آموزش درست کردن شیرینی توپی خوش طعم به روش مخصوص
آموزش درست کردن شیرینی توپی
آموزش درست کردن شیرینی توپی خوش طعم به روش مخصوص که معمولا به عنوان دسر یا عصرانه در میهمانی ها سرو می شود.
مرحله اول
برای تهیه شیرینی توپی مجلسی ابتدا تخم مرغ را،
در پیاله ای می شکنیم و در صورت سالم بودن،
در کاسه ای بزرگ می ریزیم و روغن، ماست،
نشاسته ذرت، شکر، بیکینگ پودر، پودر بادام ،
و نمک را به آن اضافه می کنیم و همگی مواد را مخلوط می کنیم.
مرحله دوم
آرد را دو مرتبه الک می کنیم و کم کم به مواد ،
اضافه می کنیم و با قاشق مواد را مخلوط می کنیم ،
تا جایکه خمیر کمی سفت شود و با دست خمیر را ،
مخلوط می کنیم ( دستمان را چرب می کنیم
تا خمیر کمتر به دست بچسبد. )
مرحله سوم
تا وقتی آرد به مواد اضافه می کنیم که خمیر ،
به دست نچسبد و نرم و لطیف باشد.سینی فر را ،
بیرون می آوریم و فر را روشن می کنیم و روی ۱۷۰ درجه،
سانتیگراد می گذاریم تا گرم شود.
کف سینی فر را کاغذ روغنی قرار می دهیم.
مرحله چهارم
در این مرحله خمیر را کمی ورز می دهیم و از آن ،
به اندازه یک گردو بر می داریم و با کف دست،
به صورت دایره های کوچک به آن حالت می دهیم،
سپس داخل سینی مناسب می چینیم. در ادامه،
زرده تخم مرغ را داخل یک کاسه کوچک می ریزیم.
مرحله پنجم
سپس با چنگال زرده تخم مرغ را کمی می زنیم ،
و با قلمو داخل زرده تخم مرغ می زنیم و روی،
خمیر شیرینی های توپی می کشیم و بعد،
در کاسه ای کنجد، سیاه دانه و تخمه و خشخاش را ،
می ریزیم و خمیرهای توپی را در این مواد می غلطانیم.
مرحله ششم
حالا شیرینی ها را در سینی فر آن ها را می چینیم ،
و داخل فر قرار می دهیم تا با دمای ۱۷۰ درجه،
به مدت تقریبا ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزند.
پخت زیاد باعث می شود شیرینی ها که پخته شدند،
و خنک شدند،شیرینی های سفتی داشته باشیم.نوش جان
مواد لازم شیرینی توپی | |
آرد سفید | ۲ تا ۳ پیمانه |
روغن | ۱ پیمانه |
ماست | ½ پیمانه |
تخم مرغ | ۱ عدد |
نشاسته ذرت | ۱ پیمانه |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | ۱ بسته ۱۰ گرمی |
پودر بادام | ۱ قاشق چایخوری |
مواد لازم برای رومال | |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
کنجد و خشخاش | به مقدار کافی |
سیاه دانه و مغز تخمه | به مقدار کافی |
گردآوری: کاشمر سلام