آموزش درست کردن شیره انگور مقوی و اصیل به سبک اراکی
آموزش درست کردن شیره انگور
آموزش درست کردن شیره انگور مقوی و اصیل به سبک اراکی که به عنوان یک خوراکی تقویتی میتوان در وعده های مختلف میل نمود.
مرحله اول
برای تهیه شیره انگور سنتی ابتدا برای تهیه آب انگور،
انگورها را می شوییم، سپس دانه دانه از خوشه ها جدا می کنیم
و در آبمیوه گیری می ریزیم. برای اینکه شیره بهتری داشته باشیم،
بهتر است از انگورهای کشمشی ریز استفاده کنیم.
مرحله دوم
پس از اینکه انگورها را با آبمیوه گیری، آب گرفتیم،
آب آنرا داخل تنظیف یا کیسه نخی می ریزیم و صاف می کنیم،
تا آب انگور کاملا یکدست و خالص شود. در ادامه،
تفاله های انگور را داخل صافی می ریزیم و اجازه می دهیم آب درونشان خارج شود.
مرحله سوم
حالا آب انگور صاف شده را داخل یک سطل بزرگ می ریزیم،
سپس خاک سفید را داخل تابه می ریزیم و کمی گرم می کنیم.
در ادامه خاک سفید را کم کم اضافه می کنیم و هم می زنیم،
سپس کف های روی سطح آب انگور را دور می ریزیم.
مرحله چهارم
جمع کردن کف های روی آب انگور بسیار مهم است،
زیرا علاوه بر اینکه باعث می شود رنگ شیره شفاف تر و زیباتر شود،
از ترش شدن طعم شیره نیز جلوگیری می کند.
پس از اینکه تمام خاک و کف های روی شیره را گرفتیم، سلطل را کنار می گذاریم.
مرحله پنجم
حدود ۱۰ تا ۱۲ ساعت به سلطل حاوی آب انگور کاری نداری،
م تا خاک موجود در ان کاملا ته نشین شود.
پس از گذشت این زمان و ته نشین شدن خاک سفید،
با یک ملاقه آب انگور درون سطل را داخل یک قابلمه بزرگ می ریزیم.
مرحله ششم
توجه داشته باشید که زمانی که می خواهیم آب انگور را با ملاقه خارج کنیم،
باید مراقب باشیم تا خاک های ته نشین شده را تکان ندهیم.
حالا قابلمه حاوی آب انگور را روی حرارت متوسط قرار می دهیم
و اجازه می دهیم بجوشد.
مرحله هفتم
زمانی که شیره شروع به جوشیدن می کند، ممکن است روی ان کف جمع شود.
این کف ها را نیز با قاشق می گیریم و دور می ریزیم.
حالا باید صبر کنیم تا شیره به قوام برسد
و زمانی که به غلظت مورد نظرمان رسید آماده است.
مواد لازم شیره انگور | |
آب انگور | ۱۰ کیلوگرم |
خاک سفید | ۱ کیلوگرم |
گردآوری: کاشمر سلام