن آن ها، سبب توقف فعالیت دستگاه می گردد.
نحوه عملکرد پمپ هیدرولیک چگونه است؟
پمپ هیدرولیک متشکل از محفظه های مکانیکی مهر وموم شده ای می باشد که با آب بندهای خاص و لقی های بسیار کم طراحی شده است و طبق اصل جابجایی کار می کند. بدین صورت که ابتدا در اثر یک عمل مکانیکی شرایط خلأ در قسمت ورودی پمپ ایجاد می شود، بر اثرآن، فشار اتمسفری مایع را به داخل مخزن پمپاژ می کند، تا نهایتا جریان هیدرولیکی ایجاد شده در خروجی پمپ، قدرت کافی برای غلبه بر فشار زیاد را داشته باشد ومحرک های سیستم بتوانند توان هیدرولیکی تولید شده توسط پمپ را به توان خروجی مکانیکی مورد نیاز تبدیل می کنند.
بیشتر این پمپ ها دارای یک ورودی مکانیکی بوده که به موتورهای احتراقی یا الکتریکی متصل می شود. این پمپ ها از طریق یک موتور به حرکت در می آیند وعملکرد آن بر اساس پمپ های دستی می باشد. قسمت شفت در ورودی به چرخ دنده ها و پس از آن به اجزایی مانند پیستون یا پره ها متصل می شود که قطعاتی هستند که برای انتقال نیرو به سیال هیدرولیکی طراحی شده اند. موتور پمپ سبب حرکت قسمت های چرخشی پمپ می گردد و زمانی که فشار ایجاد شده به اندازه کافی بالا باشد، با سرعت چرخش و جابجایی پمپ یک جریان با نرخ ثابت ایجاد شده وعمل پمپاژ انجام می شود.
کاربرد پمپ هیدرولیک در کجاست؟
امروزه کاربرد پمپ هیدرولیک تنها به پمپاژ آب و روغن محدود نمیشود و ممکن است در مواردی برای انتقال مواد جامد مانند گرد و غبار، پودر و شن نیز استفاده شود . بنابر این در هر دستگاه هیدرولیکی ثابت یا قابل حمل که بتواند نیروی ورودی را برای دریافت فشار در خروجی به کار ببرد، به نوعی از این نوع پمپ ها استفاده می شود. انواع پمپ هیدرولیک امروزه به طور گسترده در دستگاه های صنعتی به کار می روند. این پمپ ها در صنعت در ماشین آلات قالب گیری تزریقی و صنعتی پرس، برشکاری و خمکاری، متالورژی، آسانسورها و بالابرها، تجهیزات ریخته گری و در کارخانه های فولاد کاربرد دارد. همچنین این پمپ ها بر روی بیل مکانیکی، جرثقیل، لودر، تراکتور، کامیون ها، تجهیزات جنگل داری و ماشین آلات معدن نیزمورد استفاده قرارمی گیرد.
چگونه پمپ هیدرولیک مناسب را انتخاب کنیم؟
مشخص کردن فاکتورهای مختلفی که در ادامه به آن می پردازیم به خریداران برای انتخاب یک پمپ مناسب کمک می کند تا از خرید سلیقه ای و به دور از مسائل علمی اجتناب کنند و پمپی با قابلیت های لازم را تهیه نمایند:
- قبل از اقدام به خرید از کارایی پمپ، سهولت نگهداری ، سروصدای پمپ و هزینه اولیه خریداری اطلاعات کافی را کسب کنید.
- از میزان حداکثر فشاری که در سیستم لازم است تا توان تولید نیروی خروجی کافی را برای عملگرها داشته باشد سوال نمایید.
- وقتی که سیستم از یک آکومولاتور استفاده می کند؛ حداکثر جریان لازم یا جریان متوسط لازم را بدانید.
- سازگاری پمپ با روغن های معین، محیط کار پمپ و نوع سیستم هیدرولیک را در نظر بگیرید.
- درنظر بگیرید که کنترل جریان پمپ در زمان های آزاد پمپ و در طول مراحل بیکاری چقدر باید باشد.
قیمت پمپ هیدرولیک بر چه اساسی تعیین می شود؟
عوامل زیادی همچون نوع پمپ انتخابی، قدرت موتور، سیالات عبوری و شرایط نصبی در هزینه ای که باید برای پمپ در نظر بگیرید نقش دارد. به این نکته توجه داشته باشید که هر قدر میزان مقاومت بدنه پمپ در برابر شرایط آب وهوایی مرطوب بیشتر باشد کیفیت و به دنبال آن قیمت پمپ نیزافزایش خواهد یافت که دلیل آن استفاده از آلیاژها و فلزات گرانقیمت ترمی باشد. پیچیدگی عملکرد پمپ هیدرولیک نیز در قیمت آن تاثیر به سزایی دارد؛ به همین دلیل قیمت پمپ های پیستونی به دلیل پیچیدگی عملکرد از پمپ های دنده ای بیشتر است چرا که هزینه نصب تعمیر و نگهداری آن نیزافزایش خواهد یافت.
همچنین این پمپ ها در صنایع دیگری نیز کاربری می باشد که چند نمونه را در این مقاله توضیح می دهیم و جهت مشاهده برند ها و ویژگی های مختلف این پمپ ها می توانید به فروشگاه اینترنتی قوام صنعت که بصورت تخصصی در این حوزه فعالیت می کند مراجعه کنید و انواع محصولات را با یکدیگر مقایسه کنید.
آسانسور هیدرولیک
آسانسور هیدرولیک یکی از پر کاربردترین سیستم جابجایی افراد و وسایل در شرکت ها و منازل می باشد بطوری که یکی از نیاز های ساکنین هر ساختمان می باشد و آسانسور هیدرولیک به دلیل مکانیزم هیدرولیکی داشتن در حرکت دارای امنیت بالایی می باشد و طراحی اینگونه آسانسور هیدرولیک از نظر هزینه و تامین نگهداری بسیاری مقرون بصرفه می باشد و می توان گفت به هیچ عنوان خرابی قطعات در این آسانسور ها پیش نمی آید همچنین می توانید آسانسور هیدرولیک را در مکان هایی که چاله کم ارتفاع دارند به راحتی نصب و استفاده نمایید و حتی قابل ذکر می باشد که اگر چاله ای هم در نظر نگرفته باشید از قبل می توانید به راحتی از این محصول استفاده کنید و ما در فروشگاه اینترنتی قوام صنعت چندین مدل از این آسانسورها را قرار داده ایم و می توانید به راحتی امکانات و حتی انوع پمپ ها را مشاهده نمایید.
شیر هیدرولیک
شیر هیدرولیک یکی از مهمترین و کاربردی ترین بخش اجزای هیدرولیکی می باشد و در اصل این دستگاه به عنوان یک واحد فرمان و کنترول هیدرولیک به کار گرفته می شود همچنین وظیفه اصلی این سیستم اطلاع از وظایف و به دستی عمل کردن اجزا می باشد و همانگونه که می دانید دارای قدرت بسیار بالای سیال ها موجب کمک کردن به پمپ و موتور می شود و شیر هیدرولیک تحت کنترول قرار می گیرد.