آموزش درست کردن نان سوخاری به همراه شربت زعفرانی
آموزش درست کردن نان سوخاری
آموزش درست کردن نان سوخاری به همراه شربت زعفرانی که یک شیرینی خوشمزه و همه پسند برای میهمانی ها و مجالس است.
مرحله اول
برای تهیه نان سوخاری خوشمزه ابتدا خمیرمایه ،
و شکر را داخل لیوانی می ریزیم و تقریبا دو سوم لیوان آب،
به مواد اضافه می کنیم و با قاشق یک هم مختصر می زنیم،
و کنار می گذاریم تا خمیر مایه عمل بیاید و روی آن کف کند.
مرحله دوم
بعد تخم مرغ را ابتدا در پیاله ای می شکنیم ،
و در صورت سالم بودن در کاسه ای بزرگ می ریزیم،
سپس شکر را به همراه روغن، کره، نمک و وانیل ،
به آن می افزاییم و با چنگال مواد را مخلوط،
و کمی هم می زنیم تا یکدست شوند.
مرحله سوم
سپس خمیر مایه که عمل آمده را به مواد می افزاییم،
و آرد را الک می کنیم و کم کم به مواد اضافه می کنیم،
و مخلوط می کنیم.مقدار آرد زمانی کافی است که ،
دیگر خمیر به دستمان نچسبد و زمانی که ،
خمیر را ورز می دهیم لطیف باشد.
مرحله چهارم
می توانیم خمیر را به مدت ۵ دقیقه با دست ورز دهیم،
و یا خمیر را به صورت یک دایره در دست بگیریم ،
و ۵۰ تا ۱۰۰ مرتبه محکم به سطح کار بزنیم ،
تا خمیر سبک شود، ضمن اینکه این کار باعث می شود،
هیچ هوایی دیگر داخل خمیر باقی نماند.
مرحله پنجم
بعد کاسه ای را کاملا چرب می کنیم و خمیر را ،
در وسط آن قرار می دهیم و روی خمیر را با سلفون،
می پوشانیم و روی آن حوله یا پارچه ای قرار می دهیم،
و در جای گرمی کاسه را می گذاریم تا به مدت ،
حداکثر ۱ ساعت خمیر استراحت کند.
مرحله ششم
سپس در این مدت زمان باقی شربت زعفرانی را،
آماده می کنیم.۱ لیوان شکر را داخل شیرجوش ،
می ریزیم و ۱/۲ لیوان آب به آن اضافه می کنیم ،
و روی حرارت کم قرار می دهیم و با قاشق هم می زنیم،
تا شکر در آب حل شود.
مرحله هفتم
بعد ۱/۴ قاشق چایخوری زعفران به آن اضافه می کنیم ،
و اجازه می دهیم تا شربت به جوش بیاید و از روی حرارت ،
بر می داریم و کنار می گذاریم تا خنک شود.بهتر است،
شربت از قبل آماده کنیم و داخل یخچال قرار دهیم تا خنک شود.
مرحله هشتم
پس از گذشت ۱ ساعت خمیر دو برابر شده است.
خمیر را در داخل کاسه جمع می کنیم و روی سطح کار،
قرار می دهیم و ۲۰ ثانیه آن را ورز می دهیم ،
تا پف آن از بین برود و قالب لوف (۱۰در ۲۰) را،
با استفاده از قلمو و کره چرب می کنیم.
مرحله نهم
خمیر را در قالب قرار می دهیم و سطح خمیر را ،
صاف می کنیم و قلمو را داخل زرده تخم مرغ (رومال)
می زنیم و روی سطح خمیر می کشیم و ۳۰ دقیقه ،
به خمیر داخل قالب استراحت می دهیم تا مجددا ،
خمیر در این زمان پف کند و حجم قالب را کاملا بگیرد.
مرحله دهم
بیست دقیقه از زمان استراحت خمیر که گذشت ،
فر را روشن می کنیم و روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد،
قرار می دهیم تا گرم شود.زمان ۳۰ دقیقه ،
خمیر که کامل شد قالب را داخل فر قرار می دهیم،
و به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه اجازه می دهیم تا خمیر پخته شود.
مرحله یازدهم
زمانیکه نان پخته شد اجازه می دهیم در فر،پ
نیمه باز باشد و به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه ،
نان همین طور داخل فر باقی بماند تا کمی خنک شود.
بعد قالب را از داخل فر بیرون می آوریم و روی نانها را،
با پارچه ای می پوشانیم و اجازه می دهیم تا خنک شود.
مرحله دوازدهم
بعد نان ها را برش می زنیم و از داخل قالب ،
بیرون می آوریم و داخل تابه ای کره را قرار می دهیم،
و روی حرارت کم می گذاریم تا به مرور زمان آب شود ،
و نان ها را یکی یکی داخل تابه می گذاریم ،
و هر دو طرف آن ها را سرخ می کنیم.
مرحله سیزدهم
سپس بلافاصله که از داخل تابه بیرون می آوریم ،
داخل شربت زعفرانی خنک قرار می دهیم تا کاملا ،
آغشته به شربت شود و بیرون می آوریم و در ظرف مورد نظر ،
نان سوخاری ها را قرار می دهیم و روی آن ها،
پودر هل الک می کنیم نوش جان.
مواد لازم نان سوخاری | |
آرد سفید | ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم |
شکر | ۵۰ گرم |
آب ولرم | ½ پیمانه |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق غذاخوری |
کره | ۲۰ گرم |
روغن مایع | ۱۰ گرم |
وانیل | یک سوم قاشق چایخوری |
نمک | ¼ قاشق چایخوری |
تخم مرغ | ۱ عدد |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد برای رومال |
مواد لازم شربت | |
شکر | ۱ لیوان |
آب | ½ لیوان |
زعفران خشک | ¼ قاشق چایخوری |
گردآوری: کاشمر سلام