آموزش درست کردن دمپخت عدس و کلم شیرازی به بیان ساده
آموزش درست کردن دمپخت عدس و کلم
آموزش درست کردن دمپخت عدس و کلم شیرازی به بیان ساده که بسیار خوشمزه و خوش عطر است و میتوان در میمانی ها و مجالس سرو کرد.
برای تهیه دمپخت عدس و کلم شیرازی ابتدا برنج را می خیسانیم،
سپس عدس را به همراه ۲ پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم
و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا عدس به طور کامل بپزد
در این مرحله کلم برگ را به صورت خلالی ریز خرد می کنیم،
سپس به همراه ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا کلم کمی سرخ شود،
سپس ۱ قاشق چایخوری نمک و زردچوبه اضافه می کنیم.
در این مرحله کلم و زردچوبه را کمی تفت می دهیم تا یکدست شوند،
در ادامه آب لیمو ترش را اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا کلم به مدت ۵ دقیقه آب بیندازد.
در ادامه کلم را تا زمانی که آبش به طور کامل کشیده شود تفت می دهیم.
پس از اینکه کلم به طور کامل سرخ شد و رنگش مایل به قهوه ای کمرنگ شد،
سبزی پلویی که متشکل از تره، ریحان، ترخون و شوید است را،
خرد می کنیم و به همراه هویج نگینی شده به قابلمه حاوی کلم اضافه می کنیم.
در ادامه برنج را به قابلمه اضافه می کنیم و به اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح مواد آب اضافه می کنیم
و پس از اینکه آب موجود در قابلمه کشیده شد،
عدس پخته شده را اضافه می کنیم و با دیگر مواد مخلوط می کنیم تا یکدست شوند.
در این مرحله درب قابلمه را می گذاریم و زیر قابلمه شعله پخش کن قرار می دهیم تا برنج به مدت یک ساعت دم بکشد.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۳ پیمانه |
عدس | ۱ پیمانه |
کلم برگ | ۱ عدد کوچک |
سبزی پلویی | ۵۰۰ گرم |
هویج | ۲ عدد متوسط |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
گردآوری: کاشمر سلام