آموزش درست کردن هزاری ماهی و پلو به روش سنتی جنوبی
آموزش درست کردن هزاری
آموزش درست کردن هزاری ماهی و پلو به روش سنتی جنوبی که با فیله ماهی دلخواه و ادوه های مخصوص جنوب تهیه میشود.
مرحله اول
برای تهیه هزاری خوشمزه جنوبی ابتدا ،
فیله ماهی ها را تمیز می شوییم و آرام،
در آبکشی قرار می دهیم تا آب اضافه آن ،
خارج شود.سیرها را پوست می گیریم ،
و می شوییم و روی تخته آشپزخانه،
ریز خرد می کنیم.
مرحله دوم
فیله های ماهی را در کاسه ای ،
قرار می دهیم و سیرخرد شده ،زردچوبه،
فلفل قرمز،نمک،پودر زنجبیل،روغن زیتون روی آن،
می ریزیم و لیمو ترش را از وسط نصف می کنیم،
و داخل پیاله ای آب آن را کامل می گیریم ،
و هسته های آن را جدا می کنیم.
مرحله سوم
سپس روی ماهی ها می ریزیم فیله های ،
ماهی را آرام داخل کاسه جابه جا می کنیم،
تا کاملا با مواد آغشته شوند و بعد روی کاسه را ،
با سلفون می پوشانیم و داخل یخچال ،
قرار می دهیم تا به مدت ۱ ساعت ،
فیله ها طعم دار شوند.
مرحله چهارم
سپس برنج را داخل کاسه ای می ریزیم ،
و تا سطح روی آن آب می ریزیم و کنار می گذاریم،
تا به خوبی خیس بخورد. در ادامه پیازها را ،
پوست می گیریم و می شوییم و روی ،
تخته آشپزخانه خلالی خرد می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله تابه ای را روی حرارت قرار می دهیم،
و کمی روغن سرخ کردنی داخل آن می ریزیم،
و اجازه می دهیم تا داغ شود و فیله ها را ،
داخل یخچال بیرون می آوریم و داخل تابه ،
می چینیم تا سرخ شوند.
مرحله ششم
فیله ها را بر می گردانیم تا طرف دیگر آن نیز ،
سرخ شود. فیله ها را در توری قرار می دهیم،
تا روغن اضافه آن ها خراج شود و پیازها را ،
داخل همان تابه که ماهی ها را سرخ کردیم،
می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند.
مرحله هفتم
سپس اجازه می دهیم تا سرخ و طلایی شود.
پیازهای سرخ شده را در بشقابی می ریزیم،
و کنار می گذاریم. آب برنج را بیرون می ریزیم ،
و خود برنج را داخل قابلمه ای می ریزیم،
و آب جوش را به آن اضافه می کنیم.
مرحله هشتم
حالا ۱ قاشق چایخوری زردچوبه روی آن می افزاییم،
و روی حرارت زیاد قابلمه را قرار می دهیم،
تا شروع به جوشیدن کند و آب موجود ،
در آن بخار شود. در ادامه نیمی از برنج را،
از داخل قابلمه خارج می کنیم .
مرحله نهم
سپس فیله سرخ شده را به همراه کمی،
پیازداغ ها روی برنج قرار می دهیم و کمی،
برنج روی آن می ریزیم(از همان نصف برنجی که،
برداشتیم از داخل قابلمه) و مجددا ،
از فیله و پیازداغ لایه بعدی قرار می دهیم.
مرحله دهم
مجددا برنج روی آن می ریزیم و حرارت را ،
زیاد می کنیم تا بخار برنج بلند شود.تابه ای را ،
روی حرارت قرار می دهیم و کره را داخل آن ،
قرار می دهیم و ۳ قاشق سوپخوری روغن،
به آن اضافه می کنیم و همین که کره،
ذوب شد از روی حرارت بر می داریم.
مرحله یازدهم
پس از اینکه بخار برنج که بلند شد ترکیب کره ،
و روغن را با کفگیر دارای سوراخ به صورت،
پخش روی برنج می ریزیم و درب قابلمه را ،
می گذاریم و اول حرارت را زیاد می کنیم ،
تا به مدت ۵ دقیقه بخار داخل قابلمه بپیچد.
مرحله دوازدهم
بعد حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا ،
به مدت ۳۰ دقیقه پلو هزاری پخته و آماده شود
.پلو که پخته شد و دم کشید آرام پلو را،
داخل دیسی می کشیم و فیله های ماهی را ،
روی آن قرار می دهیم و نوش جان کنید.
مواد لازم برای ۳ نفر | |
برنج | ۳ پیمانه |
فیله ماهی | ۳۰۰ گرم |
پودر لیمو عمانی یا لیموی تازه | ۱ عدد |
سیر | ۳ حبه |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
آب جوش | ۴.۵ پیمانه |
کره | ۱۰ گرم |
روغن | ۳ قاشق سوپخوری |
گردآوری: کاشمر سلام