آموزش درست کردن پیچاق قیمه خوشمزه اصیل به سبک اردبیلی
آموزش درست کردن پیچاق قیمه
آموزش درست کردن پیچاق قیمه خوشمزه اصیل به سبک اردبیلی که می توان در مجالس و میهمانی ها سرو نمود که در ادامه خواهید خواند.
مرحله اول
برای تهیه خورش پیچاق قیمه اردبیلی ابتدا ،
خلال بادام را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یک کاسه حاوی آب می خیسانیم تا نرم شود،
سپس آنرا آبکشی می کنیم و روی دستمال حوله ای پهن می کنیم
تا کاملا خشک شود.
مرحله دوم
در این مرحله یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم
و کره را اضافه می کنیم. پس از اینکه کره آب شد،
خلال بادام را به قابلمه اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم،
سپس از قابلمه خارج می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله سوم
در این مرحله پیازها را به صورت خلالی درشت خرد می کنیم،
سپس به قابلمه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا طلایی شوند.
در ادامه گوشت گوسفندی را به صورت خورشتی خرد می کنیم
و به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
حالا گوشت را به خوبی تفت می دهیم تا رنگ آن تغییر کند و کمی سرخ شود،
سپس مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه کاری اضافه می کنیم
و در حد یکی دو دقیقه دیگر مواد را تفت می دهیم تا با ادویه ها یکدست شوند.
مرحله پنجم
در این مرحله ۴ پیمانه آب به قابلمه اضافه می کنیم
و حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب سریعتر به جوش بیاید.
پس از اینکه آب درون قابلمه به جوش آمد حرارت را ملایم تر می کنیم
و اجازه می دهیم aگوشت به طور کامل بپزد.
مرحله ششم
پس از اینکه گوشت پخت خلال بادام تفت داده شده را ،
به همراه زعفران دم کرده و پودر هل اضافه می کنیم
و اجازه می دهیم خورش جا بیفتد. این خورش ،
به صورت کم آب سرو می شود و باید اجازه دهیم آب اضافی ان تبخیر شود.
مرحله هفتم
پس از اینکه خورش جا افتاد تخم مرغ ها را روی خورش می شکنیم
و اجازه می دهیم تا بپزند، سپس مقداری نمک به همراه آبغوره،
به خورش اضافه می کنیم. در پایان این خورش خوشمزه را،
به همراه برنج زعفرانی سرو می کنیم.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت گوسفندی | ۴۰۰ گرم |
تخم مرغ | ۴ عدد |
پیاز | ۴ عدد متوسط |
خلال بادام | ½ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۳ قاشق غذاخوری |
کره | ۱۰۰ گرم |
آبغوره یا آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
کاری و پودر هل | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
گردآوری: کاشمر سلام