آموزش درست کردن آش عدس خوش طعم به سبک گیلانی
آموزش درست کردن آش عدس
آموزش درست کردن آش عدس خوش طعم به سبک گیلانی که با سبزی آش و رشته ، به عنوان پیش غذا در فصل پاییز و زمستان سرو می شود.
مرحله اول
برای تهیه آش عدس مجلسی ابتدا عدس را می شوییم،
سپس به مدت حداقل دو ساعت در یک کاسه حاوی آب ،
می خیسانیم. در ادامه پیازها را به صورت خلالی درشت،
خرد می کنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم.
مرحله دوم
حالا کمی روغن اضافه می کنیم و پس از اینکه روغن داغ شد،
پیازها را به قابلمه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم،
تا پیاز کاراملی و کاملا نرم شود. در ادامه مقداری نمک،
فلفل سیاه و زردچوبه به قابلمه اضافه کرده و مجددا کمی تفت می دهیم.
مرحله سوم
پس از اینکه پیاز و ادویه ها یکدست شدند،
عدس را آبکشی می کنیم، سپس به همراه ۴ لیوان آب ،
به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه درب قابلمه را می گذاریم،
و اجازه می دهیم عدس به مدت یک ساعت به خوبی بپزد.
مرحله چهارم
پس از گذشت یک ساعت سبزی آش را که شامل،
۱۰۰ گرم پیازچه، ۱۰۰ گرم گشنیز و ۲۰۰ گرم جعفری می باشد،
را به صورت ساطوری متوسط خرد می کنیم و به قابلمه آش،
اضافه کرده و کمی ترکیب می کنیم تا با دیگر مواد یکدست شود.
مرحله پنجم
پس از اینکه سبزی را اضافه کردیم، مجددا ،
یک لیوان آب جوشیده شده به قابلمه اضافه می کنیم ،
و مجددا درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم ،
سبزی آش به مدت ۴۰ دقیقه بپزد. پس از گذشت این زمان ،
رشته آشی را اضافه می کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله هم مجددا حدود نصف تا یک لیوان آب جوشیده ،
به قابلمه اضافه می کنیم درب قابلمه را می گذاریم،
تا رشته آش بپزد و آش جا بیفتد. حدود ۲۰ دقیقه ،
بعد آش را داخل ظرف مورد نظرمان می کشیم،
و به صورت داغ سرو می کنیم.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
عدس | ۳۵۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
سبزی آشی | ۴۰۰ گرم |
رشته آش | ۱۵۰ گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
گردآوری : کاشمر سلام