آموزش درست کردن آش شلغم خوش طعم به سبک سنتی یزدی
آموزش درست کردن آش شلغم
آموزش درست کردن آش شلغم خوش طعم به سبک سنتی یزدی که در فصل سرد سال و درمان سرماخوردگی بسیار پیشنهاد میشود.
مرحله اول
برای تهیه آش شلغم مجلسی ابتدا نخود و لوبیا چیتی را ،
به صورت جداگانه به همراه مقداری آب از شب قبل می خیسانیم،
تا نفخ شان گرفته شود. در ادامه بلغور جو را به خوبی می شوییم،
و داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم.
مرحله دوم
در این مرحله نخود و لوبیا سفید را آبکشی می کنیم ،
و به همراه بلغور جو و چند پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم.
در ادامه قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و اجازه می دهیم حبوباب و بلغور جو بپزند.
مرحله سوم
در این مرحله گوشت آبگوشتی را به همراه شلغم، پیاز و چند پیمانه آب،
داخل یک قابلمه دیگر می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم،
تا به طور کامل بپزند. پس از اینکه پخت گوشت، پیاز و شلغم به پایان رسید،
انها را کاملا له می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله سبزی آشی را به همراه عدس، برنج و چند پیمانه آب،
داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم.
در ادامه مخلوط گوشت له شده را به همراه لوبیا سفید،
نخود و بلغور جو که کاملا پخته شده اند به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
حالا اجازه می دهیم آش با حرارت بسیار ملایم جا بیفتند.
پس از اینکه آش جا افتاد، نمک آش را انداره می کنیم ،
و برای بهتر شدن طعم آش می توانیم مقداری آبغوره نیز اضافه کنیم.
در ادامه رب گوجه فرنگی را سرخ می کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به رب گوجه فرنگی،
اضافه می کنیم و پس از اینکه رب گوجه فرنگی به خوبی سرخ شد،
آنرا به آش اضافه می کنیم. در ادامه نعناع خشک را ،
به همراه ۱ قاشق غذاخوری روغن تفت می دهیم.
مرحله هفتم
پس از اینکه رنگ نعناع خشک تغییر کرد، انرا به آش اضافه می کنیم ،
و اجازه می دهیم آش به خوبی جا بیفتد. پس از اینکه آش ،
به خوبی جا افتاد، انرا در ظرف مورد نظرمان می کشیم،
سپس با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین می کنیم.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت آبگوشتی | ۵۰۰ گرم |
سبزی خشک آشی | ۷۵ گرم |
شلغم | ۶ عدد متوسط |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
برنج نیم دانه | ۱ پیمانه |
نخود | ½ پیمانه |
لوبیا چیتی | ½ پیمانه |
بلغور جو | ¼ پیمانه |
عدس | ¼ پیمانه |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
نعناع خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
گردآوری: کاشمر سلام