آموزش درست کردن سوتی پلو سنتی اصیل اردبیلی
آموزش درست کردن سوتی پلو
آموزش درست کردن سوتی پلو سنتی اصیل اردبیلی که در پخت آن از شیر و کره استفاده میشود. این پلو معمولا به همراه ماهی دودی سرو میشود.
مرحله اول
برای تهیه سوت پلوی خوشمزه ابتدا برنج را نسبت به نوع آن،
به مدت ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت می خیسانیم، سپس شیر را،
درون یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار دهیم ،
تا شیر گرم شود و اطراف آن حباب بزند.
مرحله دوم
در ادامه زعفران دم کرده را به همراه کمی نمک به قابلمه اضافه می کنیم،
پس از اینکه رنگ زعفران دم کرده باز شد، برنج خیسانده شده را ،
به شیر اضافه می کنیم. هر چند لحظه یک بار برنج و شیر را،
مخلوط می کنیم تا شیر سر نرود.
مرحله سوم
پس از اینکه شیر جذب برنج شد، چند دانه برنج را زیر دندان تست می کنیم،
و در صورتی که دانه های برنج زیر دندان نرم شده بودند و مغزشان کمی گیر داشت،
کره را به تکه های کوچک تبدیل می کنیم و روی برنج پخش می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم غذا آماده شود.
حدود ۴۵ دقیقه زمان نیاز است تا سوتی پلو دم بکشد.
برای اینکه سوتی پلو را به صورت قالبی درست کنیم می توانیم،
برنج را قبل از دم گذاشتن کمی فشرده کنیم.
مرحله پنجم
در صورتی که بخواهیم سوتی پلو را به همراه ماهی دودی سرو کنیم،
نباید از هل و گلاب در این غذا استفاده کنیم، ولی در صورتی که بخواهیم،
سوتی پلو را به همراه خرما و کشمش سرو کنیم می توانیم،
از گلاب و هل هم استفاده کنیم.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۴ پیمانه |
شیر | ۴ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
کره | ۲۵ گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
گردآوری: کاشمر سلام