آموزش درست کردن کوفته هویج به سبک اصیل کرمانشاهی
آموزش درست کردن کوفته هویج
آموزش درست کردن کوفته هویج به سبک اصیل کرمانشاهی که به همراه سس مخصوص و نان سنگک سرو می شود.
مرحله اول
برای تهیه کوفته هویج ابتدا سبزیجات معطر ،
مانند جعفری، شوید، نعناع، ریحان و یا هر نوع دیگر،
که تمایل داریم را پاک می کنیم و می شوییم ،
و داخل آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن ها ،
خارج شود و روی تخته آشپزخانه ریز خرد می کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله هویج ها را با پوست کن تمیز می کنیم،
و می شوییم، سپس با رنده ریز رنده می کنیم،
و کنار می گذاریم. پیاز را نیز پوست می گیریم ،
و آب می کشیم و رنده ریز می کنیم و آب آن را کاملا می گیریم.
مرحله سوم
در این مرحله گوشت چرخ کرده را داخل ،
یک کاسه مناسب و جادار می ریزیم، سپس هویج،
و پیاز رنده شده را به کاسه اضافه می کنیم.
در ادامه تخم مرغ را می شکنیم و در صورت ،
سالم بودن به مواد اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
سبزهای معطر خرد شده را همراه با فلفل و نمک ،
و آرد نخودچی می افزاییم و همگی مواد را کاملا ،
زیر و رو می کنیم و با دست مواد را ورز می دهیم،
تا کاملا مخلوط شوند تا مایه چسبناکی داشته باشیم.
مرحله پنجم
در این مرحله از مایه کوفته به اندازه یک نارنگی ،
بر می داریم و وسط آن اگر تمایل دارید گردو ،
و کشمش و پاز داغ قرار می دهیم و به صورت،
یک دایره آن را با کف دست حالت می دهیم ،
و در سینی قرار می دهیم.
مرحله ششم
همه مایه کوفته ها را به همین صورت آماده می کنیم.
در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت ملایم ،
می گذاریم و مثداری روغن داخل آن می ریزیم،
سپس اجازه می دهیم تا کمی داغ شود ،
و کوفته ها را داخل تابه می چینیم.
مرحله هفتم
سپس اجازه می دهیم تا کاملا یک طرف آن ها ،
سرخ شود و بعد آن ها را بر می گردانیم.
حتما باید حرارت کم باشد. سپس سس را،
آماده می کنیم. پیاز را پوست می گیریم ،
و می شوییم و رنده درشت می کنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت ملایم،
قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم،
سپس پیاز را داخل آن می ریزیم و مداوم تفت می دهیم،
تا پیاز سبک شود، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم.
مرحله نهم
در این مرحله رب گوجه فرنگی را به خوبی،
تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود،
سپس زردچوبه و کمی نمک و هر نوع ادویه ای،
که علاقه داریم را اضافه می کنیم. اگر ،
سس شیرینی می خواهید داشته باشید ،
شکر را هم می افزاییم.
مرحله دهم
اگز تمایل دارید سس ترش یا ملسی داشته باشید ،
می توانیم آب لیمو ترش را نیز اضافه کنیم.
در ادامه کمی آب (حدودا ۱ لیوان) داخل تابه ،
می ریزیم و مواد را با قاشق مخلوط می کنیم،
و اجازه می دهیم تا سس بجوش بیاید.
مرحله یازدهم
پس از به جوش آمدن سس، شعرفان دم کرده را ،
به همراه کوفته های سرخ شده داخل تابه ،
سس می چینیم و اجازه می دهیم تا با حرارت کم،
کوفته ها به مدت ۱ ساعت مغز پخت شوند.
در تابه را به هیچ وجه نمی گذاریم.
مرحله دوازدهم
سس کوفته که غلیظ شد و یکی از کوفته را ،
که تست کردیم و مطوئن شدیم که پخته شده اند،
تابه را از روی حرارت بر می داریم و کوفته ها را ،
داخل ظرف مورد نظرمان می چینیم و سس را ،
روی کوفته هویج ها می ریزیم و یا کنار آن،
با نان سنگک تازه سرو می کنیم.نوش جان
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
هویج | ۲۰۰ گرم |
آرد نخودچی | ۳ قاشق سوپخوری |
تخم مرغ | ۱ عدد |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
جعفری یا سبزیجات معطر | یک دسته |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
گردآوری: کاشمر سلام