آموزش درست کردن مانی پلو مخصوص به سبک اصیل دامغانی
آموزش درست کردن مانی پلو
آموزش درست کردن مانی پلو مخصوص به سبک اصیل دامغانی که روی برنج با زعفران و کشمش و زرشک تزئین می شود.
مرحله اول
برای تهیه مانی پلو ابتدا لپه را داخل کاسه ای از آب ،
می ریزیم و اجازه می دهیم تا ۶ ساعت خیس بخورد.
بعد لپه را آبکش می کنیم و داخل قابلمه ای می ریزیم ،
و آب روی آن می ریزیم و روی حرارت ملایم ،
قرار می دهیم تا بپزد.پیاز را پوست می گیریم.
مرحله دوم
سپس می شوییم و روی تخته آشپزخانه خلالی ،
خرد می کنیم و گوشت را نیز به صورت مکعب های متوسط ،
خرد می کنیم.قابلمه ای را روی حرارت می گذاریم ،
و روغن داخل ان می ریزیم و پیاز را به آن،
اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا سبک شود.
مرحله سوم
بعد گوشت را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم،
تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند و کمی زردچوبه ،
و فلفل روی مواد می ریزیم و تفت می دهیم ،
و آب جوش روی گوشت می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم ،
تا با حرارت بسیار ملایم بپزد.
مرحله چهارم
سپس برنج را پاک می کنیم و روی آن آب می ریزیم،
و اجازه می دهیم تا خیس بخورد.قابلمه ای را ،
تا نصفه آب می ریزیم و نمک به آن اضافه می کنیم،
و درب قابلمه را می گذاریم و روی حرارت زیاد ،
قرار می دهیم تا زودتر آب به جوش بیاید.
مرحله پنجم
سپس آب برنج را بیرون می ریزیم و برنج را داخل آب ،
می ریزیم و اجازه می دهیم تا به مدت تقریبا ۸ دقیقه،
بجوشد و بعد لپه ها و رشته را به آن اضافه می کنیم،
و ۳ الی ۴ دقیقه که مواد با یکدیگر پختند حرارت را ،
خاموش می کنیم و مواد را آبکش می کنیم.
مرحله ششم
قابلمه را می شوییم و روی حرارت می گذاریم،
تا خشک شود و ۲ قاشق روغن کف آن می ریزیم،
و ته دیگ نان یا سیب زمین کف ان قرار میدهیم ،
و با کفگیر از مخلوط برنج بر می داریم ،
و داخل قابلمه ۱ الی ۲ کفگیر می ریزیم.
مرحله هفتم
سپس از مخلوط پیاز و گوشت پخته شده ،
و کمی زیره روی برنج می ریزیم و لایه بعدی مجددا ،
مخلوط برنج می ریزیم.لایه لایه می ریزیم تا مواد،
تمام شود و در آخر کمی زعفران دم کرده و کره،
یا روغن حیوانی یا روغن ساده روی برنج می ریزیم ،
و درب قابلمه را می گذاریم تا بپزد.
مرحله هشتم
سپس قابلمه کوچکی را روی حرارت می گذاریم ،
و روغن داخل آن می ریزیم و کمی که داغ شد زرشک،
و کشمش را داخل آن می ریزیم و از روی حرارت ،
قابلمه را بر می داریم و مداوم مواد را هم مخلوط می کنیم
(چون قابلمه داغ شده و اگر زرشک ها هم نخورند می سوزند )
و کنار می گذاریم.
مرحله نهم
پلو دم که کشید از روی آن که زعفرانی است بر می داریم،
و با کشمش و زرشک تفت خرده مخلوط می کنیم.
مانی پلو آماده شده را کمی در حد چند کفگیر ،
داخل دیس می ریزیم و روی آن از مخلوط برنج زعفرانی،
و زرشک و کشمش می ریزیم.نوش جان
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۳ پیمانه |
لپه | ۲ پیمانه |
گوشت | ۴۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
رشته پلویی | ۱۰۰ گرم |
کشمش پلویی | دو سوم لیوان |
زرشک | ¼ لیوان |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و نمک | به مقدار کافی |
گردآوری: کاشمر سلام